IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: 6 начина да се сдобиете с блестяща кожа

6 септември 2021 16 30

На помощ идват експертите

Снимка: iStock

Попитайте всеки как би изглеждала мечтаната им кожа и след отговори като „чиста“, „без петна“ и „гладка“, ще чуете едно повтарящо се прилагателно – „бляскава“. Независимо дали е оприличена като сияйна, на стъкло или роса, всички хора искат това излъчване.

„Ефектът, който разпознаваме като сияйна кожа, е комбинация от няколко различни фактора, които обикновено могат да бъдат приписани на здрава, добре поддържана кожа. Тук включваме хидратация, гладкост, добра циркулация и без натрупване на мъртви кожни клетки“, казва дерматологът д-р Денди Енгелман пред Women's Health. Той допълва, че кръвообращението и обновяването на клетките са двата ключови фактора за сияйна кожа.

Други условия на начина на живот като сън, хормони и диета, също допринасят за визията ви. Добрата новина е, че може да направите много с добра грижа за кожата и малко грим, за да помогнете за постигането на сияен ефект. Няколко водещи дерматолози споделят своите съвети за по-красива визия и максимален блясък.

Как да постигнем сияйна кожа?

Ексфолиране

Когато мъртвите кожни клетки се премахнат и кожата вече е гладка и хидратирана, естествената светлина може да се отразява от повърхността ѝ, придавайки ѝ ярък, сияен вид. Казано по-просто: Сияйната кожа е редовно ексфолираната кожа.

Има няколко начина да направите това – от химическо ексфолиране до включване на ретинол в рутинната ви грижа за кожата. „Ретинолът помага на кожните клетки да изглеждат по-млади и по-здрави, а последователната му употреба с течение на времето помага за намаляване на признаците на стареене и прави кожата да изглежда по-ярка“, обяснява д-р Енгелман.

ексфолиант за

Снимка: iStock

Изберете продукт с полихидрокси киселина, известна още като глюконолактон, за едновременно хидратиране и ексфолиране. Тя е нежен химически ексфолиант, което означава, че може да се използва ежедневно и дори е безопасна за комбинация с ретинол. Ако добавите и алое вера като съставка, ще помогнете на кожата да се успокои по-бързо и да поддържа здрав вид.

Използването на ексфолираща маска пък ще ви помогне да отстраните мъртвите кожни клетки и да оставите кожата свежа и сияйна.

Хидратация

„Сияещата кожа се появява за първи път, когато мъртвите кожни клетки се премахват и здравите кожни клетки излизат на повърхността“, обяснява естетикът Елизабет Харви пред Women's Health. Тя подчертава важността да се гарантира, че новите клетки са добре почистени, хидратирани, защитени и подхранени.

суха кожа,

Снимка: iStock

Богато на омега 6 и 9 мастни киселини, витамини А и Е и наситено с антиоксиданти, маслото от сливи е бързо решение към блестяща кожа. Плюс това, то служи и за чудесен хайлайтър. Друг продукт за хидратация е дълбоко овлажняваща маска за лице със съдържание на керамиди и витамин С.

Храна за блестяща кожа

Диетата е от съществено значение за блестяща кожа. Д-р Енгелман препоръчва да увеличите приема на омега-3 мастни киселини, витамин С и листни зеленчуци. „Омега-3 мастните киселини ще помогнат за намаляване на зачервяването и подпухналостта поради съдържанието на противовъзпалителни съединения“, обяснява тя.

средиземноморска диета

Снимка: iStock

Витамин С пък е мощен антиоксидант и се бори с увреждането от свободните радикали и свежда до минимум признаците на стареене. Той също така насърчава производството на колаген, който поддържа кожата да изглежда млада и сияйна.

Д-р Енгелман обяснява, че листните зеленчуци могат да бъдат отличен източник на фибри, които увеличават кръвообращението, премахват токсините и поддържат кожата блестяща.

Грим за сияйна кожа

За гримьорката на знаменитостите Кейти Денно, грижата за основата е от ключово значение, когато става въпрос за сияен тен. Тя често използва масло за лице като грунд и след това нанася фон дьо тен. Според нея, комбинацията ви гарантира значително повече блясък. Ако предпочитате да пропуснете маслото, изберете блестящ грунд. И накрая, Денно препоръчва нанасянето на пудра върху Т-зоната, за да бъдете винаги сияещи, но никога мазни.

Следващата стъпка е бронзант. Започнете с кремообразен контур, за да изваете лицето. Добавете допълнителна топлина като нанесете бронзант отгоре, фокусирайки се върху скулите, челото и линията на челюстта.

маска за

Снимка: iStock

Последният щрих е нанасянето на хайлайтър. Когато го използвате, усмихнете се нежно и го нанесете върху горната част на скулите си. Експерти съветват да добавите малко към деколтето или навсякъде другаде, където искате допълнителен блясък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари