IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Мелания Тръмп е била наричана Рапунцел в Белия дом?

30 септември 2021 18 00

Стефани Гришам издава книгата I'll Take Your Questions Now

Снимка: БГНЕС

Малцина ще узнаят какво е да живееш и да работиш в Белия дом като първа дама на САЩ, както и напрежението, което идва с тази роля и трудностите да поддържаш нормален семеен живот, докато се опитваш да служиш на страната си. Като секретарка на президента Доналд Тръмп и след това шеф на екипа на Мелания Тръмп, Стефани Гришъм отблизо е видяла целия този процес.

В предстоящата си книга I'll Take Your Questions Now Гришам разкрива голяма част от това, което е видяла от първата дама, която Сикрет сървис наричат „Рапунцел“. Според The Washington Post, прякорът идва от факта, че Мелания рядко напускала етажа си в Белия дом. Агентите дори се карали кой точно да защитава г-жа Тръмп, защото това им позволявало повече свободно време, което да прекарат със семействата си.

Мелания Тръмп

Снимка: БГНЕС

Множество американски медии вече имат копие от книгата, която съдържа 352 страници, написани от Гришам. Тя е служила в кабинета на Тръмп до 6 януари, когато напуска заради начина, по който Доналд Тръмп реагира на атаката срещу Капитолия. Г-жа Тръмп обаче не е доволна от това, което пише бившата ѝ служителка относно гнева, който Мелания е изпитала, когато е прочела материалите за изневерите на съпруга си, несигурността относно говоренето и писането на английски език, който не ѝ е майчин и предпочитанията ѝ към дрехите за пътуване. Според книгата, Тръмп може да е била модна икона пред фотографите, но влезе ли в президентския самолет, веднага се облича с халат и слага домашни чехли.

„Причините за написването на тази книга са толкова очевидни. Това е опит да изчистиш името си след ужасно представяне като прессекретар, провалени човешки взаимоотношения и непрофесионално държание в Белия дом. Чрез лъжи и предателство, тя търси начин да спечели пари и важност на гърба на г-жа Тръмп“, казват от офиса на Мелания.

В книгата има цяла глава, посветена на известното яке на бившата моделка. Преди години тя се появи в Тексас за среща с мигрантски деца, носейки зелен джъмпер с надпис „На мен не ми пука, а на вас?“. Гришам пише, че е била твърде заета с организирането на пътуването, за да забрани на Мелания да носи модела от Zara, който струва едва 39 долара.

Мелания Тръмп

Снимка: Getty Images

При завръщането си в Белия дом Мелания е била привикана в Овалния кабинет, където Доналд я е попитал „Какво си мислиш, че правиш?“, говорейки за якето. Малко по-късно той решил да заяви в социалните мрежи, че дрехата е била директно послание към медиите, които създават фалшиви новини.

Според The Times, книгата документира гнева на г-жа Тръмп към съпруга ѝ, от когото има и 15-годишен син Барън, когато слухове за аферите му с други жени се разпространяват из целия свят. „Когато историята на една жена започна ефекта на доминото и още любовници споделиха своите преживявания, имах чувството, че г-жа Тръмп е като отвързан звяр“, пише Гришам.

Тогава Мелания започва демонстративно да показва на съпруга си, че не е доволна от неговото поведение. Тя избира да бъде съпроводена от военен помощник, а не от Доналд, по време на Обръщението за състоянието на Съюза, изрязва президента от снимките, които публикува, и не го включва в своите туитове.

Мелания Тръмп

Снимка: БГНЕС

С напредването на президентството и приближаването му към край Гришам пише, че Мелания все по-малко се интересувала от това, което хората очакват от нея. Проспиването на изборната нощ, присъствайки на фотосесия на килими по време на бунта в Капитолия и отказването ѝ да коментира атаката, са посочени като примери.

Г-жа Тръмп, бивш модел, обаче никога не е загубвала интереса си към фотосесиите. Според книгата, тя е прекарала часове в пресъздаването на церемония по откриване на тенис игрище в Белия дом, защото е била с неподходящите обувки на официалното събитие и е искала други снимки. Гришам дори описва фотоалбумите на първата дама като едно от двете ѝ деца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари