IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест навика, причиняващи падане на миглите

4 декември 2021 18 00

Все пак и решение на проблема

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пърхащите мигли са черешката на всяка перфектна визия. Независимо дали носите ярки сенки за очи, или искате нещо по-просто, добавянето на няколко слоя спирала, нанасянето на чифт фалшиви мигли или разресването на удължените мигли може моментално да промени външния вид, за да го превърне в съвършен.

Но за да поддържате миглите ви да изглеждат и да се чувстват здрави, трябва да им обръщате достатъчно внимание. Помислете за нежно почистване преди лягане или добавяне на подхранващ серум в рутината си. В противен случай може да се изправите пред загуба на мигли или отслабване на здравината им. Освен правилната грижа, трябва да внимавате и с определени навици, които могат да бъдат вредни за миглите.

Ето шест навика, които причиняват загуба или увреждане на миглите

1. Използването на уред за извиване

Ако сте човек с дълги мигли, които стърчат право навън, вероятно не можете да изкарате и ден, без да използвате машинката за извиване. За съжаление, многократното ѝ използване може да причини отслабване на косъмчетата, което в крайна сметка може да доведе до накъсване и падане.

„Уредите за извиване на мигли притискат миглите, за да създадат ефекта на извиване. Когато многократно притискате една и съща област, това причинява физическо увреждане на миглите, като отслабва косъмчетата и може да доведе до падане“, казва Клементина Ричардсън пред InStyle.

мигли istock

Снимка: iStock

Най-добрият метод за защита на вашите мигли е да избягвате напълно извиването им. Въпреки това, ако все още искате да използвате уреда си, трябва да сте внимателни и да не прекалявате с него. Изваждайте го от шкафа само за специални поводи, а не всеки ден. Дерматологът д-р Ани Гонзалес съветва да ползвате уреда, преди да нанесете спиралата. Според нея, спиралата ще направи миглите ви още по-твърди и, ако се опитате да ги извиете след това, може да предизвикате напукване.

Ричардсън пък напомня да се уверите, че извивачът ви е чист от всякакви лепкави остатъци от спирала, защото това също може да причини откъсване на миглите, когато отворите скобата.

2. Стрес

Стресът може да доведе до увеличение при окапването на косата, като може да има същото влияние и върху миглите ви. Той изтласква космените фоликули във фазата на телоген, известна още като фаза на латентност, което води до косопад. Това може да е резултат от физически или емоционален стрес.

мигли istock

Снимка: iStock

За щастие, д-р Гонзалес казва, че космите се подмладяват с времето, след като стресовите фактори бъдат премахнати. Така че, ако все още не сте, считайте това за нежно напомняне да дадете приоритет на вашето физическо, психическо и емоционално благополучие, защото то ще окаже полезни ефекти върху всички аспекти на живота ви.

3. Удължаване на миглите

Удължаването на миглите или повдигането им може да доведе до частично окапване на естествените ви мигли, ако не се прави правилно. Уверете се, че лицензиран опитен професионалист предоставя тези услуги.

Опитен експерт по миглите ще може да избере точния размер на удълженията, към който да се придържа, така че да не се натоварят естествените ви мигли. Когато стане време за премахването на екстеншъните, също е добре да отидете при професионалист. Не издърпвайте сами удълженията, защото може да премахнете естествените си мигли.

мигли istock

Снимка: iStock

Ако миглите ви паднат, ще ви отнеме около три до четири седмици, за да видите растежа на нови косъмчета. Дион Филипс препоръчва да приемате добавки, които могат да помогнат в този процес, като омега мастни киселини, които са чудесни за растежа на косата. Тя съветва да се насочите към добавки от рибено масло, рициново масло, зехтин и масло от авокадо.

4. Носене на спирала докато спите

Всички знаем, че спането с грим е противопоказно. Спането със спирала обаче може да ви навреди по повече от един начин. Дион Филипс обяснява, че то може да причини окапване на миглите поради запушване на косъма. „Косъмът трябва да бъде чист и пълен с хранителни вещества, за да се предотврати изсъхването или запушването му с прекомерно много масло“, казва тя пред InStyle.

мигли, спирала,

Снимка: iStock

Освен това спането със спирала също може да увеличи шансовете за бактериални инфекции. Ако не се използва подходящ продукт за почистване на спиралата, може да възникне възпаление, дразнене и инфекция, което в крайна сметка може да доведе до загуба на мигли.

5. Търкане на миглите

Всеки път, когато търкате или дърпате миглите си твърде агресивно, може да причините падане или да отслабите здравината им. Опитайте се да не търкате или дърпате миглите и не забравяйте винаги да бъдете нежни, когато премахвате грима си.

6. Трихотиломания

В тежки случаи човек може да изпита трихотиломания – разстройство на издърпване на косми, което включва повтарящи се, непреодолими пориви за изтръгване на косми от различни области на тялото. Това е дългосрочно разстройство, което изисква професионална помощ от медицински или психически здравен експерт, за да може да се контролира.

лице, мигли

Снимка: iStock

Важно: В крайна сметка, когато става въпрос за грижа за вашите мигли, не забравяйте, че всичко е в това да бъдете нежни и да ги поддържате чисти. Ако искате да направите допълнителна крачка, включете серум за мигли в рутината си. И ако въпреки спазването на тези съвети, забелязвате непрекъсната загуба на мигли, препоръчваме да си уговорите среща с вашия лекар, за да обсъдите най-добрия план за справяне с проблема.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 2 години )
pri men problem ima6e ako slagah kozmetika . sega sum dobre
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар