IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна козметика – какво е действието на продуктите с естествени камъни?

18 октомври 2021 10 30

Експерти разкриват повече за ефекта им върху кожата

IStockphoto

Когато си купувате козметика, интересувате ли се от нейния състав? Или просто разчитате на конкретна марка, от която вие или ваш познат е доволен... Ако скоро не сте се зачитали в етикетите на някой нов продукт – крем, лосион или скраб за тяло, например, обърнете им повече внимание. Там може да присъстват и някои добре познати ви естествени камъни. Не се учудвайте, това е нова мода в козметичната индустрия, която трябва да опитате.

От векове много скъпоценни и полускъпоценни камъни са използвани за лечение на най-различни болести – заради техните силни енергийни свойства. Ето че днес те започват да навлизат и в състава на козметиката от ново поколение.

„Козметичните процедури със скъпоценни камъни бележат бум в началото на 2021 г., въпреки че към тях има интерес от дълго време“, казва биохимикът Ел Маклиман. Тя обяснява пред Helathline, че те действат благоприятно на кожата – подмладяват я, помагат и при хиперпигментация, подобряват циркулацията на кръвта в лицето.

Какво е действието на продуктите с естествени камъни?

козметика, естествени

IStock

След лятото, когато се грижим повече за хидратацията на кожата, не бива да спираме с нея, а по-скоро да се ориентираме към нови, подходящи за новия сезон продукти. Според Шарън Хилдич, която участва в създаването на козметика с кристали за марката Crystal Clear, продуктите с този състав действат на енергийно ниво.

„Всичко съдържа вибрационна енергия, от нашите собствени тела до неподвижни обекти, които постоянно са на различни честоти“, казва тя. И допълва, че енергията на естествените камъни може да бъде толкова силна, че да помогне при някои кожни проблеми като пъпки, възпаление, зачервяване, фини линии и други. Освен това тя влияе и на духовно ниво – друго важно предимство за потребителите, които през последните години се ориентират към мултифункционалността.

Екстрактите от скъпоценни камъни, ако може така да се нарекат, са мощно допълнение към всяка редовна грижа за кожата през есента.

грижа за

IStock

„Винаги съм вярвала в силата на кристалите, комбинирани с доказани научно съставки, за да се получи продукт, който предлага най-доброто от природата“, казва още Хилдич.

Минералите, открити в повечето кристали, имат противовъзпалителни и антибактериални свойства, въпреки че това не е доказано все още, отбелязва специалистът.

Отделно, фино натрошените кристали, които може да присъстват в ексфолианти и скрабове за тяло, подобряват текстурата на кожата, като премахват по-лесно мъртвите клетки и подобряват тена.

кристали, естествени

IStock

Бонус – кои камъни се използват най-често в грижата за кожата?

Ако искате да си купите козметика с екстракт от естествени камъни за вашата рутинна грижа за есен 2021, може да търсите такава с аметист, турмалин, розов кварц, нефрит, рубин, перидот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари