IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски маникюр за лято 2022 - пробвайте деконструиране

24 май 2022 16 30

Една цветна тенденция

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лято 2022 и тенденциите за него предразполагат към носенето на по-цветни дрехи и аксесоари. И затова идеите за маникюр са изключително пъстри. Да не говорим, че много ярки тонове са доста актуални. Но как да ги използвате? Ако не искате да декорирате цялата плочка, то заложете на френски деконструиран стил.

Сигурно се чудите какво значи деконструиране при френския маникюр. Така както преди години бе модерно да се рисуват щрихи от плодове по ноктите, сега нещо подобно се случва само с една част от тях - върховете им. Вместо перфектния дизайн, умишлено се правят по-креативни и разчупени, при това с повече цветове и форми. 

Според маникюриста Лиан Уудли, френският маникюр за лято 2022 претърпява съществена трансформация още миналото лято, заради месеците наред затворени салони. Така много негови клиенти измислят нещо по-просто и се лакират сами у дома, създавайки така наречения карантинен стил. Като продължение на него се появява и деконструирането на традиционния френския маникюр. 

Френски маникюр за лято 2022 - какво ви трябва за деконструиране? 

„Деконструираният“ френски маникюр е дело на маникюриста Бритни Бойс. Тя представя един по-абстрактен поглед върху ноктопластиката. И върху неутрална основа не поставя просто лента в един цвят на върха. Нея замества с цветни щрихи, състоящи се от вълни и най-различни геометрични фигури. И формата им никога не е перфектна - нещо характерно за ноктите, изрисувани у дома. 

Така наречените деконструирани петна може да постигнете сами у дома или в салона. Може да си набавите аксесоар за точки и една тънка четка за всеки случай - за по-фините детайли от вашия. 

Докато лентата при обикновения френски маникюр е бяла и права, при деконструорания тя може да е назъбена или вълнеобразна. А с нея може да комбинирате и други елементи като перлички, стикери и други бижута за нокти.

Ако имате по-дълги плочки, то заложете на вълни в два или три цвята, достигащио поне до средата.  

За деконструиран френски маникюр се смятат и вълните в стил "естествен камък", които могат да се съчетаят със златист цвят. С тях може да украсите всеки връх или само няколко. 

Не забравяйте, че за най-актуалния маникюр за лято 2022, основата трябва да е прозрачна или нюд. Не прекалявайте все пак с многото ярки цветове и оставете една част от плочките празна. 

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари