IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр – опитайте аура дизайн

18 октомври 2022 08 30

Ноктите и вътрешната ви енергия ще бъдат в хармония

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Маникюрът по някакъв начин винаги е склонен да отразява енергийния поток, в който се намираме, независимо дали става дума за избор на цвят, дизайн, форма или дължина. И точно както във вашата аура, новата тенденция „аура нокти“ може да изобрази точно къде се намират главата и сърцето ви в този момент.

Аура е латинска дума, която се превежда като „въздух“ или „бриз“, атмосфера, която обгражда някого или нещо, като тя според някои може да бъде уловена и на камера. Въпреки че цветовете на нашата енергия не са видими за окото, правилният вид филмова фотография може да улови техните често живи и смесени нюанси, като по този начин вдъхнови темата за новата тенденция по ноктите.

Освен че са естетически приятни в основата си, тези маникюри са събрали хиляди търсения в социалните мрежи. Заедно с твърдо основно покритие по избор, аура ноктите се състоят от градиенти, създадени с аерограф или цветен гел лак. Лаковете се смесват заедно, но се открояват сами по себе си, придавайки на тенденцията още повече красота.

Базираната в Лондон маникюристка Мишел Хъмфри казва пред Allure, че винаги използва аерограф като свой инструмент за безупречни и гладки резултати. „Всеки нокът има дизайн в стил аерограф с различни цветови комбинации. Цветовете се смесват по същия начин, по който би могла да бъде нечия аура“, обяснява тя. Всичко се свежда до предпочитанията на човек, а след избирането на цветовете, те се наслагват, за да се създаде омбре ефект.

Дизайнът на Хъмфри, показан по-горе, използва както топли, така и студени нюанси върху всеки нокът. Жълти и кайсиево-оранжеви слоеве лак придават топлина на показалеца и средния пръст, докато светлите и студени нюанси на синьото украсяват кутрето, показалеца и безименния. Дизайнът на аурата се оказва доста причудлив на ноктите с овална форма.

Както маникюристката Алеани Молина казва, нейната техника за създаване на този дизайн започва с гел лак, като тук не е необходим аерограф. Преди да изсуши цветния лак под UV лампа, тя нанася точка върху него, която се разпространява сама върху нокътя, създавайки илюзия за аура. След това този слой се втвърдява и процесът се повтаря със следващия желан цвят. С други думи – основен цвят, гел лак, печене и повторение. След като всеки слой е втвърден, лакът се запечатва с топ лак.

Въпреки че създаването на маникюр с аура у дома може да изглежда трудно, не е невъзможно. Особено като се има предвид, че тези аерографски ефекти могат да бъдат създадени с инструменти за грим от вашия собствен несесер.

Хъмфри посочва, че създаването на аерографски ефекти не е най-лесното с обикновен лак за нокти, но е възможно. Можете да използвате гъби за красота или апликатори за сенки за очи, за да смесите обикновените лакове. Може да имате нужда от няколко от тези гъби, тъй като лакът върху тях бързо се втвърдява и може да предизвика буци по нокътя. Уверете се, че всеки слой е сух, преди да сложите следващия. Също така може да създадете градиентен дизайн чрез втриване на прахообразни пигменти върху матово покритие с четка за сенки.

Маникюристката Ниа Никол Мендоза използва машина за аерограф, за да създаде градиентния ефект и включва талисмани за нокти в своя дизайн. Тя добавя златни детайли със звезди като акцент към комбинацията от кремаво и зелено.

Мендоза започва с нанасянето на два равномерни слоя основен цвят, последвани от преходен, който след това се нанася с аерограф върху центъра на нокътя с кръгови движения. След като ноктите изсъхнат, се добавя избрания от клиента цвят, който покрива центъра на нокътя, създавайки илюзията за аура.

Базираната в Париж маникюристка Медейн включва ярки елементи от класическия френски маникюр с топли цветове, разпръскващи се навсякъде. Вдъхновението ѝ идва от друг аура маникюр, видян в социалните мрежи. Тя използва изкуствени нокти във формата на ковчег, изрязва върховете до средна дължина и лакира основата с гел лак. След това използва цветни нюанси, добавяйки скъпоценни камъни отгоре.

Ако се чудите как изглежда дизайнът на аура върху цял класически, но цветен френски стил, Клаудия Брукс ви дава идея. Тя запазва основния цвят в нюд нюанс, след което смесва лилаво, розово, оранжево и лайм в центъра на всеки нокът.

За всички почитатели на готик културата, Мелани Грасия включва тъмен цвят в руския дизайн. Тя използва нюд цвят, след което нанася шаблон със звезди и използва аерограф за поставяне на слой черен гел лак. След като лакът изсъхва, шаблонът се премахва, нанасят се малко опалови люспи и прозрачен горен слой.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари