IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021: 5 идеи от Лондон, които жените да изпробват

14 октомври 2021 14 30

Там обожават дългия бретон

IStockphoto

Есента идва с дъх на печена тиква и канела, топъл чай и множество дъждовни дни. И за да не бъде минорно настроението ни, всеки от нас си намира начин, с който да се почувства по-добре. За някои подстригването или смяната на цвета на косата, е онова, което го кара да се усмихне в мрачния следобед.

Но какво е актуалното за новия сезон?

След повече от година и половина пандемия, прекарана в безброй ограничителни мерки, може да се каже, че по-небрежните прически, изискващи минимална поддръжка, са най-търсени. Кичурите се отрязват така, че дори сами да вземем ножицата, можем да се справим. А стилизирането им не е свързано с тежкия лак или пяна за коса, а може би само малко гел или леко издухване с четка и сешоар.

Ако търсите идея за подстрижка, то днес сте попаднали на правилното място. Ще се отправим към Великобритания, където жените предпочитат по-естествения вид. Разхождайки се из улиците на Лондон, ще срещнете дами, които са с по-рошава коса или пък дълъг бретон. Всичко това е продиктувано от живота ни в изолация и това, че все повече представители на нежния пол започнаха сами да се подстригват и грижат за косата си.

Предлагаме ви 5 прически, които да заимствате от лондончанките:

1. Дълъг бретон

Дори и да не искате да промените коренно прическата си, може да разнообразите с един по-дълъг бретон. Той е истински хит сред жените в чужбина, особено на Острова.

Ако сте оставили вашия бретон да израсте, може да го разделите с път по средата. Или пък ако косата ви е по-дълга, просто отрежете няколко кичура отпред, като дължината трябва да стига поне до скулите. След това може да оформяте по най-различен начин.

2. Боб

Тази подстрижка се нарича още и Blunt bob. Тя е вариация на косата, подрязана на черта, но тук дължината е точно над раменете. Някои коафьори дори дават пример с това, че сякаш сме поставили купа на главата и сме изрязали по нея с ножицата.

Дуа Липа, Кортни Кардашян и Луси Бойнтън са звездите, които сме виждали с този вид боб, който лондончанките предпочитат. За него не е нужно да изправят цялата коса с преса. Ако я оставите по-рошава или леко начупена, още по-добре. Дори може допълнително да подсилите обема.

3. Къдрав боб

Тази прическа е перфектна за жените, които имат къдрава коса. Те могат да се подстрижат на тъп боб или леко на слоеве, като си направят и лек бретон, разделен на две.

Къдравият боб може да се постигне и чрез ролки или ползването на маша – при жени с права коса. Той навява стила на много жени от 90-те.

4. Модерен мълет

Тази прическа бе актуална през 70-те и 80-те години. Характерно за нея е, че косата отгоре и отстрани е късо подстригана, а тази отзад остава дълга. Най-големите ѝ привърженици бяха звезди като Пол Маккартни, Дейвид Бауи, Фил Колинс. По-късно започна да се търси от жените, като през 2019 се завърна отново в салоните.

Днес жените в Лондон избират така наречения модерен мълет – горните слоеве отново са по-къси, но надолу може да има един или два, които са с доста по-голяма дължина. Косата покрива плътно раменете, като стига поне до бюста. Може да има дълъг бретон, който е до брадичката.

5. Къс шаг

Друга предпочитана подстрижка сред жените в Лондон. Много модели бяха с нея и на Седмицата на модата в британския град.

Въпросната прическа е универсална, предпочитана сред тийнейджърките и младите жени на Острова. Тя е доста харесвана през 70-те и 80-те години.

Били Айлиш и Майли Сайръс бяха с къс шаг по време на пандемията. В горната част косата е по-къса, а надолу пластовете са по-дълги. Тук обаче бретонът не е дълъг, а къс, добре изравнен с гребена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Клара ( преди 2 години )
Май вече чалгарските къдрици и екстеншъни ще отпаднат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Не лондончанин ( преди 2 години )
Всички са изключително грозни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар