IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обратно измиване на косата – решението за мазни и тънки кичури

3 декември 2022 09 00

Ето как работи техниката

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Начинът, по който мием косата си, рядко се променя през годините. Първо слагаме шампоан, после балсам. Е, не е задължително да бъде точно така. Обратното измиване на косата е точно това, което си мислите – използването на балсам идва преди шампоана. Може би се питате защо тази практика набира все повече популярност, а причината е много проста – тя крие в себе си множество предимства.

Обратното измиване на косата е дълбоко хидратиращо и всъщност може да направи кичурите ви да изглеждат по-плътни. Това е така, защото по този начин не лишавате косата си от полезните масла, създадени за скалпа, които предотвратяват сухота и чупливост.

Използването на балсам преди шампоана също е особено полезно за хората, които изпитват сухота и/или имат къдрава/текстурирана коса. Освен това може да помогне за по-дълго задържане на обемистите прически. Може да звучи прекалено хубаво, за да е истина, но като повечето неща, обратното измиване на косата си има своите плюсове и минуси.

Кой може да изпробва обратното измиване?

Всеки може да се възползва от техниката за обратно измиване на косата, но тя работи най-добре за хора с фини кичури или мазен скалп. Фризьорите обаче не са единодушни по отношение на практиката за хора със сухи скалп и коса. Според някои, обратното измиване помага, но други посочват, че то може да премахне важни масла.

мокра коса,

Снимка: iStock

Добра идея е да използвате балсам преди и след шампоана, ако имате суха коса, защото в противен случай може да не видите същите предимства. Но ако имате естествено къдрава, лесно заплитаща се или химически обработена коса, обратното измиване може да не е за вас, тъй като може да направи кичурите ви по-податливи на заплитане.

Плюсове и минуси на обратното измиване

Ако все пак решите да изпробвате обратното миене, може да видите предимства като по-малко омазняване на скалпа, по-здрави краища, по-дълготрайни прически, по-малка нужда от миене на косата.

миене на

Снимка: iStock

Минусите, които може да получите, зависят от вашия тип коса. Тази техника може да не е най-добрият курс на действие за хора с къдрава коса, тъй като традиционното използване на балсам след шампоан може да помогне за поддържане на структурата на къдриците и да помогне за разплитането им. А хората с увредена от химикали коса трябва винаги да оставят балсама на последно място, защото използването му като средство за разплитане помага за предотвратяване на накъсването.

Ако имате такъв тип коса, като горепосочените, и изпробвате обратното измиване, може да лишите кичурите си от естествените им масла.

Витамини за здрава коса – какво да похапвате?

Косопад: С кои храни да го предотвратим?

Бюти съвети: Масло от шеа за кожата и косата

Как да изпробваме практиката?

Изберете продукти, които ще се погрижат за косата и скалпа ви, оставяйки ги силни, хидратирани и лесни за обработка. Добре е да използвате хидратиращ балсам, който обаче не е прекалено тежък и омазняващ. Фризьорите препоръчват да заложите на продукти без сулфати.

избор на

Снимка: iStock

Обратното измиване на косата се препоръчва веднъж седмично или дори само един път в месеца. Това не е нещо, което трябва да правите редовно, защото балсамът може да се натрупа върху мръсната коса и всъщност да противодейства на целия процес.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари