IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен грим: Шест свежи идеи за сезона

15 април 2022 10 30

Цветовете и стиловете, които ще виждате навсякъде

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетният грим винаги е забавен. С по-дългите, по-топли дни и всички цъфтящи растения е невъзможно да не бъдете вдъхновени да станете по-креативни с външния си вид, независимо дали става въпрос за преминаването от класическо котешко око към графична форма, или замяна на цветния балсам за устни с яркочервено червило.

Но пролетта на 2022 година идва с малко по-различни емоции, нали? Предвид настоящите събития, всички ние търсим да намерим малко повече радост в живота, независимо дали става дума за дългоочакваната среща с приятели, премахването на маските, или пък носенето на котешко око, направено от кристални стикери.

Като се има предвид това, тенденциите в грима за тази пролет със сигурност са се подобрили. И тъй като вече ще прекарваме все повече време на открито, маските станаха препоръчителни, а не задължителни, социалната дистанция беше премахната и работата от вкъщи започна да намалява, време е отново да се завърнем към бляскавия външен вид. От изключително блестяща кожа до неонови сенки за очи, следващите тенденции в пролетния грим ще поддържат настроението ви приповдигнато през целия сезон.

Шест свежи идеи за пролетен грим

Котешко око в негативно пространство

Важно уточнение – вашата линия на миглите не е единственото място за носене на очна линия. Експериментирайте с графично котешко око, като разширите крилото навън и над гънката на окото, както го е направила Джоди Смит. Класическата черна течна очна линия е всичко, от което се нуждаете, за да постигнете този външен вид, но може също така да пробвате и с различни нюанси на молива. След като създадете черно котешко око, може да добавите лилава линия над гънката на окото си за по-изпъкнал цвят.

Естествен грим

Макар че визията „гримиране без грим“ е оксиморон, нямате нужда от много продукти, за да изглеждате така, сякаш имате чиста и блестяща кожа. За да запазите фокуса върху естествения си блясък, използвайте цветен слънцезащитен крем, за да предотвратите увреждания от слънцето, като в същия момент ще получите малко по-тъмен тен.

Неонови нотки

Неоновият грим набира все по-голяма популярност. С предстоящите по-топли и слънчеви дни, както и две години фокусиране върху очите заради носенето на маски, не е изненада, че смелата очна линия и ярките сенки все още са на мода. Лесен начин да постигнете тази тенденция е като добавите цвят към вътрешността на окото и/или замените черната си очна линия с цветна.

Тук Сторм Рийд прави и двете с тази абстрактна визия. И ако носенето на ярък грим за очи е извън зоната ви на комфорт, обикновеното поставяне на по-цветни сенки върху клепачите, също върши работа. Лаймово зелените нюанси ще бъдат на мода тази пролет, така че може да изпробвате тях, за да направите фино включване в тенденцията.

Класическо червено червило

Тъй като в календара ни вече има повече срещи лице в лице и културни събития, а маските в много случаи не са задължителни, е време да извадим отново червилата в ярки цветове, които събираха прах през последните две години. Тук, разбира се, включваме и класическото червено, с което не може да сбъркате.

Лесно, свежо възприемане на класическия цвят на устните е да го съчетаете с минимален, свеж грим или да смесите два червени нюанса, както гримьорката Джорджи Айсдел направи с Аня Тейлър-Джой. По този начин тя създава фин ефект на омбре, който със сигурност ще привлече вниманието на околните.

Кристални акценти

Наречете го ефектът на сериала „Еуфория“ или силното влияние на модата от 2000-те години, но нанасянето на кристали върху зоната около очите е най-добрият начин да добавите малко блясък към визията си. Да не говорим, че това е и забавен начин да покажете креативност.

„Емо“ очи

Помните ли т. нар. „емо култура“? Когато децата си пускаха малко по-дълъг бретон, който покриваше едното им око, ходеха само с черен грим, черни дрехи и черни аксесоари? Сякаш през този период е преминало всяко едно дете от 90-те, като тази тенденция отново се завръща. Тя дори успя да си проправи път до Седмиците на модата в Милано и Париж.

Зендая, Бела

Снимки: Getty Images

Ревюто на Versace за колекцията есен 2022 включваше размазани матови черни сенки за очи, докато Зендая носеше остри, но леко размазани котешки очи на модното ревю на Valentino за есен 2022.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари