IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции 2019 – прическите през годината

23 декември 2019 17 30

Много звезди избраха стилния боб

Pexels

Кои тенденции в прическите бяха водещи през 2019 г.? Ако ги разгледаме по-обстойно по месеци, ще видим, че бобът е един от най-търсените стилове в косите през изминалите 12 месеца. Различните му вариации придават елегантност и изтънченост на всяка жена. Те стават както за официални поводи, така и за ежедневно носене.

Дали дълъг или къс боб, с небрежни къдрици или без, прическата не изисква кой знае каква поддръжка. Затова е предпочитана от много известни личности, които държат на външния си вид. Виктория Бекъм, Никол Кидман, Тейлър Суифт, Кайли Дженър, са само част от популярните дами, които обичат да носят косата си на каре.

Всъщност класическият боб става модерен още през 20-те години на миналия век. Тогава работещите жени откриват, че с по-къса коса им е много по-удобно да се трудят. След това – през 30-те години, се завръщат дългите коси и изместват този стил. 30 години по-късно, различните видове боб отново са актуални, за да се стигне до наши дни, когато почти всяка втора жена се подстригва по този начин.

През есенно-зимния период се завърна и омбрето, но в по-нов вариант – коренът е по-дълбок и наситен, като преливането става в по-светли нюанси. 

Ето още няколко прически, които бяха актуални през 2019 г.: 

Небрежни къдрици 

На тях заложиха дамите през есенно-зимния сезон. Тези къдрици не изискват кой знае колко време. Вместо маша, която може да използвате с часове, за да навиете гъстата си коса, жените започнаха да ползват обикновените преси за коса. С тях съвсем леките къдрици стават много бързо, като дори не е нужно да бъдат фиксирани с лак. 

Пикси

Идеална за почитателките на късите прически. Основното, по което се отличава, е че отпред има издължени краища. 

Ан Хатауей, Бионсе, Риана, Хали Бери, Чарлийз Терон, са част от известните жени от музикалния бизнес и модната индустрия, които предпочитат да се подстрижат по този начин. Той е хем небрежен, хем им придава женственост. 

Гарсон

Още един тренд от 20-те години, който бе доста харесван през 2019-а. Той придава по-строго излъчване на жените и не е за всяка. Препоръчва се на дами, които имат добре изразена структура на лицето. 

Коафьори съветват жени с по-масивна долна челюст, с кръгла или правоъгълна форма на лицето, както и с повечко килограми, да не правят грешката да носят гарсон. 

Небрежен кок

Преди няколко години бе модерно да оформяме косата си в идеален кок, точно като стюардесите, но това време отдавна отмина. Сега, колкото по-небрежно е оплетена косата около мястото, на което е вързана, толкова по-добре. 

Обикновени фибички, щипки за коса или различни по големина ластици, са основните аксесоари, с които една жена може да си направи небрежен кок. Ако пък остави няколко кичура да висят, тя ще изглежда още по-хубава. 

Още за тенденциите в прическите през 2019 вижте на: 

През зимата: Омбрето в прическите се завръща

Стилни прически за есента на 2019 година

Вятър в косите на звездите? Не, мерси

Вечната любов на бунтарката: Звездите и късите коси

Beauty вдъхновение: Къдриците на Бионсе

Бронзинг – най-новата тенденция в косите

Beauty вдъхновение: Мет Гала 2019

Какви прически ще носим през 2020 г.?

Ако досега не сте дръзвали да експериментирате с косата си и от години носите една и съща прическа, то вече е време да разнообразите с нещо ново. Е, стига да обичате толкова плътен бретон 

Според най-известните фризьори, през новата година се връща винтидж стилът – в косите, подстригани по тип „паница“. Звучи смешно, но ако се вгледате, изглежда сякаш стилистът е сложил купа на главата на клиента си и рязал с ножичката по нея. 

Чарлийз Терон е една от знаменитостите, която през лятото експериментира и отряза косата си „на паница“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари