IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за 2022: Бялата очна линия се завръща

30 януари 2022 18 00

От Dior показаха, че тя отново ще бъде на мода

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кой друг, ако не Dior, ще преоткрие още една класическа очна линия? За дефилето на марката, показващо колекцията висша мода за пролет-лято 2022 година, креативният директор Питър Филипс създаде свеж обрат на котешкото око, използвайки бяла очна линия.

Изборът е перфектен завършек на леките, плавни форми на колекцията и ръчно бродираните произведения на изкуството от двама индийски художници, които са украсили сцената. „Черната очна линия би направила визията по-класическа, докато бялата е по-ярка. В известен смисъл бялата очна линия е почти като бял конец, Лекотата ѝ озарява лицето“, казва Филипс пред група модни критици след дефилето.

Разбира се, той използва продукти на Dior, за да създаде визията, но тя може да бъде повторена и с вашите козметики у дома.

бяла очна

Снимка: Getty Images

Като основа на очната линия той използва молив, като го нанася във водната линия на окото и малко под окото, след което го смесва в корените на миглите, така че да има лек бял-сивкав оттенък върху тях. След това Филипс посяга към матово бял молив, за да създаде правата графична линия под окото, свързвайки я с линията на основата, така че да изглежда като една стабилна черта.

Моделите на ревюто не носеха спирала – техника, която се превърна в запазена марка на Dior по време на представяне на колекциите им, откакто Мария Грация Кюри пое кормилото като креативен директор. Това обаче е и доста практичен ход, особено когато става въпрос за бялата очна линия. Според Филипс, ако смесим белия цвят с черна или кафява спирала, визията ще стане доста разхвърляна.

бяла очна

Снимка: Getty Images

Безупречната, осветена основа поддържа всяка смела визия по-близка до ежедневната. Затова Филипс избира лек фон дьо тен, за да усъвършенства тена на моделите. След това се напръсква спрей за лице, за да освежи кожата, ако е необходимо.

Освен очната линия и фон дьо тена, лицата на моделите не бяха повече гримирани, с изключение на подобряването на веждите и нанасянето на прозрачен, овлажняващ балсам, който хидратира устните, без да добавя блясък.

бяла очна

Снимка: Getty Images

Макар пролетта все още да е далеч, Питър Филипс съветва да се запасите с бели моливи за очи, с които да създадете очната линия, която ще бъде на мода след няколко месеца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари