IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за лятото: 5 начина да носите плитки

2 юни 2021 12 30

Стилът е лесен за поддържане и придава разнообразие на всяко облекло

Снимка: iStock

Въпреки променливото време навън, лятото наднича иззад ъгъла и ни чака да го посрещнем. Вече усилено започнахме да планираме почивките си на морето, да избираме точния бански и да решаваме коя рокля да запазим и коя да изхвърлим. Заедно с правилния тоалет, красивите обувки и летните аксесоари, трябва да намерим и точната прическа за плажа.

По време на почивката ни се иска да не мислим толкова много за косата си и затова се насочваме към стилове, които не изискват постоянна поддръжка или оформяне. Плитките са едно от най-универсалните решения за морето, тъй като са разнообразни, могат да бъдат направени във всякакви форми и размери и са идеални за всяко лице. Независимо дали предпочитате по-плътни или пък по-малки и единични плитки, има стил за всеки тип и текстура на косата.

Ето няколко лесни начина да носите плитки това лято

1. Обратна плитка

„Обратните плитки на Клои Кардашян са чудесен стил за плажа или басейна, който ще ви донесе още по-добро настроение това лято“, казва фризьорът Арон Скот пред InStyle. Преди да сплетете косата, Скот препоръчва да я напръскате със спрей с морска сол. По този начин ще придадете по-голяма еластичност на кичурите и това ще ви помогне за по-лесното и по-добро сплитане.

2. Африкански плитки

Този стил е едновременно елегантен и различен, като доста често присъства на косата на Лупита Нионг'о. Тези плитки са невероятни, защото позволяват на лицето ви да бъде център на внимание. Лупита изглежда прекрасно на червения килим и се превръща в едно от вдъхновенията ни за летни прически.

Лупита Нионг'о

Снимка: Getty Images

За да запазите стила си свеж, винаги гледайте да носите копринен шал през нощта. „Това е важно при този вид плитки, за да запазите косата си защитена и да удължите живота на прическата“, казва фризьорката на звездите Сабрина Роу. Тя съветва да използвате сатенен или копринен шал и да хидратирате бебешките си коси всеки ден.

3. Френска плитка

Арон Скот споделя, че една от любимите му плитки е френската, която Марго Роби носи. Допълва, че това е деконструиран вариант на класическата плитка, която обаче придава по-модерен и елегантен вид.

Марго Роби

Снимка: Getty Images

За да постигнете този външен вид, започнете като оплетете свободно косата около лицето. Когато стигнете до средата на главата, започнете да затягате плитката. Закрепете я с фиби, за да сте сигурни, че ще издържи цял ден. Оставете я умишлено малко рошава, за да бъде по-различна от останалите.

4. Сплетена конска опашка

„Тази плетена опашка е емблематична за Кайли Дженър. Стилът е елегантен и придава още по-голяма дължина на косата“, казва Роу пред InStyle. Тя допълва, че винаги е обичала опашките, но сплетената още повече я е спечелила. Според фризьорката, този външен вид може да се носи върху много различни текстури коси и пасва чудесно на всякакъв стил облекло.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner)

За да създадете гладка и безупречна плетена опашка, бъдете сигурни, че косата ви е суха. „Колкото по-добра е основата, толкова по-лъскава ще бъде плитката“, уверява Роу. Използвайте гел или лак, за да укротите немирните кичури и да успеете да вкарате цялата си коса в стегнат ластик. След като сте готови, може да продължите със сплитането на косата, като може да добавите и екстеншъни, ако ви е наложително.

5. Холандска плитка с опашка

„Това е прост, но шикозен начин да си поиграете с плитката“, казва Роу. Тук ще трябва да направите два различни стила прическа, което още повече ще заинтригува останалите. Сблъскват се две текстури – меки плитки отгоре на главата и лъскави, рокендрол кичури, които се обединяват в една голяма опашка.

След като основата на косата ви е готова, определянето на двете части ще е от ключово значение за прическата. „Уверете се, че предварително сте решили точно колко коса искате да оставите за плитките и колко ще вържете на опашка“, обяснява Роу. Долната половина и задната част на косата ще трябва да бъдат издърпани доста здраво, за да може да ги вържете със стегнат ластик, за да не пречат.

Най-важното е, че трябва да има две основни части – предните плитки и останалата коса. Те ще бъдат комбинирани в една опашка. Може да сплетете горната си част, след което да завържете края на плитките с ластик, който ще влезе в голямата опашка. За да завършите визията, разрошете опашката, за да добавите малко разнообразие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари