IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на ергенския живот: Кой е принц Филипос Гръцки?

10 септември 2020 18 00

Вижте подробности за предстоящата му сватба

БГНЕС

Доскоро той бе в списъка на най-чаровните принцове в света, които все още не са открили любовта. Там името му се нареждаше след това на сина на султана на Бруней, Шейх Хамдан от Дубай, както и наследника на краля на Йордания. След няколко неуспешни връзки, принц Филипос се появи с приятелка на сватбата на принцеса Юджийн във Великобритания. Въпреки този факт, много жени тайничко се надяваха двамата да се разделят, за да заемат нейното място. Е, плановете им се провалиха и след близо две години той обяви, че вече е сгоден и го чака сватба.

Само преди няколко дни последният гръцки крал – Константин II и неговата съпруга Ана-Мария Датска, потвърдиха, че техният най-малък син е открил любовта на живота си и смята да се венчае за нея. 

„Техни величества крал Константин и кралица Ан-Мари са щастливи да съобщят годежа на принц Филипос с Нина Настася Флор, дъщеря на Томас и Катарина Флор“, се казва в тяхното официално изявление, цитирано от списание People. 

Тя каза „Да“!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @ninaflohr на

Филипос и Нина били на почивка в Гърция, когато той ѝ отправил предложението за брак. Пръстенът извадил, докато двамата си почивали на остров Итака.


 
„Мой скъпи Филипос. Обичам те днес, ще те обичам утре и завинаги. Ти ни правиш по-щастливи, по-добри и по-силни. Нямам търпение да прекараме остатъка от живота си заедно“, пише бъдещата булка в Instagram, споделяйки кадър от мястото, на което казала „Да“ на своя приятел. В профила си тя показва бижуто, което той ѝ сложил на ръката, както и разкрива колко хубави кътчета от южната ни съседка е посетила. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @ninaflohr на

За годеницата на чаровния принц се знае, че е дъщеря на швейцарския бизнесмен Томас Флор, който създава компания за чартърни полети. Там тя работи като творчески директор. 

Докато 34-годишният принц и избраницата му се подготвят за сватба, изданието отбелязва, че неговата по-голяма сестра – Теодора (37 г.), е загърбила своите планове за бракосъчетание заради пандемията. Тя и нейният годеник – адвокатът Матю Кумар, трябвало да го отложат заради коронавируса. За разлика от тяхната далечна роднина – принцеса Беатрис, те са решили да изчакат по-добри обстоятелства за този важен момент от живота им. 

Кой е принц Филипос Гръцки? 

Цялото му име е Себастиан Анри Мария Гийом Филип. Той е принц на Гърция и Дания. Роден е на 26 април 1986 г. в болница „Света Мери“ в Лондон, където семейството живее в изгнание от години. Той е най-малкият син на крал Константин II и кралица Ан-Мари (дъщеря на краля на Дания Фредерик IX). 

Макар че от 1974 г. Гърция вече не е монархия, цялата фамилия запазва своите благороднически титли и поддържа връзка с други кралски семейства в Европа. Крал Константин е кръстник на принц Уилям и далечен братовчед на принц Чарлз (все пак неговият баща – принц Филип, е роден в Гърция). 

принц Филипос

БГНЕС

Филипос има четири по-големи братя и сестри. Това са принцеса Алексия (1965), принц  Павлос (1967), принц Николаос (1969) и принцеса Теодора (1983). Всички израстват далече от родината си – във Великобритания. Могат да се върнат отново едва през 1993 г., когато принцът е едва на 7 години. 

Принцът посещава гръцко училище в Лондон (от 1992 до 2002 г.), което е основано от неговите родители през 1980 г. До 2004 г. той посещава „United World College“ в Ню Мексико, след което става студент в университета Джорджтаун във Вашингтон, който завършва през 2008 г. 

Освен гръцки, той говори свободно датски и английски. Живее в Ню Йорк и от 2014 г. работи като анализатор за фирмата Ortelius Capital, която е специализирана в хедж фондове и частни капиталови инвестиции.

Принц Филипос е кръстник на най-малката дъщеря на сестра му Алексия (55 г.) – Амелия, както и на сина на брат му Павлос (53 г.).

Далеч от светлините на прожекторите 

принц Филипос

БГНЕС

За разлика от някои свои роднини, които постоянно дават интервюта и се снимат за различни издания, най-малкият син на краля и кралицата на Гърция не обича да присъства в публичното пространство. Той е доста скромен и за личния му живот се знае малко. Има профил в Instagram, но предпочита да е заключен. Преди години е излизал с няколко модела. 

Неговите интереси са свързани с компютрите, хубавата музика и спорта, най-вече плуването и футболът. Според близки до семейството му, той е запален привърженик на английския клуб „Арсенал“, както и на гръцкия футболен клуб „Панатинаикос“. 

„Работя за прехраната си. Всеки трябва да работи и в този смисъл аз съм като всички останали“, казва той пред списание Gotham, коментирайки защо не обича да го наричат принц и да се държат с него като важна особа. 

Филипос Гръцки и бъдещата му съпруга обичат да пътуват, като често отскачат до Гърция. Двамата все още не са обявили в коя държава смятат да живеят и да създадат семейство. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @ninaflohr на

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари