IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен грим: Изпробвайте двукрилата очна линия

2 април 2022 21 00

Ето как да я направите сами

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Първо беше размазаният и опушен грим. След това котешкото око. Сега двукрилата очна линия е тук и това е най-новата такава, вариант, който ще ви накара отново да посегнете към чантата си с козметика.

Повечето актуални тенденции за красота са здраво вкоренени в носталгията към 90-те и началото на 2000-те години, като морски вълни в косата, кафява линия за устни и опушени очи, като изглежда, че тази мода няма да си отиде скоро. Въпреки това, ние ви предлагаме една хубава почивка от тези десетилетия и ви връщаме малко по-назад, чак до 60-те години.

Въпреки името си, тази двукрила очна линия няма нищо общо с Батман, а резултатът е красив и женствен. По същество това е стил, при който едното крило очертава горната линия на миглите, а другото се простира до долната част. Тенденцията, разбира се, се възроди в TikTok, а знаменитости като Дуа Липа, Charli XCX и Девон Карлсън вече я изпробваха. Тя също така беше представена и в последния сезон на сериала „Еуфория“, а гримьорката Дони Дейви казва пред Glamour, че се е фокусирала главно върху долната линия на миглите.

Част от привлекателността на този грим е, че той може да варира от малко естествено движение до напълно драматично крило, в зависимост от вашето настроение и виждане. Ако вземем пример от Каси и Мади в „Еуфория“, ще видим, че и двете се гримират на един и същи принцип, но имат различен резултат. За да направите визията си още по-драматична, вземете пример от Charli XCX, която напоследък е превърнала двукрилата очна линия в своя запазена марка.

Тенденцията е сред любимците и на гримьорката Лили Кийс, която стои зад някои от последните интерпретации на Charli XCX. „Това е поглед към ретрото от 60-те години“, казва тя пред Glamour. Допълва, че по този начин се отварят очите и те изглеждат по-големи и по-женствени, почти като на кукла. Според Кийс, трябва да имате много стабилна ръка, затова си поемете няколко глътки въздух, преди да започнете с гримирането.

Първата стъпка в постигането на външния вид е намирането на правилната очна линия. Изберете такава, която е силно пигментирана и няма да се размаже след няколко часа. Разбира се, добре е да бъде водоустойчива, за да се спасите от проблеми при изпотяване през деня.

„Седнете пред огледалото и облегнете лакътя си на масата за стабилност. Погледнете право напред, вземете очната си линия и начертайте линия по тази на миглите, като започнете от вътрешния ъгъл на очите и стигнете до външния. Уверете се, че линията е близо до миглите и нарисувайте малко крило в края“, казва Кийс.

След това, като използвате линията си, гримирайте внимателно горния клепач от вътрешния ъгъл на окото до външния, успоредно на долното крило. Не се опитвайте да бъдете перфектни още от първия път. Кийс препоръчва да имате около себе си памучен тампон, потопен в мицеларна вода или друго средство за отстраняване на грим, за да почистите всякакви петна и да усъвършенствате линията.

Ако желаете, може да спрете само след начертаването на линията или добавете цвят или блясък върху клепача си, за да издигнете визията на високо ниво. За допълнителна атмосфера от 60-те години, използвайте бяла очна линия, за да подчертаете пространството между двете крила.

Вижте няколко различни предложения за двукрилата очна линия:

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари