IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2022 – пробвайте микси стила

21 януари 2022 08 30

Готови ли сте да отрежете повече?

IStockphoto

IStockphoto

Микси стилът стана по-популярен през есента на 2021 г. Тогава много известни дами, вследствие на карантинния стил, решиха отново да отрежат косите си. И в един момент все повече се появиха с прически нещо средно между пикси и мълет. Сега, посред зима, макар че е студено навън, някои продължават да предпочитат въпросната подстрижка.

„Микси е наистина забавна прическа, която ще видим през 2022 г.“, обяснява пред Whowhatwear Адам Рийд. И добавя, че характерното за нея е, че отпред кичурите са доста къси, като назад са по-дълги и същевременно с различна дължина, силно филирани. По думите му, въпросният стил, който е доста ретро и напомня на така популярната прическа Wolf Cut, е за тези, които обичат да експериментират и са готови да се разделят с дългите си кичури.

„Много от нас имат навика да правят нещо по-малко с косата си и търсят прически и стилове, които са лесни и изискват малко или никакво оформяне“, казва от своя страна Дилън Бритайн, художествен директор в Rainbow Room International. Той изтъква, че всеки, който се подстриже по този начин, няма нужда от преса или маша за къдрене на коса. Единствено може да сресва с гребен, а ако желае малко обем, може просто да ползва малко лак или специален спрей.

Подобно на подстригването в стил пикси, при миксито също има доста начини за оформяне. Все пак, фризьорите препоръчват прическата на тези, които имат по-гъста или чуплива коса.

„Версията на миксито на Деми Ловато е от по-късите, докато Майли Сайръс носи миксито си малко по-дълго, което го прави по-универсално“, казва Маркос Джиаматей. Той съветва да обсъдите възможните варианти в салона, като е важно да уточните със стилиста си вида кичури, които искате – дали да са по-къси или дълги и доста филирани. Също така, задължително питайте за дължината отзад.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари