IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забъркаха Робърт де Ниро в скандал

2 май 2024 14 50

Оказа се, че актьорът се снима в нов телевизионен проект

Снимка: Getty

Робърт де Ниро бе забъркан в скандал с военно-политически характер, относно конфликта между Палестина и Израел. Видеоклип, който се разпространи онлайн показва как актьорът се е сблъскал с пропалестински протестиращи в Ню Йорк.

Всъщност CNN научи, че звездата от „Разяреният бик“ е снимал телевизионен проект. Във видеото, публикувано в социалните мрежи, се вижда как Де Ниро крещи: „Това не е филм! Това не е филм! ... Преместете се зад барикадата. Харесва ли ви да говорите глупости? Тогава трябва да се приберете вкъщи!“

Някои произраелски акаунти започнаха да споделят видеото в X с надписи, които предполагаха, че Де Ниро е застанал на страната на Израел и се е заел с пропалестинските протестиращи, които уж са били извън камерата. (Във видеото не се виждат протестиращи.)

„Това е опасно и те казват, че ще го направят отново! Отново! Вие не искате това. Не искате това. Никой от нас не иска това. Хайде. Нека всички станем сериозни“, казва Де Ниро във видеото, което е редактирано, за да включва различни надписи, които да подсказват, че актьорът говори за нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври.

Но говорителят на Де Ниро заяви пред CNN, че произходът на видеото е изваден от контекста от потребителите на социалните медии и че актьорът изпълнява реплики директно от сценария за нов телевизионен проект, който снима в Ню Йорк.

„Това, което видяхте, беше директна сцена от сериала на Netflix Zero Day, в която Робърт де Ниро чете реплики, както са написани в сценария“, заяви говорителят на актьора Стан Розенфийлд.

Говорител на Netflix заяви пред CNN, че видеото е заснето „по време на репетиция на място“ за сериала Zero Day на 27 април.

Във видеото се вижда как актьорът от „Гражданска война“ Джеси Племънс – който участва заедно с Де Ниро в сериала – стои на заден план.

Zero Day е предстоящ политически конспиративен трилър, в който Де Ниро играе популярен, но спорен бивш американски президент, когото връщат от пенсия, за да оглави комисия, натоварена с разследването на опустошителна глобална кибератака, се казва в официалното описание на Netflix.

Минисериалът се състои от шест епизода и в момента е в процес на производство, след като беше спрян по време на стачката на сценаристите.

В сряда сутринта, след като беше бързо споделено от множество произраелски акаунти и инфлуенсъри, видеото беше изтрито от много потребители в социалните мрежи.

Видеоклипът беше споделен и от израелския вестник Haaretz със заглавие: „Вижте как Робърт де Ниро се изправя срещу пропалестински протестиращи в Ню Йорк“, но след това статията беше свалена и на нейно място излизаше съобщение за грешка 404, което се появи в кеша за търсене на Google.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари