IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за 2023 – стиловете от 2000-те години се завръщат

29 януари 2023 15 00

Няколко идеи, които да опитате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Краят на 90-те и началото на 2000-те години притежаваха някои от най-емблематичните тенденции на миналия век. Независимо дали става въпрос за дънки с ниска талия или анцузи от розов велур, популярните облекла се завръщат в наши дни с пълна сила. Стилът Y2K също е в разгара на своя ренесанс и с него на преден план отново излизат някои наистина емблематични прически, включително бебешки плитки и едри кичури.

Лесно е да бъдете увлечени от носталгията и вълнението по тези тенденции, но за по-младите поколения, които ги опитват за първи път, зигзагообразната част може да бъде доста трудна за постигане. Докато някои прически от 2000-те години може да изискват посещение на салона, други могат да бъдат майсторски постигнати у дома. Извадете шнолите и фибите с пеперуди, защото се връщаме две десетилетия назад.

Прическите от 2000-те години, които се завръщат

1. Фиби с пеперуди

Нищо не намеква за началото на 2000-те години така, както фибите с пеперуди. Повечето оригинални фиби бяха метални и блестящи или пластмасови в ярки цветове, но през тази година ще виждаме по-реалистични модели, създавайки илюзията, че пеперуди са кацнали в косата ви. Те предлагат голяма гъвкавост, тъй като могат да бъдат добавяни към почти всяка прическа и текстура на косата.

Чувствайте се свободни да включите фиби с пеперуди в корена на косата си като начин да задържите кичурите назад. Може също така да ги поставите по дължината на кичурите, както се вижда по-горе във визията за Coachella, създадена от Джъстин Марджан.

При премахването на фибите трябва да внимавате, защото те могат лесно да се заплетат в косата и да предизвикат накъсване.

2. Коса на русалка

Вафличките в косата бяха на мода в началото на хилядолетието, но бързо изпаднаха от класациите. Най-новата версия на този стил е „коса на русалка“, при който се използва маша с три отделения, за да се постигне по-свободно нагънат ефект. Тази прическа е идеална за по-влажни дни, тъй като добавените къдрици и обем само ще подсилят вида на вълните.

3. Извити краища

За визия, която пресъздава модата както от 2000-те, така и от 50-те години, опитайте обърнати краища. Преди да използвате горещ инструмент, ви препоръчваме да нанесете спрей за топлинна защита върху косата, както и малко спрей, за да предпазите кичурите от изтощаване. Обърнатите краища могат да се добавят към много визии, включително кокове и дори малки опашки.

4. Зигзагообразен път

Един от най-лесните начини за разнообразие на обикновения път е създаването на зигзагообразна част в косата. Той се постига чрез разделяне на косата напред-назад в зигзагообразен модел, използвайки гребен.

Нова прическа – стиловете, които ще ви направят по-млади

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

5. Изрусени кичури

Дуа Липа

Снимка: БГНЕС

Изразителните кичури от началото на 2000-те години отново са тук и са готови да останат много по-дълго. Според експерти, очертаващите лицето светлоруси коси са една от популярните тенденции за тази година. Един от начините да се включите в нея е като следвате примера на Дуа Липа. Помислете също така за добавяне на едри руси кичури по цялата коса, за да балансирате външния вид.

6. Остри кокове

Джиджи Хадид

Снимка: Getty Images

Докато разхвърляният кок е стил, който никога не е излизал от мода, острите кокове се завръщаха на червения килим и модния подиум едва преди няколко години. За да постигнете този външен вид, ви предлагаме да започнете с права коса и да нанесете обилно количество лак, преди да я приберете на кок. Оставете краищата навън, като може да се наложи да използвате допълнително количество лак, за да помогнете на шиповете да изпъкнат.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари