IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Катрал за „И просто така“ и Сара Джесика Паркър

14 май 2022 13 30

Има ли възможност двете актриси да се помирят и да ги видим заедно на екран

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ким Катрал няма никакъв проблем да продължи сама по пътя към успеха.

Въпреки че преди беше централна фигура в сериала „Сексът и градът“ по HBO и бързо се превърна в любимка на феновете, през 2017 година актрисата реши, че е време да сложи край на приключението си като Саманта Джоунс. Тя изигра ролята във всичките шест сезона и два филма от поредицата, напускайки я, макар вече сценарият за трети филм да беше написан.

Сега, в ново интервю за Variety, Катрал споделя защо е решила да се откаже от тази слава, как е научила за продължението „И просто така“ и дали въобще има някаква възможност отново да я видим на екран като Саманта Джоунс.

Ким Катрал,

Снимка: Getty Images

„Изисква се много мъдрост, за да знаеш кога трябва да спреш. Не исках да компрометирам това, което шоуто означаваше за мен. Пътят напред изглеждаше ясен“, казва тя пред Variety относно напускането си на известния сериал. Когато Катрал оставя костюмите на Джоунс в гардероба, всички фенове си мислеха, че това е краят и на сагата „Сексът и градът“. Самите създатели на сериала казаха, че не си представят историята без участието на Саманта.

Но Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис създадоха свят, където Саманта Джоунс все още съществува, но не и на екран. Така се появи продължението на „Сексът и градът“, носещо името „И просто така“. То направи своята премиера през декември 2021 година и разказва историята на трите приятелки Кари, Миранда и Шарлот, които се опитват отново да преминат през трудностите на живота, като в същото време поддържат близки отношения.

Но какво мисли Ким Катрал за новия сериал? Има ли възможност да се завърне във втория сезон? Ще се помири ли със Сара Джесика Паркър?

Разбира за „И просто така“ от социалните мрежи

Макар дълги години да беше част от великолепната четворка на „Сексът и градът“, Ким Катрал разбрала за неговото продължение като всички нас, от социалните мрежи. Тя обаче по никакъв начин не била изненадана от липсата на информация, тъй като никога не е била питана дали иска да се върне като Саманта. Това също не било изненада за нея. „Аз ясно и категорично заявих чувствата си относно участие в каквито и да било продължения“, казва актрисата.

Не харесвала историята на Саманта

Когато Катрал подписва договор за ролята на Саманта Джоунс, тя харесала сериала, защото разказвал позитивна история за самотни жени. Но с напредване на годините, Ким започнала да чувства, че героинята ѝ се превръща в човек, който вече не представлявал независимите жени, които все още търсят любовта. „Имах чувството, че съм разглеждана само като жена, която търси секс, което се превърна в негативно нещо“, казва тя. Допълва, че това, което харесвала в Саманта е, че е правила всичко по свой начин и никога не е изглеждала отчаяна.

За нейно съжаление, Катрал казва, че сценаристите на „Сексът и градът“ планирали да представят как Саманта получава нежелани и неподходящи снимки от Брейди – 14-годишния син на Миранда. Тази сюжетна линия никак не ѝ харесала и актрисата дори я нарече „сърцераздирателна“. Според нея, това по никакъв начин не се вписва в личността на Саманта и е смятала, че има много по-добри идеи за нея.

Ким Катрал,

Снимка: Getty Images

„Защо не може Саманта, която притежава собствена PR компания, да я продаде поради финансови проблеми? Искам да кажа, че това е сценарий, който се роди в главата на един от говорителите ми. Това беше страхотна идея. Ето ти интересен конфликт. Вместо да се използва едно непълнолетно момче“, казва Ким.

Освен това актрисата критикува и сценария на „И просто така“, споделяйки че е заимстван от неосъществения трети филм „Сексът и градът“. По нейни думи, именно там е трябвало да умре Тузаря (Крис Нот), който получава подобна съдба още в първия епизод на новия сериал. Катрал е почувствала, че историята се повтаря с всеки нов филм, който сценаристите правят.

„Може ли да си представите да се върнете на работа, която сте вършили преди 25 години? И работата не става по-лесна. Как ще напредваш с тези герои? Те трябва да се развиват, или просто умират“, казва тя.

Ще се появи ли в „И просто така“?

Най-големият въпрос от премиерата на „И просто така“ е дали Ким Катрал ще се появи в следващите епизоди. Феновете се надяваха, че тя и колежката и Сара Джесика Паркър ще се сдобрят и това ще улесни процеса по завръщането на Саманта в Ню Йорк, но тези надежди се изпариха след коментара на екранната Кари Брадшоу. Тя каза, че не би била доволна, ако Катрал се завърне в сериала.

Относно думите на Паркър, Ким заяви, че не ги е чула, но никой от продукцията не трябва да се притеснява. „Аз не планувам завръщане, така че всеки може да се успокои“, категорична бе актрисата.

Ким Катрал,

Снимка: Getty Images

За нея, Саманта от „И просто така“ е доста по-различна от тази, която виждахме в „Сексът и градът“. Именно затова тя не си представя да влезе отново в ролята, въпреки всичките молби на феновете. Все пак Катрал е благодарна за милите думи и споделя, че това е най-големият подарък за един актьор – да вижда колко много героят му липсва на публиката.

Край с историята „Сексът и градът“

Въпреки че Катрал е имала трудни моменти, в които дори е изгубила здравната си осигуровка за момент, тя е категорична, че няма да се завърне към вселената на „Сексът и градът“. Тя обаче пожела на колежките си, които определи като „познати“, всичко най-хубаво.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари