IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа – стилове за тънка коса

23 октомври 2023 15 00

Как кичурите ви да изглеждат по-плътни и дебели

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички имаме своите проблеми с косата – накъдряне, сухота и накъсване, наред с много други – но когато имате фина коса, най-големият противник е обемът или липсата на такъв. Има много фактори, които причиняват плоскостта на нашите кичури – като прекомерна употреба на продукти, топлинна обработка и твърде много дърпане при оформяне. Но знаете ли, че неправилната прическа е един от най-големите виновници за това тънката ви коса да изглежда още по-тънка?

Точно така – въпреки че вашите навици за миене и оформяне несъмнено са важни, първата стъпка към симулирането на допълнителен обем е правилната прическа, която може да ви помогне да елиминирате тежестта, която дърпа косата ви надолу. 

Разговорът с вашия фризьор за постигане на тази цел може да се окаже малко предизвикателство, особено когато не сте запознати с фризьорския език. Затова ние имаме няколко съвета относно това какво точно да поискате следващия път, когато стъпите в салона за красота. По-долу ви предлагаме няколко прически за тънка коса, с които да създадете илюзията за по-плътни кичури. 

Прически за тънка коса

Подстригване на черта

Ако имате по-фина текстура на косата, но искате да запазите дължината си дълга, фризьорът Шеймъс Маккернан препоръчва да помолите вашия стилист за подстригване на черта. То има солидна, чиста линия по периметъра на косата, която придава вид на повече плътност и по-голяма дебелина. Цялата коса, която е в долната част, се отрязва, като по този начин се създава илюзията за повече обем.

Боб

Ако предпочитате по-къси прически, помолете вашия стилист за каре боб. Фризьорите наричат този външен вид „новия лифтинг на косата“ и гледайки изобилието от снимки в социалните мрежи, не е трудно да се разбере причината. Маккернан казва, че по-острата форма осигурява максимално тегло и дебелина, като същевременно остава лесна за оформяне. Можете да персонализирате дължината така, че да стига до брадичката или да докосва раменете, но стилистите обикновено съветват да поискате дължина до средата на врата, тъй като това ще гарантира, че прическата е идеално симетрична. Можете също така да помолите фризьора ви да добави някои текстурирани краища за перфектен завършек. 

Слоеве

Ако все пак изберете прическа на слоеве, оставете ги минимални, за да запазите пълнотата и обема. Градуираната прическа е мястото, където по-голяма част от тежестта е съсредоточена върху гърба и тила. Това е полезно, когато се опитвате да постигнете по-плътен външен вид поради подредените слоеве, които са изрязани в него. Постепенното прогресиране на дължината от къси към по-дълги кичури може да поддържа формата и да позволи подчертаването на обема. 

С дължина до ключицата

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Както подсказва името, тази прическа докосва ключицата. Стилът е без слоеве и е на черта. Средната дължина ви позволява да експериментирате с по-къса коса, без да правите прекалено драматично подстригване – достатъчно къса, за да мине като лоб, но и достатъчно дълга, за да я носите на опашка. За по-интересен стил, опитайте да извиете краищата. 

Нова прическа – популярни стилове за есента

Нова прическа – стиловете от 50-те, които се завръщат

Диамантена прическа – какво е и какви са предимствата ѝ

Бретон

Класическата подстрижка с бретон е чудесен вариант за фина коса, особено когато забелязвате оредяване около линията на косата. Когато избутате част от линията на косата напред, вие маскирате мястото, където имате проблеми и този малък бретон, дори ако изглежда по-тънък, отколкото дебел, наистина може да създаде илюзия за по-плътна коса. Фризьорите препоръчват да използвате кръгла четка и добър мус или уплътняващ спрей, за да придадете на косата по-плътен ефект. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари