IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едно лице, много маски - нов тренд в грижата за кожата

2 септември 2023 16 30

Мултимаскингът набира популярност

IStockphoto

IStockphoto

Маските за лице станаха задължителна част от грижата за кожата. Някои от нас ги ползват поне веднъж месечно, а други и по-често. Зависи от това за какво са предназначени и с какъв проблем се борим. През по-хладните месеци тези за подхранване и хидратация на лицето са много важни. 

Независимо дали става дума за омазняване на Т-зоната, хиперпигментация на челото или сухота около бузите, нормално е да имате различни проблеми с кожата на определени области на лицето. Затова е трудно да постигнете кой знае какъв ефект само с маски за лице. Въобще, с фини линии, големи пори или пък акне в различни зони на лицето ви, няма как да поставите една и се справите с тях. Ето защо може да използвате най-новата тенденция - така нареченият мултимаскинг. 

Детоксикация, хидратиране или ексфолиране са нещата, от които имате най-голяма нужда в момента. Но проблемът е, че една маска може да е само за овлажняване, докато друга за почистване на порите, трета за намаляване на черните точки. В такъв случай, не може ли да си направите няколко на един път? 

По данни на Skin City, мултимаскингът е техника за грижа за кожата, при която може да използвате две или повече маски за лице едновременно. Но не да ги използвате една след друга, а да ги нанесете на различни зони на лицето си. Така може да се погрижите за различни проблеми чрез различни съставки и разновидности на маските за лице. Получава се нещо като фантастичен коктейл, който много инфлуенсъри препоръчват да изпробвате. 

Едно лице, повече маски - какво да очаквате? 

Освен обещанието за третиране на различните зони на лицето ви с необходимите активни вещества, чрез въпросния мултимаскинг може да приготвите свои персонализирани маски. Изборът и прилагането на такива според специфичните проблеми на вашата кожа в различни области прави една ваша маска за лице уникална. 

маска за

Снимка: iStock

С мултимаскирането на лицето, както някои го наричат още, вие прилагате части от различни маски върху различни области. Важно е да избягвате зоните от него, които не се нуждаят от маска. Например от хидратиране или почистване на пори. 

Маска за лице със сол – страхотен ексфолиант

Маска за лице с розова глина – кои са нейните предимства за кожата?

Шийт или измиваща се маска за лице – кое е по-добре?

Повечето маски върху вашето лице ще намалят риска от прекомерно лечение с активни съставки, които вместо да помагат, в един момент ще навредят на вашата кожа, обясняват дерматолози. Ако поставяте маска, абсорбираща маслото върху всички части на лицето и имате комбинирана кожа, то може да помогне за контролиране на омазняването около Т-зоната. Но също така да доведе до дехидратация в по-сухите зони. При мултимаскирането обаче няма нужда да прилагате маска, абсорбираща маслото върху всички области на лицето, а само върху мазните.  По този начин ще си направите и чудесно спа изживяване в домашни условия. 

Как да изберете кои маски да използвате на един път? 

Можете да започнете, като изберете две до четири маски за лице, всички с оглед на специфичните нужди на кожата. Например, за вашата Т-зона, която обикновено е по-мазна и склонна към запушени пори, може да нанесете пречистваща маска. Тя може да е с повече съставки, абсорбиращи маслото, като каолин или въглен. За бузите, които обикновено са по-сухи от Т-зоната, изберете маска с овлажняващи съставки като витамин Е, за да хидратирате тази област. А за околоочния контур, заложете на такава за подпухнала кожа или фини бръчки. Вашата маска за тази нежна област може да е богата на хиалуронова киселина. Разчитайте и на кофеина, който ще й придаде по-свеж вид. 

Мултимaски за вашето лице - как? 

След като внимателно подберете вашите маски, е време за релаксиращата част за лицето. Първо, прилагането на маски само върху чиста кожа е от съществено значение. Затова почистването с подходящите продукти, според типа кожа, е неразделна част от процеса. След като изплакнете обилно, имате основа, върху която да нанесете вашия котейл от две или повече маски за лице. 

Маска за лице с кокосово олио – кои са предимствата й?

Златна маска – почиства кожата в дълбочина

Маска за лице с кафе – за по-блестяща и млада кожа

Според Skincare, има две техники, които можете да използвате, докато изпробвате мултимаскинга за вашата кожа. Първото и най-важното е да мажете на отделни зони, а не по цялото лице, като едновременно прилагате различни маски. Но има и така наречено „многослойно маскиране”. При тази техника вие трябва да използвате маските си за лице една по една и можете да изберете това, когато проблемите ви с кожата са тясно свързани, но почти контрастиращи. Пример за това е кожа, която е едновременно мазна и дехидратирана. Първо може да нанесете вашата почистваща маска, за да се справите с излишното омазняване, да я изплакнете и след това да продължите с хидратираща маска.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари