IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа – стиловете от 50-те, които се завръщат

17 септември 2023 18 00

Популяризирани в миналото от икони като Мерилин Монро и Одри Хепбърн

Снимка: iStock

Снимка: iStock

50-те години са били динамична ера на промяната, включително когато говорим за прическите. Белязан от емблематични жени като Грейс Кели, Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Арета Франклин и Елизабет Тейлър, блясъкът тогава е бил демонстриран чрез изтънчен бретон и обемни коси, а процедурите за грижа за косата са включвали сложни техники, които са били авангардни за времето си.

По това време дори много късите коси са направили впечатление, показвайки, че жените могат да бъдат женствени и без дълги кичури. Въпреки че 50-те години може да е отдавна отминала епоха, може да се изненадате, че някои от най-горещите визии днес са вдъхновени именно от този емблематичен период.

Стиловете в прическите от 50-те, които се завръщат

1. Пудел прическа

Позната като мехурчеста прическа и наскоро преименувана на ананасова коса, тази прическа се отличава с къса, плътно навита коса, наподобяваща козината на пудел. Тя е идеална за жени с естествено къдрави кичури и е популяризирана от актриси като Лусил Бол и Пеги Гарнър.

За да получите външния вид, навийте косата си с ролки и ги оставете за една нощ. След това използвайте гребен с тънки зъбци и спрей за обем, нанесен в темето на главата, заедно с фиби, за да получите емблематичната къдрава коса отпред.

2. Буфан

Една от най-емблематичните прически за 50-те години, буфанът произлиза от френската дума за издуто. Интересното е, че стилът вдъхновява прическата кошер, с която често се бърка. Класическият буфан от 50-те години има разрошен вид, наподобяващ прическата шаг, но тук косата е вдигната високо на върха на главата и покрива ушите с кичури, висящи отстрани.

За постигането на този външен вид е необходимо поставянето на големи мрежести ролки върху изсушена на въздух и сресана назад коса, за да се създаде височина отпред и отгоре. Използва се много лак за коса, за да се запази прическата за дълго време в едно и също състояние.

3. Италиански стил

Вдъхновена от красавиците на италианското кино, като Джина Лолобриджида и София Лорен, тази къса и разхвърляна прическа се отличава с къдрици, които са малко по-свободни от тези при прическата „пудел“. Този универсален стил е подходящ за всяко лице, тъй като къдриците рамкират бузите и челото. Задната част е силно персонализирана, като някои жени избират да я запазят рошава на тила, докато други предпочитат да я оформят в къс вариант.

Нова прическа – стиловете от 80-те, които се завръщат

Нови прически за тънка коса – стиловете, които придават повече обем

Нова прическа – правилният бретон за лицето ви

4. Паж прическа

В съответствие с подстригванията на паничка, прическата паж се отличава с права коса, висяща под ухото, чиито краища са обърнати надолу. Вдъхновен от момчешката визия на средновековните слуги, стилът се разпознава най-добре по бретона отпред. Разликата между тази прическа и стила боб е, че острите краища тук са извити навътре и не са наклонени нагоре. Дължината може да бъде каквато си поискате – от стигаща до тила до такава, спираща малко под рамото.

5. Кошер

50-те години са били ерата на перуките и обема. И в двете категории няма нищо по-добро от стила „пчелен кошер“. Визията е известна с височината и структурата, които противоречат на гравитацията, благодарение на сресването назад и изобилието от лак за коса. Подобни на визиите от десетилетието, тази също включва обем, солиден силует и прилепнали страни.

Арета Франклин и Джаки Кенеди бяха представители на прическата, а сега съвременни звезди като Бионсе, Мери Джей Блайдж и Адел също са изпробвали стила.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари