IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Брайън – хетеросексуален мъж в пола и на високи токчета

12 ноември 2020 18 00

Облича се като жена, вдъхновен от Меган Маркъл

IStockphoto

Какво ще си помислите, ако чакате на светофара, за да пресечете и на отсрещния тротоар видите мъж с гола глава, носещ високи токчета? Бъдете честни – повечето биха си казали, този е „минал на другия бряг“ или пък „нещо не е наред с главата“. А дали първото ви впечатление ще се промени, ако човекът има прекрасен стил на обличане – носи костюм от пола и сако по последна мода, а обувките му са чудесно съчетани с него?! Едва ли! Но един американец доказва, че не е нужно да е с различна сексуална ориентация или да има психични проблеми, за да се облича като жена.

Марк Брайън разбива стереотипите за мъжете

Той е роден в САЩ, но се премества да живее в Германия, защото получава възможност за по-добра работа. Щастливо женен, радващ се на три прекрасни деца, Марк Брайън решава да промени драстично стила си на обличане преди близо четири години. Неговото „ново аз“ учудва всички наоколо. Воден от влечението си към хубавите обувки на висок ток и любимите на много жени прави поли с дължина до коляното, той решава да ги пробва и онова, което вижда в огледалото определено му допада.

Макар и професията му да е доста далеч от модата – инженер по роботика, мъжът не е безразличен към моделите на марковите дрехи и обувки, които вижда по списанията. Само че те са за жени!

„Дрехите и обувките не трябва да имат пол“, казва уверено 61-годишният мъж, който може да бъде забелязан да ходи на работа така, сякаш ще участва в световната кампания „Извърви километър в нейните обувки“. Но това, че е обул обувки на доста висок и тънък ток не е инцидентно. В един момент той просто решава да разбие стереотипите за мъжкия свят и да насърчи хората да носят това, което харесват, без да се съобразяват с мнението на другите и рамките, в които ги поставя модната индустрия.

„Аз съм просто нормален, щастливо женен мъж, който обича „Porsche“, красивите жени и обича да включва пола и токчета в ежедневния си гардероб“, обяснява Марк, готов да получи подигравки и критики за вида си с усмивка.

Токчетата и полите го правят по-уверен

За Брайън това, че носи дрехи и обувки за жени е нещо съвсем нормално. По думите му, неговият стил е провокиран от Меган Маркъл или по-скоро нейният образ на Рейчъл в „Костюмари“, много преди тя да стане кралска особа.

Мъжът е категоричен, че с любимите си костюми той е доста по-уверен в себе си. Говорейки за това какви женски дрехи предпочита, той обяснява, че харесва повече полите, а не роклите, защото чрез тях изглежда по-мъжествено и същевременно полово неутрален.

Допреди няколко години Марк носел панталони, но те не му позволявали кой знае какви модни комбинации. И докато едни сини дънки могат да се съчетават с още 1-2 цвята, при полите има по-богат избор – не само на нюанси, а и на стилове.

Семейството му го окуражава да носи токчета

В началото 61-годишният мъж с гола глава изненадал доста роднините си. Първоначално жена му се притеснила, но после приела това, че той е хетеросексуален, но начинът му на обличане не кореспондира с това.

Брайън, който има три деца, решил да ги събере и да им обясни, че просто ще се облича различно, но това, че носи пола, сако и високи токчета, не означава, че е гей или има странни сексуални наклонности. Той им поднесъл новината така, че те да не се срамуват от него, ако излизат с него на улицата или му казват „довиждане“ пред училище.

Дори и да работи в гаража си, американецът е със спортна пола и черни кубинки, с които се чувства комфортно. С течение на времето той започва да получава съвети от жена си за това какви модели отиват на неговата структура. Не се срамува и да носи минижуп.

Марк има богата колекция от костюми и обувки

„Всички вие искахте видео с моята колекция от обувки. Има толкова много марки за изброяване“, пише мъжът в Instagram, където е истинска сензация.

Както всяка жена, той бързо разбира кои модели са най-удобни за ежедневно носене, кои са некачествено изработени или убиват при първото слагане. Той не разкрива дали жена му има също толкова обувки, колкото него, но от клиповете му можем да съдим, че му трябва доста голямо помещение, за да ги побере всичките.

Докато Марк си избира повечето дрехи направо в магазините, за обувките разчита на онлайн пазаруването. По този начин може да се разходи с тях в дома си – да ги пробва на стълби или на камъните пред гаража му. За него е важно не само удобството, но и стилът. След като става известен, много марки му пращат токчета, за да ги обуе и рекламира в профила си.

Профилът му в Instagram – истинско вдъхновение за модни находки

Каквото и да си говорим, в наши дни не гледат с добро око на мъж, който се облича като жена и ходи на официални срещи с токчета. Марк Брайън признава пред Daily Mail, че в началото не му било лесно с постоянните критики и подмятания на хората, че е гей, но в един момент той просто спрял да ги слуша, защото бил достатъчно уверен в себе си. Когато го питат за неговата сексуалност, мъжът веднага задава въпроса дали биха били така любопитни за нея, ако е с панталон и тениска, а не с дамски костюм.

За да покаже на хората, че неговото хоби е да се облича по този начин, мъжът си прави профил в Instagram, където се радва на голям интерес. Там той споделя с какъв аутфит е всеки ден, като набляга доста на избора на високи токчета, без които не може.

„Важен клиент в офиса днес. Да, все още нося палто и вратовръзка! Но е ден 48 от Homeoffice. Останете си вкъщи и бъдете в безопасност!“, пише той и споделя снимка как се връща от среща по работа.

Марк е доста висок, но слаб и това му позволява да влезе в американската номерация за жени. Той отбелязва, че е достатъчно възрастен, за да си спомни, че едно време на дамите е било забранено да носят панталони. Щом те имат свободата да го правят сега, защо мъжете да не се движат с поли в ежедневието си?

В последните няколко месеца последователите на мъжа с високи дамски обувки се увеличават, като много от тях са дами, които търсят вдъхновение от него за нови модни находки.

„Някои хора са като животните, нападат слабите. Покажете увереност и докажете на света, че не се страхувате! И никой няма да ви притеснява. Единственият страх, който имате, е самият страх. Пола ли? Просто го направете!“, смята Брайън, който не се срамува да ходи на токчета всеки ден, дори и когато работи от вкъщи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари