IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирина Шейк - от дъщеря на миньор до световноизвестен модел

9 септември 2020 18 00

Освен с кариерата си, тя привлича внимание и с личния си живот

Снимка: БГНЕС

Модел, актриса и майка. Това пише срещу името на Ирина Шейк, която успява да сбъдне всичките си мечти. Като момиче от малък град, тя не се примирява с живота си на обикновено момиче и винаги се цели към големите върхове. Иска да бъде известна, да променя света и да диктува тенденциите. Постепенно се изкачва по стълбицата на успеха и се превръща в един от най-търсените модели по света. 

Освен с кариерата си, Шейк приличва медийното внимание и с личния си живот и начина си на обличане. Когато не се подвизава на модните подиуми, тя отново впечатлява със стил, дори разхождайки се по улицте на големите градове. Но как едно обикновено момиче от малък руски град става световно известен модел? Това е историята за една мечта, която на пръв поглед изглежда невъзможна, но най-накрая се сбъдва.

Една (не)обикновена дъщеря

Ирина Валериевна Шейклилсамова се ражда на 6 януари 1987 година в град Еманжелинск, Русия. Баща й - Валери, работи като миньор, а майка й - Олга, е учителка по музика в местната гимназия. Ирина има и сестра на име Татяна. Баща й е бил член на татарска етническа група, а Шейк казва, че е наследила по-мъжествения си вид от него, но очите са изцяло на майка й. 

"Баща ми беше с по-тъмна кожа, защото беше татар. Понякога те изглеждат като бразилци. Светлите очи обаче идват от майка ми", казва Ирина пред Daily Mail. В ранното си детство тя се занимава с музика, след което се прехвърля към маркетинга. За родния си град, Шейк споделя, че трудно може да се намери на картата и няма нищо друго освен мини. "Нямахме дори кино. Имахме една улица. Имаше една зеленчукова градина, която се намираше на 30 минути пеша. Там се грижех за картофите, доматите и краставиците". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

Когато е на 14 години, Ирина се сблъсква с най-трудното за едно дете. Баща й умира от рак на белите дробове, когато е едва на 40 години. Олга е принудена да се грижи за двете си дъщери, но учителската й заплата не стига, за да покрие всички нужди. Дамите живеят в изключителна бедност, въпреки че майката работи на две места. 

След смъртта на баща си, Шейк започва да мисли начини, по които да избяга от родния си град. Според нея, това е била нейната съдба и независимо от професията й, мечтата й щяла да се сбъдне. В училище много от съучениците й са се подигравали на Ирина затова, че е твърде слаба, но тя не се впечатлявала от обидите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

"Някой ден ще видите, че това слабо тяло ще ме направи известна", отговаря им тя и не след дълго всички ще разберат, че е билна напълно права.

Начало на модните приключения

Шейк започва да работи като модел на 20 години. Сестра й е работила в училище за красота, което се намирало точно до това за модели. Един ден, докато Ирина чака Татяна да приключи със задълженията си, моден агент се приближава до нея и я кани да отиде с него в Париж, за да участва в шоуто му. След няколко месеца, тя се съгласила.

"Мислех, че това е чудесна възможност да помогна на семейството си", казва тя пред вестник Telegraph. Въпреки че всичко изглежда като приказка, началото не е било толкова лесно. Шейк споделя, че 20 години е доста късно за започване на модна кариера. Заминава за Париж без да знае езика и трябва да живее с други жени, които постоянно й се подиграват. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

В същото интервю звездата признава, че светът на модата е ужасно труден и състезателен. Тя добавя, че много хора смятат, че единствената работа на моделите е да носят скъпи и краси дрехи, да посещават далечни дестинации и да пият скъпо шампанско. Зад завесата обаче нещата изглеждат по-съвсем различен начин. "Това е много трудна работа". 

Шейк обаче стиска зъби и се фокусира само върху позитивните неща в професията. Въпреки трудностите в Париж, тя не иска да се прибира в родния си град без да е спечелила поне малко пари. От столицата на Франция супермоделът се мести в Барселона, където намира своето място. Това, което я кара да продължи са думите на Светлана Клименко - модният агент, който я открива.

Тя казва на Ирина: "Имаш два варианта. Или ще се омъжиш за богат чичко, който да ти дава пари, за да не работиш, или ще направиш успешна кариера и ще можеш да печелиш много и да се издържаш сама". Явно Шейк е заложила на второто и ясно се вижда, че не е сбъркала.

Направете път за Мис Челябинск

В същия момент, в който Клименко я моли да стане част от агенцията й, тя предлага на Ирина да се включи в състезанието Мис Челябинск, което тя печели през 2004 година. Сестра й също трябвало да се яви в надпреварата, но решава да остане зад кулисите и да се занимава с грима и прическата на участничките. 

Въпреки голямата победа, Шейк не лети в облаците. Именно тогава трябва да вземе решение дали да замине за Париж, което и прави. За нейно щастие, притесненията й са били напразни, защото успехът бързо я застига.

Световната слава

През 2007 година Ирина се появява на страниците на списанието "Sports Illustrated". Броят представя тогавашните тенденции сред банските костюми. Модните критици и феновете толкова харесват Шейк, че тя продължава да е част от екипа на изданието до 2013 година. Тя дори се появява на корицата му през 2011-а. 

Супермоделът става и лице на марката "Intimissimi", която се продава в магазините и сайтовете на Victoria's Secret. През 2010 година тя става официален посланик на линията за бельо. В допъление към това, Ирина оглавява класацията за "50-те най-красиви рускини", а списание "Glamour" я нарича "Най-добрият интернационален модел за 2010 година". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

2016 година е моментът, в който Шейк прави своя дебют в шоуто на "Victoria's Secret". Тогава тя се появява в Париж, сменяйки два невероятни тоалета - в червен и в сив цвят. Дрехите бяха така направени, че да отнемат вниманието от корема на Ирина, която тогава е бременна с дъщеря си Леа. 

Постепенно славата на супермодела се увеличава и тя започва да получава предложения за работа, извън модните среди. През 2010 година Шейк участва във видео на Кание Уест към песента му "Power", а след това се пробва и като водеща в предаването "Следващият топ модел на Русия". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

През 2014 година я видяхме на големия екран заедно с Дуейн Джонсън-Скалата във филма "Херкулес". За ролята си Ирина споделя, че е нещо забавно и е разнообразие от ежедневните й задачи. "Обичам модата и обичам да съм модел, но се наслаждавах докато правех филма и искам да играя отново", споделя тя пред Vogue.

Въпреки огромната си слава, Шейк споделя, че има едно списание, за което никога не би се снимала и това е "Playboy". Тя признава, че е имала доста предложения и молби да се снима за изданието, но не се чувства комфортно. "Да, аз съм модел на бельо, но имам класа. Предложиха ми много пари, за да се снимам, но аз отказах". 

Мъжки завоевания

Освен с успехите си в модния бизнес, Шейк може да се похвали и с няколко доста красиви гаджета. Тя имаше 5-годишна връзка с футболиста Кристиано Роналдо, но двамата се разделиха през януари 2014 година. Според медиите, причината е била майката на спортиста, която не е харесала супермодела за снаха. Тогава Роналдо вече имаше едно дете - Кристиано Роналдо-младши, но то беше от сурогатна майка.

След края на връзката им, Ирина бързо се насочи към друг известен мъж - Брадли Купър. Двамата започват да се срещат през април 2015 година, а през декември 2016-а стана ясно, че чакат и дете. Малко по-късно се роди и дъщеря им Леа и медиите започнаха да говорят за брак между звездите. До олтара така и не се стигна и вместо това на хоризонта се появи Лейди Гага. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina Shayk & Bradley Cooper (@_itsleeas) on

Купър режисира и игра зедно с изпълнителката във филма "Роди се звезда", а появите им на червения килим накараха много хора да сметнат, че двамата са повече от колеги. Гага отрече слуховете за връзка и заяви, че всичко е просто игра с цел промотиране на проекта им. Дойде ред на едно емоционално изпълнение на "Shallow" по време на наградите "Оскар", а малко по-късно стана ясно, че Ирина и Брадли са се разделили.

В момента двамат отглеждат дъщеря си Леа без драми и са останали добри приятели. "Понякога двама чудесни хора не правят една прекрасна връзка", казва Шейк. 

За Русия, с любов

Славата не успя да промени Ирина и тя не забрави откъде е тръгнала. През годините супермоделът създаде множество благотворителни организации, които помагат на местната общност. Заедно със сестра й, тя помага на родилно отделение в болница в родния си град. Също така, Шейк работи и с руска организация, която помага да се съберат пари за операции на деца, които не могат да си ги позволят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари