IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гуаша и много сън – сред тайните на Бри Ларсън за красота

15 януари 2022 12 00

Актрисата обича и да експериментира

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Въпреки че Бри Ларсън е в развлекателния бизнес повече от двадесет години – дори спечели „Оскар“ за ролята си в „Стая“ през 2015 година – родената в Калифорния актриса и режисьор не се е чувствала много добре в гримьорския стол до много скоро, когато приема ролята на капитан Марвел. Играта на супергерой ѝ помага да осъзнае трансформиращата сила на косата и грима при изработването на екранен персонаж и оттогава тя продължава да използва тези елементи като агенти за промяна на ролите.

„Сега в работата си наистина използвам красотата като инструмент за пресъздаване на човек, който е напълно различен от мен. Опитвам се да вляза в кожата на персонажа, когото играя. Винаги обаче трябва да намеря ритуал за връщане към себе си, защото това е част от завършването на цикъла“, казва Ларсън пред Allure през 2020 година.

Грижата за кожата винаги е била малко по-естествена за тази звезда, вероятно защото грижата за лицето и тялото ѝ е това, което ѝ позволява да бъде уверена дори и без грим. Служейки като муза на световната японска марка Decorte, Ларсън е приела ритуалите за хидратация като нещо задължително и винаги отделя време за себе си и за използването на маски.

Макар и прословуто поверителна за личния си живот, тя е повече от склонна да разкрие повечето неща, които използва за постигане на безупречна красота. Тук ще научите за тайните зад блестящата кожа на Бри, практиките за грижа за себе си и любимата ѝ визия.

Шестте тайни за красота на Бри Ларсън

Обича да експериментира

Звездата е стартирала не един, а цели два лични проекта от началото на пандемията – подкаста Learning Lots с най-добрата си приятелка Джеси Енис и канал в YouTube, където води влог за целия си живот – от нощната си рутина до фитнес упражнения, борбата си с розацея и дори неуспехите в кариерата.

Най-хубавото в клиповете на Бри е, че тя сама си е правила грима за тях, което ѝ е дало пълната свобода да изпробва нови визии и да експериментира. „Обикновено просто слагам малко фон дьо тен, удебелявам веждите си, слагам спирала, масло за устни и малко руж“, казва Бри. Понякога обича да добавя и сенки за очи, въпреки че през повечето време е у дома. Признава, че по време на пандемията е носила червено червило в продължение на два дни, без да напуска къщата.

Резултатът е ясен – актрисата не се страхува да изпробва нови техники за подчертаване на чертите си и е щастлива да се гримира сама. „Не е задължително да го правите за някой друг или за събитие. Това е времето, в което да разберем, че трябва да се погрижим за себе си, за да може да бъдем полезни на останалия свят“, казва Ларсън.

Качествен сън

Когато става въпрос за това да изглежда и да се чувства добре, Бри не омаловажава важността на почивката и прави всичко възможно, за да си набави качествен сън, независимо какви са ѝ задълженията или къде се намира. „Сънят е основен елемент за здрава кожа и цялостно здраве“, казва тя пред People. Допълва, че навсякъде пътува с маска за очи и я намира особено полезна, когато се опитва да се аклиматизира към нова часова зона.

Гуаша всяка вечер

В допълнение към редовното овлажняване и използването на маски, актрисата наскоро започна да добавя гуаша към нощната си рутина, което помага при отпускане на челюстта. „През изминалата година включих нови ритуали в грижата за кожата и себе си, като практиката да използвам гуаша“, казва тя пред People. Според нея, процедурата има големи ползи за кожата и помага за освобождаване на напрежението.

Тъй като обича да прави много неща наведнъж, за да не си губи времето, Ларсън използва гуаша, докато гледа телевизия. Първо обаче нанася масло за лице, така че камъкът да се плъзга лесно по кожата ѝ.

Маска за лице за добро настроение

Пред InStyle Ларсън споделя, че маските за лице наистина могат да подобрят настроението ѝ. Обича да слага и такива под очите, които спомагат за намаляването на торбичките и подпухналостта. Според нея, това са много малки допълнителни неща, които да добавите към рутината си, за да видите положителен ефект.

Шампоан за запазване на цвета на косата

Животът на актьор може да звучи бляскаво, но може да бъде и доста изтощителен – дори когато става въпрос за седене в стола докато гримьорите и фризьорите ви подготвят за роля. Ето защо Бри трябваше да намери продукти, които да ѝ помогнат да се възстанови, особено когато става въпрос за златисторусата ѝ коса.

„Когато снимам, косата ми постоянно е изложена на топлина, оформяне и различни продукти“, казва актрисата пред People. Затова тя се насочва към шампоан за боядисана коса, който защитава цвета и поддържа кичурите хидратирани.

Аромати за спокойна обстановка

Независимо дали се подготвя за поредния работен ден или си почива след работа, актрисата е свързана с различни ритуали. Първият е много прост – да стане от леглото и да помирише овлажнителя. Може да звучи странно, но в началото на деня Бри буквално мирише крема за лице, преди да го използва. Тя също така е фен на смесите от етерични масла и други земни аромати, които поставя в дифузера си. Преди е палила тамян в къщата, защото, според нея, не само мирише страхотно, но е чудесно пречистващо средство за въздух, което е и антимикробно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари