IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2022 – пробвайте тренда термонокти

31 юли 2022 15 00

Вижте повече за нестандартната тенденция

IStockphoto

IStockphoto

Маникюр – какъв да бъде следващият? Ако търсите по-нестандартна идея, подходяща за лято 2022, то тази на маникюриста на сестрите Кардашян ще ви хареса. Ким Тронг, който следва най-новите тенденции, показа какво представляват термоноктите.

В профила си в Instagram, следван от над 203 хиляди души, мъжът сподели ново видео. Там виждаме маникюр в син цвят, който сякаш бива наблюдаван през термокамера.

Маникюр 2022 – какво представлява ефектът „термо“?

Термовизия или инфрачервената термография, е специален метод за визуализация на даден обект. Това става чрез инфрачервени лъчи, благодарение на които един предмет може да бъде забелязан дори на тъмно.

Именно цветовата скала, която се наблюдава при насочването на термокамера към даден обект, е онова, което маникюристите използват това лято. Така правят шарен маникюр с петна/вълни, подобни на тези, които се виждат на така наречения инфрачервен фотоапарат.

Тронг, който се грижи за ноктите на Ким Кардашян, обяснява в социалната мрежа, че намира за подходящ въпросния тренд. Поставяйки хаштага #thermalnails, той дава възможност на феновете си да видят сходен маникюр, направен от негови колеги.

Какво ви е необходимо за термоманикюр?

Най-важното е да разполагате с лакове в различни тонове. Освен син, жълт, зелен и оранжев цвят, може да ползвате и друга комбинация. Например лилаво – жълто и оранжево, с които ще се доближите максимално до начина, по който изглеждат изображенията с инфрачервени лъчи.

Нови нокти за плажа – направете си термопетна

Ако въпросният „принт с петна“ ви допада, може лесно да си го направите у дома. Трябва да поставите по-тъмен цвят за основа. И отгоре да капнете по малко от всеки тон, така че да се получи наслагване, подобно на термовизията.

Ето и няколко идеи за въпросния маникюр, които да изпробвате:

Термопетна на черна основа

Тук основният цвят е черен, като самите термопетна са доста по-големи и цветни.

Термопетна на безцветна основа

Ако не харесвате твърде набиващите се на очи основи, то заложете на безцветна, нюд или млечна, като нарисувате нещо като вълни с няколко различни лака, сред които и такива в електрикови тонове.

Френски термоманикюр

Вместо да имитирате термовизия по цялата плочка, може да си направите и шарен френски маникюр в същия стил.

Трябва да знаете, че колкото по-дълъг и широк е един нокът, толкова по-добре ще изглеждат петната с различните лакове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари