IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нокти като диско топка – новата тенденция в маникюра

29 февруари 2024 14 30

Ето как да се сдобиете с визията

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Манията по диското се завръща не само в музиката и модата, но и в красотата. Тенденцията се възражда и влиянието на епохата върху различните аспекти в грижа за външния вид се проявява по толкова много различни начини. От знаменитости до инфлуенсъри, виждаме все повече хора да носят шикозни прически, вдъхновени от 70-те, като обемни къдрици и вълча прическа. Що се отнася до грима, блестящите сенки и силно пигментираният руж се завръщат с пълна сила. 

А когато говорим за ноктите, блестящите маникюри заемат централно място в социалните ни канали. Пример – диско маникюрът, вдъхновен от самата блестяща диско топка

Същност на диско маникюрът

Диско ноктите са доста буквална интерпретация на диско топката, включващи блещукащ дизайн. Това е една от най-забавните тенденции, които сме виждали досега, създадена с помощта на малки правоъгълни изрезки от фолио или парчета пайети, поставени върху блестящ лак

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aistė Haas (@heygreatnails)

Освен че имат зашеметяващ дизайн, ноктите са лесни за пресъздаване на всяка форма или дължина. Все пак трябва да ви предупредим, че постигането на външния вид може да бъде доста досадно. Трябва да поставите фолиото или всяка пайета едно по едно, но определено си струва времето, което отнема, защото крайният резултат е доста красив. 

Как да носите маникюра

Подобно на диско декора, тези блестящи нокти се предлагат във всеки цвят на дъгата. Маникюрът може да се направи в множество нюанси, тъй като малките пайети се предлагат в огромно цветно разнообразие. 

Според експертите, трикът да направите маникюра привлекателен е да съчетаете основния цвят с вдъхновените от диско топката пайети, които ще поставите отгоре. Например ако използвате розов лак, трябва да го покриете с бледорозови пайети или фолио.

Нокти „котешко око“ – новата мания в маникюра

Нов маникюр – опитайте дизайн на счупено стъкло

Маникюр за 2024 – кои ще са водещите тенденции

Как да направите визията

Диско ноктите не са много трудни за постигане – процесът е просто малко досаден. Създаването на този маникюр може да отнеме повече от час, за да се постигне истински диско ефект, без да включваме подготовката на ноктите. За да направите всичко у дома, трябва да започнете с блестящ основен лак, като дори може да изберете сребърен, за да има повече измерение. 

След това нанесете прозрачен слой топ лак или изграждащ гел отгоре и поставете всяка пайета върху все още неизсъхналата повърхност. Ще трябва да поставите всяка малка пайета, като започнете от долната страна на нокътя и след това продължите да украсявате по подобие на малките парченца в диско топката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JMoneyNails (@jmoneynails)

След като поставите всички, трябва да ги запечатате с изграждаш гел или гел топ лак. Важно е да запомните, че горното покритие, което използвате, също има значение. Наложително е да бъде достатъчно плътно, за да капсулира блясъка. 

Ако не можете да отделите времето, необходимо за традиционния диско външен вид на ноктите, не се притеснявайте – има лесна техника, с която да спестите време. Можете да създадете подобна визия с обикновен лак за нокти, като наслоите сребрист блестящ лак под плътен сребърен блясък и го запечатате с плътно покритие с висок блясък. Пресъздаването на външния вид с обикновен лак изисква няколко допълнителни стъпки, но ще ви даде подобен вид като гел.

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари