IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнен хром – сексапилната версия на червен маникюр

16 октомври 2023 09 00

Селена Гомес вече следва тенденцията

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Класическият червен маникюр е визия, с която просто не може да сбъркате. Като перфектната прическа, той незабавно ви кара да изглеждате и да се чувствате добре. Червените нокти пасват на всичко, не зависят от сезона и са подходящи за всеки повод. 

Колкото и да харесваме червения маникюр, понякога искаме да го подобрим леко. С всичките невероятни възможности за изкуство по ноктите в днешно време, просто някак си не можем да се примирим с обикновения червен лак, който да покрива цялата повърхност. Иска ни се нещо по-различно, по-привлекателно и по-интересно. Това е моментът, в който се намесват огнените хромирани нокти. 

Огнен хром – новата есенна тенденция

Визията

Тенденцията се съсредоточава около избирането на любими цветове и добавянето на хромирано покритие за повече блясък и разнообразие. Червеният хром напомня за пожарна кола, захарна ябълка и червен сатен. Хромът, от своя страна, е външен вид, който няма скоро да излезе от мода, затова се добавя към почти всички маникюри, които вече познаваме. Червеният хром привлича окото все повече и повече, защото е красив, жизнен и универсален

Друга причина огнените хромирани нокти да бъдат много популярни днес е благодарение на две знаменитости, които със сигурност знаят как да създадат тенденции в красотата. Говорим за Селена Гомес и Меган Фокс, които наскоро носеха интерпретация на хромирания маникюр. 

Да не говорим, че това е идеалният външен вид за смяна на сезоните. Червеното е чудесен цвят за преход от лято към есен и е на мода всяка година. Добавянето на хромиран ефект придава още по-лъскав и металик вид. 

Точно както класическия червен маникюр, ключът към перфектната визия тук се крие в намирането на правилния нюанс, който да пасва на вашата кожа. Хромът ще подчертае червените и оранжевите тонове със своето супер блестящо покритие. Това прави огненият маникюр лесен за персонализиране и актуализация. Добре нанесеният хром определено е подобрение на външния вид на ноктите. Неговата лъскава, почти огледална повърхност придава жизнен, привлекателен вид на всеки маникюр. 

Порцеланови нокти – новата тенденция в маникюра

Маникюр за есента – перфектната цветова комбинация

Кашмирени нокти – неутралният маникюр за есента

Как да си направите маникюра

Огненохромираните нокти може да изглеждат сложни, но направата им у дома е изненадващо осъществима. Важно е да запомните, че хромът си пасва най-добре с гел лак. 

Стъпка 1: Винаги започвайте с правилна подготовка на ноктите. Нанесете основен лак, за да заздравите нокътната плочка и да имате по-добра основа за работа. 

Стъпка 2: Нанесете цветен гел лак по избор и поставете ноктите си под UV светлина. 

Стъпка 3: Нанесете един слой топ лак и отново го втвърдете.

Стъпка 4: С помощта на ръкавица, апликатор за грим или силиконов апликатор нанесете хромирана пудра по избор, покривайки повърхността на нокътя. Леко отстранете излишната пудра и с помощта на един от инструментите, изброени по-рано, или със суха кърпичка полирайте до силен блясък. 

Стъпка 5: Нанесете един до два слоя топ лак.

Ако не искате да си правите гел лак или пък нямате необходимите пособия у дома, хромираната визия може да бъде постигната и с обикновен. Просто нанесете червен лак и горно покритие. След като те изсъхнат, втрийте яркочервени блестящи сенки за очи, след което нанесете отново топ лак. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари