IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за Великден – 5 лесни идеи

23 април 2021 10 30

Може да си го направите сами у дома

IStockphoto

Ярки цветове, забавни дизайни и сладки малки акценти на определени места. Това ще видим в много от снимките на световноизвестни маникюристи за пролетта, показани в Instagram. Те диктуват модата при ноктите за Великден – поредният празник, за който да се лакираме малко по-различно.

Ако не сте си запазили час за маникюр, защото имате достатъчно аксесоари, търпение и пъстри лакове, то днешният материал е точно за вас. Стига да имате желание, може сами да изпилите ноктите си в желаната форма и да ги направите по-празнични.

По принцип по-закръглените форми, приличащи на тази на яйцето, са за предпочитане за Великден. Все пак, ако вашите плочки и пръсти не позволяват това, може да ползвате и други, които ви отиват повече.

Освен така популярният принт в стил „пъдпъдъчи яйца“, може да ползвате и флоралните мотиви, които са сред най-употребяваните за сезона. На пазара има и някои стикери и ситни камъчета, с които да доукрасите вашите плочки, които ще представляват симпатични великденски яйца.

Ето 5 идеи за маникюр по случай Великден, които да изпробвате у вас:

1. Пастелни точки

Артщрихите по ноктите са една от тенденциите, които виждаме все по-често. Тук просто поставяте безцветна, бежова или млечна основа, като отгоре ѝ разполагате точки с различна големина и цвят.

По-светлите точки може да са по-обемни, докато тези с черно, по-дребни. Всички те трябва да са сложени хаотично.

2. Боядисване с памук

Няма как поне веднъж да не сте боядисвали яйца с помощта на памук и цветни бои. Капвате по малко от всички върху него и после обгръщате яйцето, като стискате леко. Получава се страхотно преливане на нюанси.

Поставете млечен или нюд лак за основа, като на върха на всеки нокът – с помощта на апликатор или малка гъба, нанесете по малко от няколко пастелни цвята. Получава се същата окраска, която може да завършите с малко златни точки.

3. Лилава цветна градина

Светлолилавото е номер едно при лаковете за пролетта. А тогава природата се събужда за нов живот. Покажете многообразието ѝ върху вашите нокти.

Поставете въпросния нюанс за основа (за предпочитане матова). След като изсъхне направете различни цветя – с тънка четка или апликатор, ползвайки зелено, бяло, розово, оранжево и други.

4. Зайко Байко

Заекът е основен символ за Великден. Няма как да не го поставим поне на един нокът в маникюра. Но за да избягате от тези в стил „детска рисунка“, лакирайте в по-топъл цвят.

Ако имате рисувални умения, с лак с тънка четка оформете формата на зайчето – главата и ушите (в тях добавете розово за основа). После запълнете внимателно с бяло. Отгоре добавете уста и очи. На съседния нокът може да направите клонка с листа или трева със същия цвят (като на снимката).

5. Златното яйце

Ноктите, лакирани в стил естествен камък, бяха хит миналата година. Тази тенденция продължава да се ползва.

Може да поставите млечнобял или бежов лак за основа. Като изсъхне, с помощта на гъба може да добавите съвсем нежни пастелни тонове. Акцентът идва от златното яйце – залепващо се, което добавяте накрая. Ако имате ситни перлички или камъчета, може да сложите по едно допълнително.

Ето и още идеи за пролетен маникюр, които ще ви вдъхновят:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари