IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е принцеса Маделин – красивата бунтарка на Швеция

9 юли 2020 18 00

Тя се мести в Америка през 2018 година

Снимка: БГНЕС

Последната година феновете на кралските семейства бяха занимавани с една основна тема – местенето на принц Хари и Меган Маркъл от Великобритания в САЩ. Двамата решиха да прекратят отношенията си с двореца и да се откажат от кралските си титли, за да заживеят по-нормален живот отвъд океана. 

И докато този ход дойде като гръм от ясно небе за всички, то кралската история познава още един такъв случай. Става въпрос за принцеса Маделин от Швеция, която всячески иска да се отдели от трона, за да осигури на себе си и семейството си спокойствие и уединение. Тя се мести в Америка през 2018 година, установявайки се в топлата Флорида. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Преди да замине за Щатите обаче тя преминава през още една страна, множество образователни специалности и един провален годеж. Наричат я Бижуто на Швеция заради несравнимата ѝ красота и филантропската й работа. 

Детство и образование

Маделин Тереза Амелия Жозефин е дъщеря на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Принцесата е най-малкото от трите деца и се ражда на 10 юни 1982 година. В момента тя е седма в линията за наследяване на трона след брат си Филип, сестра си Виктория и техните деца. След кръщенето си, принцеса Маделин получава титлата „Херцогиня на Хелзингланд и Гестрикланд“. Това е първият път от XVII век насам, когато един човек получава двойна титла.

Едва на две години принцесата започва да се интересува от спорт, а по-късно започва да тренира конна езда. За да запази личното си пространство и да се състезава наравно с другите участници, тя крие истинското си потекло и дори се представя с фалшиво име. В състезанията участва не Маделин, а Анна Суонсън, която яростно язди понито Траволта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

За нейно съжаление, журналистите бързо разкриват самоличността ѝ и започват да я преследват на всяко състезание. Образованието си получава от училището „Smedslättsskolan“, където учи заедно с брат си и сестра си, а след това завършва частната гимназия „Enskilda Gymnasiet“. Училището може да се похвали и с още един известен ученик – Карл-Йохан Персон, който създава империята „H&M“.

Приключенията в Лондон

Винаги популярна сред фотографите, принцеса Маделин и за миг не остава насаме със себе си. Когато през 2001 година се мести във Великобритания, тя заявява, че иска да води нормален живот, да замине за чужбина и да опознае другите култури. За нейно съжаление, медиите бързо намират дома ѝ в Челси и често я дебнат, за да направят няколко снимки.

„Наистина си мислех, че ще имам личен живот в Лондон“, казва тя. Добавя, че винаги се е чувствала преследвана и никога не е приемала за забавни тълпите от хора, които я чакат пред вратата. Само няколко седмици след преместването ѝ, в медиите започват да се появяват различни статии за нея.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAM (@royalaestheticmood) on

Най-честа тема е тази за огромното желание на принцесата за нощен живот. Често обаче всичко написано се оказва пълна лъжа. „Имало е случаи, в които приятелите ми се обаждат и ми казват, че съм била в клуб до 5 сутринта, а всъщност аз съм си била вкъщи“. След месеци на постоянно преследване и фалшиви новини, Маделин решава да се върне у дома, защото животът ѝ в Лондон е бил изключително труден.

Намиране на истинското призвание

Принцеса Маделин преминава през много специалности на обучение преди да намери това, което ѝ харесва. В Лондон записва да учи „Международно право“, но както животът в столицата, така и специалността не са за нея. Връщайки се в Швеция, принцесата избира да учи „История на изкуството“, но и тази любов не трае дълго. Мести се във факултета по етнология

Тъкмо когато целият свят си мисли, че Маделин е просто поредното разглезено момиченце, тя доказва, че може да завърши не една, а цели три специалности – История на изкуството, Етнология и Модерна история. Освен това, тя владее перфектно три чужди езика – английски, немски и френски.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Бакалавърската ѝ степен обаче остава неизползвана, защото Маделин смята, че ще бъде по-добра в нещо друго. Чак през 2007 година тя открива истинското си призвание – Детска психология. В същото време се занимава с много допълнителни дейности, завършвайки стажа си в UNICEF и помагайки на майка си – кралица Силвия, в различни благотворителни акции.

През 2012 година Маделин става един от организаторите на кампанията „ThankYou by Childhood“, която цели да привлече общественото внимание към сексуалното посегателство към деца. Явно детската психология и работата с подрастващи е това, което принцесата обича и го върши с удоволствие.

Миналата година тя пише и първата си книга – „Stella and the Secret“, която е специално насочена към младото поколение. „Много се радвам, че успях да създам нещо, което ще покаже на децата колко е важно да отстояват мнението си и да споделят проблемите си“, казва принцесата.

Бунтарката в кралското семейство

Както всички знаем, кралският протокол е доста стриктен. Много често се е случвало майката и бащата на принцовете и принцесите да избират техния бъдещ партньор, за да предпазят семейството и да продължат чистотата на рода. Още докато Маделин учи в Лондон, в пресата се появяват слухове, че между кралските фамилии на Швеция и Великобритания се правят преговори за сватба между принцесата и принц Уилям.

Да, но най-малкото дете от Швеция има съвсем други планове. Тя избира да живее по собствените си правила и бързо си печели славата на бунтарка. Заради кралското си потекло Маделин не може да избяга от папараците и те бързо я превръщат в своя тема номер 1. Разбира се, най-интересен е любовният ѝ живот. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Tiara Encyclopedia (@tiaramania) on

Изданията я наричат „мъжемелачка“, защото е забелязана с двама младежи на едно и също място по едно и също време. Всичко се случва на Френската ривиера, когато принцесата е заснета с Пиер Ладов и Матиас Тротцих. Маделин не коментира нито една от връзките си, но скоро след това е забелязана в обятията на друг мъж.

Става въпрос за Ерик Гранат, с когото се среща в продължение на 2 години. Всичко приключва заради проблемите на Гранат с алкохола, който често се е качвал пиян зад волана. След една такава проява той се сдобива със съдебно наказание. След раздялата между двамата, кралицата и кралят на Швеция забраняват на дъщеря си да поддържа връзка с бившето си гадже, дори и приятелска.

Историята не спира дотук. За щастие на семейството си, принцесата се сгодява за Юнас Бергстрьом и по всичко изглежда, че лудите ѝ години са зад гърба й. Двамата искат да се оженят колкото се може по-бързо, но кралският протокол отново се намесва. Според него, по-голямата сестра на Маделин – принцеса Виктория, трябва да се омъжи първа.

Чакането е доста дълго – цели 7 години, преди двойката да обяви публично годежа си и да говори за планове за сватба. Явно забавянето си казва думата, защото Маделин и Юнас отменят годежа през 2010 година. Според слухове, годеникът е изневерил на принцесата. 

Истинската любов

Разбитото сърце на Маделин има нужда от смяна на обстановката и тя заминава за Ню Йорк. Там тя среща истинската си любов – Кристофър О'Нийл. Той е финансов съветник и има двойно гражданство – американско и английско. През 2012-а двамата се сгодяват и се женят година по-късно. 

О'Нийл се съгласява да остане без кралска титла, защото за целта трябва да приеме шведско гражданство и да се откаже от американското си. Често той е критикуван, че не присъства на кралските церемонии, но той отговаря, че работата му е изключително важна. „Трябва да се грижа за семейството ми и да им осигуря добър живот“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Сватбата е истинско кралско приключение. Маделин е с рокля на Valentino, която е допълнена от 4-метров шлейф и 6-метров воал. Според някои модни критици, принцесата засенчва по красота дори Кейт Мидълтън. През 2014 година се ражда и първото дете в семейството – момичето Леонор, а година по-късно идва ред и на момченцето Николас. През 2018 година щастието е пълно, когато Маделин ражда и втора дъщеря – Ейдриън. 

Много преди принц Хари и Меган да помислят за отказване от кралското семейство, принцеса Маделин решава да осигури на децата си нормален живот. През 2019 година стана ясно, че кралското семейство на Швеция отнема титлите на трите деца, но не ги лишава от наследство. Принцесата приема съвсем нормално новината и дори заявява, че се радва.

Децата – най-любимата ѝ кауза

Това, за което Маделин обожава да се грижи, са децата. Не само нейните, но на целия свят. Тя иска да осигури на всяко нуждаещо се дете нормален живот и достъп до питейна вода и храна. Принцесата работи със Световната детска организация, която е основана от майка ѝ. Целта ѝ е да предотврати трафика на млади момичета за сексуална експлоатация. През 2015 година стартира кампанията „EyesWideOpen“, за да повиши осведомеността относно сексуалното насилие над деца. 

 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари