IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за лятото: Изпробвайте пеперудено подстригване

5 юли 2022 10 30

Стилът стана доста популярен в TikTok

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото най-накрая дойде, така че е време да започнем да си задаваме важните въпроси – да планирам ли ваканцията си? Да се влюбя ли? Дали да освежа прическата си? Отговорът е да, да и определено да.

Ако жадувате за нова подстрижка, не търсете повече от модерната пеперудена прическа. Тази многослойна визия има безкрайни възможности за оформяне и един от редките стилове, които ви позволява да промените външния си вид, без да скъсявате твърде много дължината.

Ако прекарвате много време в социалната мрежа TikTok, най-вероятно вече сте попаднали на новата тенденция сред прическите. „Все повече и повече клиенти искат пеперудено подстригване и всички научават за него от TikTok“, казва фризьорката Дреа Детмърс пред Allure. Адисън Рей и Матилда Джерф са двете звезди от социалната мрежа, които популяризираха многопластовата визия, а примерът им бе последван от знаменитости като кая Гербер и Сидни Суини.

Докато любовта към прическата е нова, тя самата не е. Ако погледнете назад към тенденциите от 90-те или към Рейчъл от „Приятели“, ще видите рамкиращите лицето обемни слоеве, които присъстват в пеперудената прическа. Тогава обаче подстригването не е било свързано с красивото насекомо, а сегашното му наименование идва от фризьорката Съни Брук заради комбинацията от дълга и къса прическа. Точно като гъсеница и пеперуда, тази една визия ви дава два напълно различни вида, в зависимост от това как я оформите.

Какво е пеперудено подстригване?

Пеперуденото подстригване, известно още като прическа с хиляда слоя или прическа октопод, е многопластова визия, която постига баланс между шаг и дълги слоеве. Тя има две очевидни части – дълги слоеве, които падат под раменете, за да придадат илюзия за дължина, и къси слоеве, които стигат 2-3 см. под брадичката, за да рамкират лицето и да придадат обем.

Изисканите слоеве на пеперудената прическа са отклонение от плажните вълни, които доминират от години. „Излизайки от пандемията, искаме да разтърсим външния си вид, без да поемаме сериозни ангажименти“, казва Детмерс пред Allure. Според нея, пеперуденото подстригване ви позволява да промените визията, без драстично да намалявате дължината на косата.

За кого е подходяща прическата?

Прическата е чудесно решение за всеки, който иска да създаде илюзията за по-плътна и по-здрава коса, без да жертва дължината. Тя създава обем и форма, като същевременно премахва щетите от всяко ниво. Все пак експертите казват, че външният вид работи най-добре за хора с естествено гъста и/или къдрава коса. Според тях, фината коса може да изглежда жилава, ако се подстриже по този начин. Ако все пак искате този стил, но косата ви е по-фина, просто се запасете с любимия си текстуриращ спрей.

@ashleylynn_5 #hairsalon #naturalhairstyles my signature butterfly cut ( shaping curls) #naturalhaircare #haircut ♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Фризьорката Шанън Роудкап добавя, че това е идеалната подстрижка за хора с кръгли лица, които искат да очертаят бузите си. Освен това е ефективна за омекотяване на чертите на лицето и скриване на фините линии.

Как да носите прическата?

Дължината и размерът може да варират в зависимост от това колко време имате, за да си поиграете с различни инструменти и техники. Ако все пак бързате за работа сутрин, прическата изглежда чудесно и в стегната опашка. Просто оставете по-късите слоеве да падат покрай лицето, за да го рамкират. Това улеснява постигането на обемна опашка с малко или нулев стайлинг.

Може да разгърнете вътрешната си Памела Андерсън, като натрупате слоевете си в забавен кок. За да извлечете максимума от прическата ви, опитайте сгъстяващ мус за усилване на обема, олио за изглаждане на бебешките коси и лак за коса за финал.

За визия на пухкава коса, изсушаване с четката е от ключово значение. По този начин ще добавите още повече обем към многопластовата ви прическа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари