IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за 2022: Изразената и плътна очна линия е на мода

24 февруари 2022 10 30

Джулия Фокс е една от звездите, които са изпробвали тенденцията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джулия Фокс безспорно е на върха на славата в момента. Макар актрисата да има няколко филма зад гърба си, включително Uncut Gems с Адам Сандлър, името ѝ добива огромна популярност тази година заради връзката ѝ с Кание Уест и странните им публични появи заедно.

Новата муза на Кание е похвалена от обществото за това, че се е гмурнала с главата напред в всякакви естетически схеми, които измисля рапърът – от впити панталони до тънки сутиени и координирани деним тоалети. Фокс обаче беше подигравана заради изразената и плътна очна линия, която често носи и някои фенове определиха като нарисувана от петгодишно дете.

Модните критици обаче не могат да не забележат паралелите между реакцията на обществото към очния грим на Фокс и отзивите за роклята от Givenchy на Ким Кардашян, която тя носи по време на Met Gala през 2013 година като придружител на Кание. Тогава тоалетът на риалити звездата беше оприличен на дамаска за диван, въпреки че беше избрана от професионалния дизайнер Рикардо Тиши. Въпреки критиките, очната линия на Фокс също е направена от професионалист и това е легендата Пат Маграт и то за Седмицата на модата в Париж за дефилето на Schiaparelli.

Феновете и потребителите в социалните мрежи може да се шегуват с грима на Фокс и да го сравняват с очите на миещите мечки или маската на Зоро, но всъщност смелата и изразена очна линия е изключително популярна в света на модата. И според професионалисти, тя ще набира все по-голяма слава и най-вероятно ще се превърне в задължителна до края на годината.

Визията на Фокс, направена от Пат Маграт, беше за събитие, но когато всички започнем да посягаме към малко по-плътната черна очна линия през есента, трябва да го направим, знаейки, че вдъхновението идва от едно и също място.

@aoifeccullen it’s a good look, a GREAT look even #makeuptutorial #juliafox #kanyewest ♬ The Diva Dance - Eric Serra

Не сте убедени? Помислете как не толкова отдавна смятахме, че дънките с ниска талия са модния еквивалент на Сухия режим – един необясним момент във времето, към който никога не искахме да се връщаме. Дори преди Джулия Фокс да се появи с плътна черна линия и пригладена коса, влиятелни лица като Лидия Панг и Аш Уокър направиха своя версия на външния вид, която показаха в социалните мрежи. Разбира се, вече има много уроци в TikTok за това как да постигнете конкретната визия на Пат Макрат, която Фокс носеше на дефилето на Schiaparelli.

Тази седмица пък от Saint Laurent споделиха снимка на звездата Сидни Суини от сериала „Еуфория“, която носи изцяло черен тоалет на Антъни Вакарело, комбиниран с тъмна очна линия. Гримът беше малко по-фин поглед към тенденцията, но все пак отново влизаше в нея.

На други места по подиумите на Седмицата на модата Chanel също подобри своя грим за очи със запълнени двукрили визии. Някои модели имаха блестящи черни кръгово около едното око, очевидно вдъхновени от предвоенни авангардни творци.

Разбира се, изразената очна линия минава далеч отвъд предвоенните времена или тенденциите през 80-те и средата на 2000-те години, или дори древните египтяни, на които често се приписва първата известна употреба на очна линия. Смело очертаното око е вечен външен вид и много актуална тенденция през всички епохи. Понякога обаче просто ни трябва някоя знаменитост, която да ни напомни за него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари