IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота – как да спрем размазването на грим?

17 юли 2022 21 00

Време е очната линия да остане на мястото си през целия ден

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако някога сте носили сенки, очна линия или спирала, най-вероятно сте се сблъсквали с размазването на грим. Знаете за какво говорим – онзи досаден проблем, при който излизате от вкъщи с непокътната визия, но само след няколко часа гримът ви вече не е на същото място, на което сте го поставили.

Този проблем е твърде често срещан, но не е непобедим. Вместо да се примирявате с него до края на живота си, можете да поемете контрол над ситуацията, така че никога да не ви се налага да попадате в размазани злополуки.

Трима известни гримьори споделят защо продуктите за красота въобще се размазват, кой е по-предразположен към това, какви точно стъпки да предприемем, за да решим проблема, и как да поправите всякакви петна, без да съсипете останалата част от грима си.

Защо гримът ни се размазва?

За съжаление, има много причини, поради които гримът около очите може да се размаже. Гримьорката Джуди Габей казва, че фактори като формули, типове кожа и грешно поставяне на грима може да бъдат причинители на проблема. „Ако например използвате спирала и кремообразен коректор за под очите, меката формула на коректора може да разгради спиралата“, казва тя пред InStyle.

размазан грим

Снимка: iStock

Освен това, Кейти Джейн Хюз споделя, че времето също може да причини размазване на грима, но подчертава, че основният виновник са кремообразните продукти, нанесени близо до зоната около очите.

Как да предотвратим проблема?

Когато планирате своята визия без петна, всичко се свежда до техниката и формулите на продуктите. Всъщност всичко е доста по-просто, отколкото си представяте. Само трябва да следвате няколко лесни стъпки.

Започнете с чиста кожа – Хюз предлага да измиете лицето си с почистващ препарат, който не е нито кремообразен, нито омазняващ. Това ще ви гарантира, че няма да има остатъци в зоната, които биха могли да попречат на вашите продукти и техните формули.

размазан грим

Снимка: iStock

Коректор – След това Хюз казва да нанесете малко матов коректор върху клепачите и да използвате пудра върху областите, където имате гънки. Габей съветва да фиксирате всеки кремообразен продукт с пудра за допълнителна устойчивост.

Дълготрайни или водоустойчиви формули – Гримьорката Хейли Хоф казва, че използването на водоустойчива спирала е безупречен начин да се гарантира стегната визия през целия ден.

Как да се спасим от размазване през деня?

Играта обаче не приключва с правилното нанасяне на грима. Не, предпазването от размазване е целодневен ангажимент и има неща, с които трябва да сте наясно, за да се ядосвате по средата на обяда ви с колегите или преди важна среща.

Ако се потите, очите ви сълзят или пипате прекалено често лицето си, може съвсем лесно да размажете грима си. Естествените масла и топлината на ръцете ни могат да премахнат дори най-упоритата очна линия, която сте си поставили.

мигли, спирала,

Снимка: iStock

След това идва и времето, Макар че очевидно не може да контролирате нивата на влажност, това е нещо, за което трябва да внимавате и да го вземете предвид. Хоф посочва, че ако се потите често, може лесно да развалите външния си вид. Тя съветва да си носите малко вентилаторче със себе си, ако наистина искате всичко да си остане на мястото.

Как да поправим размазан грим?

Понякога може да правите всичко както трябва, но все пак да се сблъскате със злополука и да имате размазан грим. Добрата новина е, че има начини да поправите грешката, без да повлияете на останалата част от визията. Габи казва, че нейният любим инструмент е малка гъба за изтриване. Това е миниверсия на гъбата за грим и може да помогне за премахване на размазаното под очите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари