IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен грим – Селена Гомес с класическа идея

16 март 2022 18 00

Певицата ползва бананова пудра за основа

БГНЕС

БГНЕС

Какво предпочитате за вашия пролетен грим – нещо по-семпло или по-натрапчиво, с повече ярки цветове? Всяка една от вас би дала различен отговор на този въпрос, защото има собствен вкус. И въпреки това, понякога няма лошо да се допита до този на някоя любима звезда. Ето например Селена Гомес, която не остана незабелязана на червения килим на наградите „Изборът на критиците 2022“.

Всички говорят за това колко добре изглеждаше младата певица – облечена с тоалет на Louis Vuitton. Дългата ѝ червена рокля и елегантната обеца на едното ухо – от бяло злато и кръгли диаманти, е онова, за което пишат модните критици. Но ние решихме да обърнем внимание на нейното лице. Именно то ни вдъхновява за нежен пролетен грим.

Няма съмнение, че роклята, прическата, гримът и аксесоарите на звездата са внимателно подбрани. Всички те са част от елегантната ѝ визия, с която тя доказа, че не е нужно да бъде клонинг на някой друг, за да привлече вниманието на камерите.

Може да се каже, че Селена Гомес ни показва класическа идея за пролетен грим, дошла от Хунг Ваннго, която работи в Ню Йорк. В своя профил в Instagram тя сподели снимка на известната си клиентка и разкри подробности за продуктите, които е използвала.

Как да си направите пролетен грим като този на певицата?

Много гримьори изтъкват колко е важно младите момичета и по-възрастни жени да не прекаляват с така популярния опушен ефект на очите, поставянето на твърде зле изглеждащи изкуствени мигли и подчертаването на веждите с молив. Ако го направят, рискуват да се превърнат в карикатура. Именно към избягването на тези грешки се придържа и жената, създала грима на Гомес.

Хунг споделя снимка на Селена в по-близък план. И от нея виждаме, че гримът е напълно естествен, пасващ идеално на нейната червена рокля. И после посочва, че е ползвала бананова пудра за основа – една от тенденциите за сезона.

„Нанесох внимателно малко количество с безименните си пръсти върху цялата зона около очите. Работи прекрасно като основа за грим“, казва тя. И продължава, че следващият продукт, който ползвала, е бананов серум с витамин С. Той трябва да се разпредели равномерно върху шията и лицето. За да попие добре в кожата, може да се използват по-въртеливи движения с пръстите. Накрая сложила праймър, чак след това пристъпила към нанасянето на сенки.

Селена Гомес,

БГНЕС

Нежното розово е един от цветовете, който винаги ще се ползва за пролетта. Той се свързва с цвета на растенията, които цъфтят през този сезон. А в комбинацията с черна очна линия, погледът е още по-подчертан.

Разглеждайки снимките на звездата от бляскавото събитие, ще видите, че веждите ѝ не са прекалено оскубани, а по-скоро по-гъсти и леко ламинирани – друг тренд за пролетта.

Освен класическото котешко око, Хунг Ваннго съветва дамите да си направят по-семпъл пролетен грим, като използват само сенки за клепачите – по-пъстри цветове. Може и кремообразен молив със светлосин или сив брокат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари