IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято 2021: Най-добрите прически за сезона

28 април 2021 14 30

Къса или дълга коса, изборът е ваш

Снимка: Pexels

Независимо дали все още се справяте с последиците от неуспешна прическа, която сте опитали по време на карантината, или сте напълно отегчени от сегашния си вид, лятото е идеалното време да промените нещата. По-топлото време традиционно означава по-леки, по-къси кичури, но тази година тенденциите ще включват по-смели и вълнуващи прически. От интересни цветове до задължителния бретон, идеите за промяна в стила са безбройни.

Началото на нов сезон често се свързва и с нова прическа. Това най-много важи за лятото, тъй като тогава излизанията ни са все повече и срещите ни с нови хора се увеличават. За да впечатлим човека срещу нас, ни трябва стилен тоалет, който да комбинираме с шикозна прическа. Изборът обаче невинаги е толкова лесен и това ни кара да пропуснем визитата при фризьор. За щастие, звездите ни дават няколко идеи за трансформация, които пасват на всеки вкус, независимо дали искате дълга или къса прическа.

Ето няколко идеи за нова прическа за лято 2021

1. Приказни цветове

По-светлите кичури обикновено са често срещани през по-топлите месеци, но това лято е по-добре да заложите на тъмни и ярки цветове. Според фризьорката Ники Лий, сезонът ще създаде тенденция за приказна коса, която се характеризира с малко по-различни нюанси от тези, които сме свикнали да виждаме.

„Това лято тенденциите за коса ще са свързани със забавлението. Цветове като бонбоненосиньото на Хилари Дъф или пък медения оттенък на Джиджи Хадид, ще бъдат изключително популярни“, казва Лий пред Elle. Изборът на правилния цвят зависи от цвета на кожата и е много важно да го запомните. Не забравяйте и че лятото получавате известен загар, който също трябва да бъде взет под внимание при следващото ви боядисване.

2. Рошава коса

Ако не искате да тормозите твърде много косата си и просто търсите един прекрасен ход, който да реши проблемите ви, направете си вълнообразна прическа. Това е върховният външен вид за плажа, тъй като ви позволява да държите косата си свободна и да не я третирате с прекалено много продукти. На всичкото отгоре, не се изисква постоянна поддръжка, тъй като чарът на този стил е в рошавостта му.

„Това лято ще видим свежи рошави коси с дължина до раменете“, казва Фредерик Фекай пред Elle. Допълва, че стилът изглежда най-добре, когато 1/3 от кичурите са боядисани. Например може да изпробвате канелени акценти върху кафява коса, син тон върху тъмна коса или към медни оттенъци на руса коса.

3. Пикси

С по-топлите и дълги дни пред нас, както и надеждата за края на пандемията, хората са готови да премахнат тегло както от психиката, така и от физиката си. След като тренирахме постоянно, за да влезем във форма за лятото, е добре да помислим и за премахване на излишната коса от главата ни.

Според Фекай, късите до средни варианти на стила пикси, комбинирани с ярки цветове, ще бъдат изключително актуални за сезона. Съветва да изпробвате платинено русо или тюркоазено синьо.

4. Квадратен боб

Елегантният квадратен боб може да е първата ви стъпка към едно незабравимо лято. Късата коса е известна със своя шик, като голяма част от знаменитостите преминаха към нея през последните няколко месеца. Именно затова очакваме този стил да се превърне в емблематичен за лято 2021, като към него може да добавите и къс бретон.

5. Мека текстура и вълнообразна форма

Това лято един от най-горещите трендове сред прическите ще са вълните. Според Грегори Патерсън, по-меката форма на вълната създава невероятен ефект за много дължини и стилове, включително асиметричния боб и мълета. Постигането на перфектния модел къдрици може да бъде доста сложно, но няколко експертни съвета могат да ви помогнат да се справите с това упражнение.

Патерсън препоръчва да се използва маша за коса на много ниска температура заедно с термозащитен продукт. Ако пък не искате да горите косата си, експертите съветват да напръскате кичурите си със спрей за къдрене, след което нанесете пяна за задържане и увийте косата си около ролка и изчакайте да изсъхне напълно.

6. Бретон тип завеса

Бретонът тип завеса отдавна е основна прическа за дамите и именно затова напълно заслужава място в лятната ни класация. Традиционните стилове могат да бъдат скучни, по-трудни за поддържане и не са толкова гъвкави за създаване на различни прически. Също така, бретонът тип завеса ви осигурява по-голяма свобода на челото и очите, което е изключително важно за топлите дни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари