IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дерматолог: Имате нужда само от пет продукта за грижа за кожата

26 юни 2022 10 30

Според д-р Барбара Стурм, кожата винаги трябва да е хидратирана

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Д-р Барбара Стурм е един от най-популярните дерматолози в Холивуд благодарение на своите научно обосновани формули, ориентирани към резултати. Нейната линия за грижа за кожата е популярна сред знаменитости като Хейли Бийбър, Анджела Басет и Роуз Хънтингтън-Уайтли, както и сред гримьори и козметични редактори.

Д-р Стурм за първи път придобива известност в света на грижата за кожата, когато създава крема MC1, чиято формула се прави с кръвта на всеки пациент. По този начин тя се превръща в пионер във „вампирската“ грижа за лицето. Може би помните, че Ким Кардашян се появи в социалните мрежи с лице, намазано с кръв. Според някои, по този начин кожата се регенерира и заздравява.

Сега д-р Стурм се е отделила от леко странния метод, като създава т. нар. „Sturm Glow“ – здрав, блестящ тен, който се постига чрез поддържане на кожата ви хидратирана и без възпаления, което може да бъде причинено от сурови съставки. Тя споделя, че не вярва много в новите тенденции за красота, дава съвети за справяне със сухотата и пъпките, както и разкрива защо са ни нужни само пет продукта в ежедневната грижа за кожата.

„Създаването на продукти е най-голямата ми страст. Постоянно излизат нови неща, които променят света на науката и това ме мотивира още повече. Моят опит е в науката и възпаленията. За мен, грижата за кожата е свързана с хидратация“, казва д-р Стурм пред InStyle. Разкрива, че е започнала да произвежда свои продукти, защото не е намерила на пазара това, което ще оправи нейните кожни проблеми.

Попитана за постоянните нови тенденции за красота, които се появяват в социалните мрежи, дерматологът споделя, че не всички от тях са полезни за кожата. Според нея, сложната рутина за красота по-скоро се е превърнала в нещо модерно, отколкото в наистина полезен процес. „Използването на всички тези продукти не е непременно добро за кожата, защото всяка марка има своя собствена философия и режим който препоръчва. Мисля, че изучаването и четенето на съставките е важно. Също така не прекалявайте с активните съставки, защото това може да увреди кожата ви“, казва д-р Стурм. Допълва, че разрушаването на кожната бариера с агресивни домашни процедури може да доведе до сухота и възпаление, което да причини акне.

През последните две години бяхме подложени на строга изолация и карантина, които оказаха лошо влияние върху кожата ни. Появиха се сухота и акне, с които трудно се справяме и до днес. Според д-р Стурм, прекарването на много време пред телефоните и компютрите може да доведе до изостряне на тези проблеми. Разбира се, стресът и несигурността от това, което ни предстои, също оказва неблагоприятно влияние.

„Стресът освобождава кортизол, който може да доведе до възпаление и поява на пъпки“, казва дерматологът и развенчава мита за изсушаването на кожата, ако имате акне. Според нея, това е грешен начин за справяне с проблема, защото всеки тип кожа има нужда от хидратация. Използвайте серум с хиалуронова киселина, хидратираща маска и овлажнявайте лицето през целия ден. Също така минимизирайте времето си пред екраните и намалете светлината им.

Относно съветите за лятна грижа за кожата, д-р Стурм препоръчва да изберете лека форма на овлажнител. Продължавайте да ексфолирате два пъти седмично и използвайте серум с хиалуронова киселина. Най-важното е да поддържате кожата си достатъчно хидратирана и защитена от слънцето. Слънцезащитният крем е задължителен, а петият ви козметичен продукт може да бъде мист за лице, с който да поддържате свеж вид на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари