IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омбре устни – как да усъвършенствате тенденцията

23 февруари 2024 10 40

Всички стъпки, които да следвате за популярната визия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Двуцветните стилове на устните винаги ще бъдат ода на грънджа от 90-те години. По-тъмната линия, очертаваща устната, съчетана с по-светъл нюанс на самите устни, все още припомня за визиите на иконите на десетилетието – от Наоми Кембъл до Spice Girls. Ние обаче пренасяме двуцветната естетика направо в новия век с актуализация на омбре. 

Безпроблемният преход от светъл към тъмен цвят се проявява в безкрайни вариации в красотата – от тенденцията за двойни омбре нокти до ефектната обработка на веждите, известна като омбре вежди, и дори омбре коса за повече настроение. Сега омбре устните са най-новата тенденция, проникнала в света на модерния грим. И въпреки че крайният резултат изглежда сложен, всъщност е много лесен за постигане. 

За да се постигне истински омбре ефект, трябва да има цветен градиент, но няма ограничение за това колко нюанса можете да използвате. Ако искате да останете по-креативни с вашите омбре устни, не се колебайте да използвате три или повече нюанса, за да добавите тази дълбочина, която търсите. Но иначе можете да постигнете тази тенденция само с два нюанса червило. 

Какви продукти/инструменти са ви необходими за омбре устни

Когато става въпрос за омбре устни, звездата на шоуто е вашето червило. Ще ви трябват два нюанса, които ще са в рамките на едно и също тонално семейство. След като усвоите основния процес, може да добавите още цветове. Това е лъскава визия, така че ви трябва и гланц за устни, заедно с молив в по-тъмен цвят от двете червила. Червилото няма да изглежда гладко, ако не сте подготвили правилно устните си, така че вземете праймер или балсам, за да подготвите основата. 

Може да разнесете продуктите с пръст, но ако предпочитате да използвате инструменти, ще ви трябва малка четка за устни. Уверете се, че имате подръка кърпички за попиване и хайлайтър, за да завършите външния вид. 

Изберете внимателно цветовете

Преди дори да докоснете устните си, трябва внимателно да обмислите нюансите, които ще използвате за крайния резултат. Наистина можете да използвате всеки цвят, въпреки че най-популярните версии на тази тенденция използват естествени розово и кафяво. Ако искате да добавите повече драма, може да изберете цветове от семейството на червеното. Всичко зависи от вашите желания, но не забравяйте, че двата нюанса трябва да идват от една и съща палитра, като единият задължително е по-светъл. Ако искате по-фина визия, запазете разликата само до два-три нюанса. За по-смел завършек заложете на по-голям контраст между светло и тъмно.

розово червило,

Снимка: iStock

Въпреки че ще завършим с гланц за устни, най-добре е да изберете формула с матово червило, а не нещо гладко. За матовите нюанси е по-малко вероятно да се слеят и да развалят цветовия градиент, който се опитвате да създадете, поради което оставяме блясъка за устни, докато цветът ни не е фиксиран. 

Стъпка 1: Праймер

Без значение каква визия се опитвате да създадете, грундирането на устните е от съществено значение и затова е поставено като първа стъпка. Можете да използвате праймер за устни или хидратиращ балсам, въпреки че външният вид може да издържи по-дълго с праймер. Като нанесете този първи слой, вие ще осигурите на червилото гладка повърхност, върху която да се залепи, което ще предотврати втвърдяване. Коефициентът на хидратация при грундирането на устните също е важен, тъй като тази стъпка може да помогне на устните ви да избегнат изсушаване и напукване на червилото.

Стъпка 2: Поставете по-светлото червило върху горната половина на долната устна

Започнете с червилото си от горната половина на долната устна, като използвате по-светлия нюанс. Тази версия на модерна омбре визия става по-тъмна към краищата, така че това е единственият път, когато ще използвате светлия цвят. Може също така да нанесете малко по-светлото червило върху долния край на горната си устна, така че средата на устните ви да е по-светла. 

Стъпка 3: По-тъмен цвят за краищата

@thetallblackchic Replying to @?Cindy? Here you go! I hope you enjoy this! I will be back to posting makeup contents soon, as I’m inbetween moving! Thank you for your support, i appreciate the love☺️ #lip #lipsticktutorial #lipstick #lipglosstutorial #ombrelips #thetallblackchic ♬ Rhythm & Blues - Ayra Starr

Следва използването на по-тъмния нюанс. Нанесете го в долната част на долната устна, приближавайки се близо до долния ръб. Повторете същото с горната устна. Не нанасяйте червилото точно върху горния или долния ръб, тъй като това е мястото, където моливът ще работи, но се приближете възможно най-близо.

Стъпка 4: Размажете с четка или пръсти

Въпреки че това е двутонов вид, целта не е да има ясна дефинираща линия между светлите и тъмните зони, така че смесването е от ключово значение. Можете да използвате малка четка за устни, за да смесите цветовете заедно, но пръстът ви също ще свърши работа. Използвайте безименния пръст, тъй като е по-малко вероятно да окажете прекалено голям натиск, когато размазвате. Потупайте леко там, където двата нюанса се срещат, за да създадете мека комбинация.

Бюти съвети – чери кола за вашите устни

Маска за устни – нещо повече от овлажняващ продукт

Гланц за обемни устни – безопасен ли е за кожата?

Стъпка 5: Използвайте молива

След като сте доволни от вашите цветове и сливането между тях, можете да използвате молива за устни. Няма нужда да подчертавате каквото и да е – просто проследете естествената граница на устните си. Ако искате по-минималистичен външен вид, може да се въздържите от молива.

Стъпка 6: Размажете молива 

За да постигнете истинския омбре ефект, трябва да размажете и линията около устните. Като използвате пръста си или малка четка, леко потупайте линията с движения надолу към червилото. 

Стъпка 7: Попийте

Както при всички визии на устните, и тук ще трябва да попивате. Вземете кърпичката си, поставете я между устните си и ги притиснете една към друга от двете ѝ страни. Това ще помогне на червилото ви да издържи по-дълго, но също така ще подобри смесения вид, като допълнително слее отделните цветове. Освен това ще гарантира, че няма да имате червило върху зъбите си.

Стъпка 8: Завършете с гланц

Матовите омбре устни със сигурност напомнят много за гръндж естетиката, но ако искате да следвате тази тенденция в модерната ѝ форма, завършете всичко с гланц. И това е! Вашите омбре устни са готови да привлекат вниманието и да бъдат черешката на тортата във външния ви вид. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари