IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дакота Джонсън за „50 нюанса сиво“: Процесът на снимки беше доста хаотичен

30 юни 2022 15 00

Актрисата играе Анастейжа Стийл в еротичната трилогия на Е. Л. Джеймс

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дакота Джонсън може да е дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън, а вторият ѝ баща да е Антонио Бандерас, но името ѝ започва да се носи от уста на уста чак след появата ѝ като Анастейжа Стил в еротичната трилогия „50 нюанса сиво“.

32-годишната актриса застава на корицата на Vanity Fair за юлския му брой, където говори за процеса на снимане на трите филма, първият от които излезе през 2015, а продълженията му се появяват на екран през 2017 и 2018 година. Разбира се, всички те направиха премиерата си точно на Свети Валентин, привличайки милионна публика по целия свят. Джонсън играе журналистката Анастейжа Стийл, която се влюбва в милионера и доминант Крисчън Грей. Филмовата адаптация е по книгите на Е. Л. Джеймс.

Джонсън казва, че Джеймс, чието име е Ерика Леонард (Е. Л. Джеймс е само псевдоним), доста често е упражнявала творчески контрол и се е намесвала във визията, която останалите хора от екипа са имали за филмите.

„Процесът се превърна в някаква лудост. Имаше много разногласия. Никога не съм говорила искрено за това, защото искахме да популяризираме филма по правилния начин и се гордея с това, което направихме в крайна сметка. Всичко се нареди както трябва, но беше сложно“, казва Джонсън. Допълва, че Джеймс е искала да оказва творчески контрол над процеса и е изисквала неща всеки ден.

Според Джонсън, в книгите е имало неща, които просто не са били подходящи за големия екран. Тя дава за пример някои от вътрешните монолози на героите, които щели да бъдат досадни на зрителя и затова не са намерили място в трилогията. „Нямаше как да се изрекат тези неща на глас. Беше постоянна битка. Постоянна“, допълва актрисата.

Дакота твърди, че Джеймс е била разстроена, когато Чарли Хънам се е отказал от ролята на Крисчън Грей поради зает график. Оттогава актьорът на няколко пъти е казвал, че излизането от проекта е най-лошото му професионално решение в живота.

Сам Тейлър-Джонсън режисира първия филм, след като Джейми Дорнан в крайна сметка приема главната мъжка роля. „Правихме дубли по начина, по който Ерика искаше, и след това правихме дубли по начина, по който ние искахме. Вечерта преди снимките пренаписвах диалози, за да мога да добавя по някоя и друга реплика. Беше хаос през цялото време“, спомня си Дакота.

Актрисата описва себе си като „сексуален човек“ и казва „когато се интересувам от нещо, искам да знам всичко за него – затова направих тези голи сцени“. Тя обаче признава, че се е съгласила на съвсем различна версия на филма от тази, която в крайна сметка излиза на голям екран. Но не съжалява. „Не мисля, че трябва да се съжалява. Ако по онова време знаех точно какво ще стане, едва ли щях да се съглася. Но не съжалявам“, казва още Джонсън.

55-годишната Тейлър-Джонсън не се връща да режисира следващите две части, които са поети от Джеймс Фоли. Причината за отказа на режисьорката е сблъсъка на интереси с Джеймс. „Харесвам всички и наистина се обърквам, когато някой не ме харесва. Бях объркана от Е. Л. Джеймс. Не разбирам как да разговарям с човек, с когото нямам синергия“, казва Тейлър-Джонсън през 2017 година.

Дакота споделя, че цялата обстановка на снимачната площадка се променила, когато мъж е застанал на режисьорския стол. Споделя, че ѝ е било странно да прави определени неща пред камерата, когато знае, че я наблюдава мъж.

„Има неща, които все още не мога да кажа, защото не искам да нараня нечия кариера и не искам да накърня репутацията на някого, но с Джейми и с мен се отнасяха много добре. Ерика е много мила жена и винаги беше мила с мен и съм благодарна, че искаше да участвам в тези филми“, казва Джонсън. Все пак тя допълва, че цялото преживяване е било странно.

През 2019 година пък авторката Е. Л. Джеймс казва пред Arizona Republic, че е прекарала ужасно по време на снимките на „50 нюанса сиво“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари