IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе - не просто изпълнителка, а истинска кралица

4 септември 2020 18 00

Днес звездата празува своя 39-и рожден ден

Снимка: БГНЕС

Кралица Би. Бейчела. Синоним на музикален връх. Това са само част от определенията, които включват името на Бионсе. Звездата е толкова популярна в целия свят, че изпълнението й на фестивала Коачела, получи свое наименование. Бейчела дори беше заснет специално за зрителите, които не успяха да го видят на живо. С една дума Бионсе може да бъде описана така - Кралица.

Като чернокожо момиче в Съединените щати, тя никога не е смятала, че може да достигне до тези върхове. Това обаче не означава, че Бионсе се примирява със съдбата си и не преследва мечтите си. Постепенно тя разбира, че с постояннство, талант и правилните думи можеш да постигнеш всичко и да се превърнеш в човек, към когото всички гледат.

На 21 години Бионсе успява да постигне нивото на суперзвезда, превръщайки се в световно известна личност не само в музиката, но и в Холивуд. Сега изпълнителката е и щастлива майка, женена е за Джей-Зи и притежава множество награди. 

В търсене на славата

Бионсе Жизел Ноул се ражда на 4 септември 1981 година в Хюстън, Тексас. Баща й - Матю, дълги години работи като търговски представител, продаващ медицинско оборудване, а майка й Тина е в сферата на банкирането. По-късно обаче тя решава да отвори собствен салон за красота, който се превръща в един от най-успешните в Хюстън. Сестрата на Бионсе - Соландж, следва стъпките на сестра си и навлиза в развлекателната индустрия.

Като дете Ноулс е била доста страмежлива и е имала малко приятели. Родителите й я записват в танцувално училище, когато тя е на седем години, за да се сприятели с някого и да стане част от общност. По време на един от уроците, преподавателят започва да си тананика песен, а Бионсе я завършва, успявайки да изпее и най-високите ноти. Тогава талантът на певицата бил открит. 

Бионсе БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Същата година печели конкурс по пеене, побеждавайки деца на 15-16 години. Тогава на родителите й става ясно, че дъщеря им е родена за музикалната сцена и започват да я насочват в тази посока. "Когато я видяхме на сцената за първи път, тя беше толкова уверена и пълна с енергия", казва Тина. От срамежливостта на момичето нямало и помен. 

8-годишната победителка 

Когато е на 8 години Бионсе и нейната най-добра приятелка - Кели Роуланд, се срещат с Латавия Робърсън. Трите момичета присъстват на един и същи конкурс за таланти. Съдбата обаче не им позволява да продължат напред като соло артисти и организаторите решават да ги поставят в група. Така се ражда "Girl's Tyme", в която членуват още три момичета. 

По време на конкурса, групата е забелязана от продуцента Арн Фрагър, който кани изпълнителките в студиото си в Северна Калифорния, за да участват в шоуто "Star Search". Това е най-голямото предаване за таланти по онова време. Момичетата успяват да грабнат голямата награда, но по-късно Бионсе ще признае, че песента, с която са спечелили, изобщо не е била добра. 

През 1995 година Матю Ноулс напуска работата си, за да се превърне в мениджър на групата. Това сериозно повлиява на финансовото състояние на семейството и родителите на Бионсе са принудени да се преместят в два различни апартамента. Матю решава да изхвърли две от момичетата от групата и започва да организира професионални ангажименти. 

"Girl's Tyme" получава първата си оферта, дадена от "Atlanta Records", но нещата бързо пропадат. Това допълнително влошава взаимоотношенията между родителите на Бионсе и те решават да се разделят за кратко. Всичко се оправя, когато момичетата най-накрая подписват договор с "Columbia Records". 

Destiny's Child

Името на групата преминава през няколко различни идеи - "Somethin Fresh", "Dolls" и "Destiny". Момичетата изпращат звукозаписите си на различни компании и "Columbia Records" най-накрая подписват с тях. Тогава и името се променя на "Destiny's Child" и още с първата си песен стигат до Холивуд. 

"Killing Time" попада в хитовия филм "Мъже в черно" и момичетата започват да работят по своя първи албум. Групата тогава се състои от Бионсе, Кели Роуланд, Латоя Лъкет и Латавия Робърсън. Те издават своя едноименен албум. Първият им сингъл "No, No, No" намира много фенове и бързо продава над милион копия и достига до върха на R&B класациите. 

Въпреки че албумът не жъне чак такива успехи, той се продава достатъчно добре, за да насърчи момичетата да се върнат в студиото и да запишат втори. Борбата между женските R&B групи е жестока и затова "Destiny's Child" трудно се утвърждават на пазара с първия си албум.

Бионсе БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Вторият обаче - "The Writing's on the Wall" от 1999 година, ги изстрелва до статута на звезди. Парчето "Bills, Bills, Bills" се изкачва до първо място в R&B и поп класациите. "Say My Name" се представя още по-добре и през 2000 година групата печели две награди "Грами". 

Успехите им обаче не са достатъчни, за да задържат групата заедно. Проблемите, свързани с пари и правомощия за взимане на решения, ги разделят. Робърсън и Лъкет напускат, а по-късно завеждат дело срещу Матю Ноулс. Скандалите привличат огромно медийно влияние, което обаче се оказва в плюс за групата. Албумите се продават, като "The Writing's on the Wall" успява да продаде цели осем милиона копия.

На мястото на напусналите влизат Фара Франклин и Мишел Уилямс. По-късно обаче Франклин също напуска и групата се превръща в трио. Според оттеглилите се, причината за скандалите се крие във фаворитизирането на дъщеря му и неглижирането на останалата част от групата. Дали защото баща й е мениджър, или защото притежава огромен талант, Бионсе става най-видния член "Destiny's Child".

За третия албум на триото, носещ името "Survivor", тя поема голяма роля в писането и продуцирането на песни. Усилията й се увенчават с успех, когато записът излиза през 2011 година и веднага заема челно място в класацията на Bilboard. Това обаче не е всичко - албумът печели и седем награди "Грами". 

Скоро след това обаче от групата излизат с официално изявление, че всеки член ще поеме по свой път, но не изключват възможността отново да се съберат. 

Разрастването

В допълнение към започването на соло кариера, Ноулс се насочва и към Холивуд. През 2001 година тя получава главната роля в продукцията "Carmen: The Hip-Hopera", която се излъчва по MTV. Това е съвременен преразказ на операта "Carmen" от Жорж Бизе, сътворена през деветнадесети век. 

През 2002 година киноманите по цял свят се запознават с таланта на Бионсе. Тогава тя участва във филма "Остин Пауърс", където си партнира с Майкъл Майърс. След това изпълнителката получава роля в "Борбата с изкушенията" от 2003 година. Въпреки че филмът не постига статут на блокбъстър, той печели повече от 30 млн. долара. Голяма заслуга за това има и Бионсе, която вече се радва на милиони фенове по света. 

Бионсе Бгнес

Снимка: БГНЕС

Знаейки, че много нейни колеги се провалят в Холивуд, Ноулс е решена да покаже на света, че е и музикантите могат да бъдат добри актьори. Тя работи усилено за подобряване на уменията си и искрено се надява да се превърне в качествен член на киното. Режисьорът Джонатан Лин казва пред "People", че Бионсе е била доста изнервена на първите снимки за "Борбата с изкушенията".

"Тогава тя ме дръпна настрана и ми каза: Уверете се, че сте доволни от това, което ви давам". Следват роли в "Розовата пантера", "Мечтателки" и "Сюпримис". 

Кралицата на музикалната сцена

През 2003 година Бионсе пуска на пазара и дебютния си албум "Dangerously in Love". В него тя прави колаборации с Джей-Зи, Миси Елиът, Шон Пол и Big Boi. Ноулс използва момента, за да покаже на света страна от себе си, която досега е била скрита. Песните в албума излъчват зрялост, приключения и любов.

Сингълът "Crazy in Love" се превръща в летен хит през 2003 година. Тогава се появяват и спекулации, че Ноулс и Джей-Зи имат връзка, но двойката не потвърждава това. Медиите и ммузикалните критици хвалят Бионсе, че най-накрая е намерила своя стил и е избрала да рискува, а не да продължи в стила на "Destiny's Child". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine (@badassyonce) on

Албумът успява да продаде около 3 млн. копия само в първите си шест месеца на пазара. Той носи на Бионсе пет награди "Грами", а песните вътре се изкачават до челни места както в американските, така и в европейските музикални класации. Петте музикални награди включват Ноулс в доста добра компания. Дотогава само Алиша Кийс, Лорън Хил и Нора Джоунс са успели да спечелят толкова много статуетки за една вечер. 

Вторият албум е издаден на 4 септември 2006 година и носи името "B'Day". Той също се изстрелва до върха на класациите и ражда хита "Irreplaceable". Следва албума "I Am... Sasha Fierce", който печели на Бионсе 10 номинаци за "Грами". От тях тя печели 6 статуетки, подобрявайки рекорда за най-много награди в една вечер. 

Музикалната карира на изпълнителката продълждава да върви нагоре и след тези успехи, превръщайки я в истинска кралица. По време на фестивала Коачела, тя взривява публиката със своите изпълнения, а филм за концерта може да се види в платформата Neflix. 

Личен живот

Бионсе и Джей-Зи се женят през 2004 година на скромна церемония, далеч от медийното внимание. Двамата решават да пазят личния си живот и рядко говорят за семейството си. В едно от редките такива интервюта, Бионсе говори за проблемите в брака, породени от изневерите на рапъра. 

През 2010 година изпълнителката претърпява аборт, описвайки изживяването като "най-тъжното нещо в живота ми". Година по-късно тя и Джей-Зи заминават за Париж по работа, където изнеадващо Бионсе забременява. Няколко месеца след това двойката присъсътва на музикалните награди на MTV, където Ноулс изпълнява песента "Love on Top". Накрая на изпълнението тя показва наедрялото си коремче, потвърждавайки новината за бременност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

През 2012 година на бял свят се появява Блу Айви. 5 години по-късно Бионсе обяви в социалните мрежи, че отново е бременна и този път очаква близнаци. Тогава снимката й получи цели 6.3 млн. харесвания, което поставаи рекорд за най-харесвана публикация в историята на Instagram. 

13 юни 2017 е рожденната дата на близнаците Руми и Сир Картър. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари