IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: 5 прически за гъста коса

14 януари 2022 10 30

Експерти споделят съвети как да се подстрижете, ако имате много гъсти кичури

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Това е приказка за грижа за косата, стара като времето: Всеки тип и текстура коса идва със свой уникален набор от забележки. Тези с фини кичури жадуват за повече обем. Тези с къдрави кичури непрекъснато се борят със заплитане. А за тези с гъста коса, перфектното подстригване може да се окаже много по-трудно за постигане.

„Когато става дума за подстригване на гъста коса, прекалено късата или добавянето на твърде много слоеве може да доведе до образуване на обем в нежелани области“, обяснява Съни Брук. Фризьорката Бриана Сиснерос добавя, че едно от най-големите предизвикателства е да намалите обема или тежестта, за да може да създадете достатъчно движение в стила.

Добрата новина? Наистина няма утвърдени и бързи „правила“ за подстригване на гъста коса. По-скоро става дума за намиране на добър стилист, който може да работи с вашата уникална коса, предпочитания за оформяне и стил, за да създаде външен вид, който балансира обема и теглото на косата.

Като се има предвид това, ако не сте сигурни откъде да започнете, стилистите казват, че тези пет прически са идеални за гъста коса.

1. Къс боб

По-късите стилове може да изглеждат непривлекателно, ако имате по-гъста коса, но тази техника на подстригване е чудесен начин да премахнете теглото и обема и да ви даде възможност да носите по-къс стил.

При тази прическа долната част на косата се отстранява, като вие определяте точно колко къса да остане тя. Въпреки че името е „къс боб“, този стил може да бъде и по-дълъг, по-скоро лоб, за тези, които не са сигурни, че рязкото скъсяване е за тях. Подходящ е за повечето форми на лицето, макар че понякога може да подчертае закръглеността, така че имайте предвид и това.

Съвет за оформяне: Сушене със сешоар и разресване с плоска четка, за да се получи по-голяма мекота на късата част от косата.

2. Бикси

Един хубав хибрид. Това е боб, който има слоеве, напомнящи тези на пикси, и включва бретон, както и леко подстригване от страничната част на косата. Последното не позволява на по-късия стил да изглежда твърде кръгъл, а слоевете добавят движение, докато бретонът служи за разнообразие. Според стилиста Нунцио Савиано, добавянето на бретон към гъста коса е чудесен начин да помогнете за премахването на излишните кичури около лицето.

Съвет за оформяне: Бързате? Изсушете със сешоар само бретона и използвайте кръгла четка за допълнителна гладкост.

3. Скрити, дълги слоеве

Сиснерос казва, че добавянето на слоеве от вътрешната страна на косата е един от най-лесните начини да създадете ласкателен стил за всеки, който иска дълга коса. Савиано също харесва тази дълга техника за наслояване, но добавя, че включването само на няколко слоя за рамкиране на лицето също е добра идея.

„Комбинацията от дълги слоеве и рамкиране на лицето премахва тежестта в долната част, добавя обем в горната и придава като цяло по-лек и безтегловен вид на цялата коса“, посочва Савиано. Освен това, вашият фризьор може да използва специфичен начин, по който изрязва кичурите, оформящи лицето, за да сътвори най-добрата форма за вас.

Съвет за оформяне: Кръгла четка с горещ въздух улеснява подобряването и увеличава движението, създадено от слоевете.

4. А-образна форма

Това подстригване, при което косата обикновено е по-къса отзад и по-дълга отпред, беше позабравено за известно време, но сега се възражда. По-голямата дължина отпред предпазва косата да не изглежда твърде обемна, дори като цяло е по-къса. „Стилът работи добре за кръгли и квадратни форми на лицето, тъй като удължава него и шията“, казва Брук.

Съвет за оформяне: Тази прическа е проектирана да има движение напред, така че използвайте квадратна четка, за да насочите корените си напред, докато се сушите със сешоар.

5. Шаг с бретон

Шагът и всичките му многобройни вариации са популярни от известно време и Савиано казва, че са особено подходящи за гъста коса. Според него, супер късите, текстурирани слоеве премахват тежестта и добавят много движение. Сиснерос се съгласява, наричайки това подстригване „приказно за гъста коса“.

Съвет за оформяне: Според Савиано, сушенето на въздух всъщност е най-добрият начин за оформяне на тази прическа. По този начин се подобряват кичурите и текстурата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари