IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Смути с джинджифил

1 април 2020 17 30

Подсладено с банан и мед

Pixabay

За да бъдем здрави по време на изолацията вкъщи, трябва да приемаме здравословна и разнообразна храна. Освен плодове, зеленчуци, месо от пасищни животни, яйца, ядки, е хубаво да си купим и корен от джинджифил, който има силно антиоксидантно действие.

Много хора настъргват джинджифил, добавят няколко лъжички мед и сока от 1 лимон, за да подсилят имунната си система. Освен този народен лек обаче, може да приемате и смутита, които съдържат пиперливия корен.

Всяка напитка, в която има джинджифил, ще намали риска от инфекции, ще подобри вашето храносмилане и ще облекчи главоболието. Овкусена с мед, тя има още по-силни противовъзпалителни свойства.

Днешната ни рецепта е именно за смути с джинджифил, което успокоява гърлото и държи вирусите надалеч.

Ето какво ви е необходимо:

– 1 малко парче джинджифил;
– 1 банан;
– половин чаена чаша кисело мляко;
– 1 супена лъжица мед;

джинджифил Pixabay

Pixabay

Как да приготвите смутито?

Обелвате банана и го нарязвате на ситни парчета. Взимате джинджифила и заедно с останалите продукти го поставяте в блендера.

Парченцето джинджифил трябва да бъде на половината на вашия показалец. Ако желаете, може и да го нарежете на дребни парчета.

В случай, че нямате блендер, може да сложите всичко в голям буркан и да пасирате хубаво.

Пийте смутито за закуска или следобед, но не и преди лягане, защото джинджифилът действа подобно на кофеина и може да имате проблеми със съня.

Пробвайте го!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари