IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще гледаме награждаваната тийн драма „Неуки престъпници“ по Bulgaria ON AIR

6 май 2024 15 03

Филмът е печелил призове за най-добър филм и най-добър актьор

Ще гледаме награждаваната тийн драма „Неуки престъпници“ по Bulgaria ON AIR

Глазгоу, 1973 г. Джон Макгил е ученолюбиво момче, за което светлото бъдеще е напълно възможно. Но дали ще остане това така, когато пред него са предизвикателствата на тийнейджърските си години и младостта, смесени с трудностите да бъдеш възпитан в изпълнено с насилие семейство?

Джон е боец, но изглежда, че дори това не може да му донесе спасение. Заобиколен от жестоките улични банди, пренебрежителни родители, тормозещи учители и недостиг на положителни модели за подражание, ученолюбивото, но емоционално изоставено дете се превръща в бандит.

Слоганът на игралния филм „Неуки престъпници“ (Non Educated Delinquents) е “На някои хора трябва да им бъде даден урок“.

Продукцията е носител на общо 7 награди и 6 номинации от големи международни филмови фестивали. Създаден от награждавания режисьор Питър Мълън, „Неуки престъпници“ печели 2 награди БАФТА (2011) за най-добър сценарист и режисьор от общо 3 БАФТА номинации.

неуки престъпници

През 2011 година филмът е номиниран за любим филм на шотландската аудитория, а през 2010 година печели призове за най-добър филм и най-добър актьор от международния филмов фестивал в Сан Себастиан.

Тийн драмата от 2010 г. ще бъде излъчена на 11 май от 22.00 часа по Bulgaria ON AIR.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари