IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическа тип „пеперуда“ за есен 2021 – къса коса, но не съвсем

15 октомври 2021 14 30

Подстригването набира популярност сред звездите

IStockphoto

Интернет е пълен с колажи, представящи това как един фризьор вижда подстригването с няколко сантиметра и по какъв начин си го представя клиентът. Каквото и да си говорим, за някои жени отрязването на много малко от дългата им грива, е стресиращо събитие. Ето защо, малко са хората, на които биха поверили това. Дори и краищата им да са сухи и нацъфтели, те трудно биха се разделили с тях.

Колкото и да не ни се иска, поне веднъж на два месеца трябва да се подстригваме, за да имаме здрава и хубава коса. А на старта на новия сезон и това, че някои работят от вкъщи, има варианти за експериментиране – не само с цветовете, но и с дължините. В случай, че искате нещо по-нестандартно и същевременно не много късо, може да пробвате прическа тип „пеперуда“.

Къса коса, но не съвсем

Въпросната тенденция е подстригване, което създава илюзия за къса коса, но всъщност тя е на пластове, които образуват форма, приличаща много на тази на пеперудата. Въобще, ако се загледате, ще установите, че тази прическа ни е позната от жените, които красяха кориците на списанията през 80-те и началото на 90-те.

„Това е многослойна прическа, стигаща под раменете. Подстригва се по начин, по който горният слой може да се отдели от долния...“, казва пред POPSUGAR коафьорът Съни Брук. И уточнява, че просто горните слоеве са по-къси и етажирани, като долната част може да се върже или прибере, с което изглежда сякаш жената има къса коса. Пускайки останалите кичури, нещата са съвсем различни.

За кого е най-подходящо подстригването тип „пеперуда“?

Брук коментира още, че тази прическа е идеална за онези жени, които искат да разнообразят, но винаги се пазарят с фризьор колко точно да отнеме от връхчетата им, дали да филира или етажира косата. Освен това в момента тя е доста актуална за есента, като много звезди, които искат да са неотразими по време на своите участия, могат да я използват.

Ето и още идеи за есенни прически, които да разгледате:


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари