IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за устни - нещо повече от овлажняващ продукт

31 август 2023 10 40

Ето кои са нейните предимства за деликатната кожа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Маска за устни - има ли такъв продукт? Ако не сте изпробвали нещо подобно, то със сигурност трябва да го направите. И началото на есента е идеалното време за това. Тогава кожата ни се нуждае от повече овлажняване и подхранване. 

Нещо като гумена отливка на устни е въпросната маска, която да потърсите в магазините за козметика. Тя е една от най-новите тенденции в грижата за деликатната в тази зона кожа, препоръчана от много инфлуенсъри в социалните мрежи. 

Различните червила, балсами и други придават по-хубав вид на устните, но могат и да им навредят. Някои съставки предизвикват дразнене и парене. Можете да използвате различни маски и ексфолианти за устни, за да ги хидратирате и ексфолирате. Но онова, което ще ви даде въпросната маска, е съвсем различно. 

Кои са предимствата на една маска за устни?

Възстановява и подмладява кожата

Нанасянето на балсам за устни е предпочитано лечение на сухи и напукани устни. Но понякога той може да влоши още повече нещата,. Причината е, че той осигурява временен комфорт, така че може да нанасяте от него непрекъснато и пак да усещате сухотата. След като балсамът започне да изсъхва, той води до същото състояние, в което сте намерили устните си. 

напукани устни  

Снимка: Pixabay

Докато един балсам има противоречив ефект, то маската не само овлажнява, а има безброй ползи. Повечето са с формули, предназначени да подмладят и хидратират устните. Те поддържат хидратацията за по-дълго. Това става благодарение на богатите на антиоксиданти съставки, които съдържат. Например витамин С, глицерин и хиалуронова киселина. Някои може да държите върху кожата за около 15 минути. Има и такива, които действат цяла нощ. И двете подобряват хидратацията и правят кожата на устните по-хубава и мека. 

Понякога е трудно да се избавим от напукани, сухи и белещи се устни. А нанасянето на обикновено червило, камо ли матово, е много трудно. Ала след използването на маска, това става по-лесно. 

Изглажда и намалява хиперпигментацията

Единственото нещо, което всички виждаме в социалните мрежи, е, че знаменитостите си поставят филъри, за да имат по-плътни устни. Но все пак, ако не искате да следвате примера им, може да си направите маска за устни. Обикновените също могат да ги направят леко по-обемни, като същевременно хидратират. Има и по-специфични - богати на колаген, които карат устните да изглеждат така, все едно сте си поставили инжекция. 

устни, балсам

Снимка: iStock

Маските за устни също помагат за намаляване на хиперпигментацията, като изсветляват всяко обезцветяване, което може да имате от пилинг или изгаряния. Освен това, ако често хапете устните си, това може да създаде рани, които да оставят след себе си синини или следи. Именно съставките на въпросния продукт помагат в тези случаи. 

Маските за устни имат подхранващи здравословни съставки, но винаги е най-добре да ги изпробвате върху малка част от устните си, за да видите как ще реагират.

Гланц за обемни устни – безопасен ли е за кожата?

Фитнес устни – тенденцията, която си заслужава да опитате

Грижа за вашите устни – използвайте домашни средства

Как да си поставите маската върху вашите устни? 

Трябва да знаете, че има два основни вида. Едните са за еднократна употреба и без отмиване. Те се нанасят по същия начин, както и един балсам, например. Но има и гел маски - с форма на устни. Те умишлено са по-големи, за да покрият добре устните. Прилагат се обикновено през деня или непосредствено преди лягане - за 15 до 20 минути. Те имат хидратиращ серум в тях, който им позволява да залепнат върху кожата. Затова е добре да ги поставите, докато сте в легнало положение. След времето, посочено на опаковката, махате „калъпа” и масажирате леко с пръсти, за да навлезе серума в дълбочина.  Никога не го използвайте повторно, за да не замърсите устните с микроби. 

маска за

Снимка: iStock

Що се отнася до маските за устни без отмиване, те са сходни като тези за сън. Всъщност те могат да се прилагат цял ден. Подобно на балсама за устни, може да ги държите в чантата или джоба си, като поставяте отново и отново, щом почувствате нужда. 

Маските без отмиване също са идеални за през нощта, защото на сутринта ще се събудите с по-здрави, плътни, хидратирани и изключително меки устни. 

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари