IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Какво ще ви донесе януари?

6 януари 2021 17 30

Астрологична прогноза за месеца от Петя Георгиева

IStockphoto

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините за събитията, случващи се на Земята. Астрологът вижда тези аспекти и ги анализира.

Какво ще ни донесе първият месец от новата 2021 година? Tialoto.bg ви предлага хороскоп за периода 1 – 31 януари, изготвен от астролога Петя Георгиева, който ще ви даде отговора на този въпрос.

Овен

Пестете си силите, не се разпилявайте в няколко цели едновременно. Марс, вашият управител в началото на месеца ще премине в Телец, където е в изгнание и въздействието му е занижено. Взимайте решенията си самостоятелно. Ще се окажат с пъти по-ефективни от всеки външен съвет. Проблемите на работното място ще са кратки, но неочаквани и тогава ще се сетите за основателното твърдение, че липсата на новини понякога е добра новина. През втората половина на месеца ще се наложи да се адаптирате към бързо променящите се обстоятелства, което ни най-малко няма да ви затрудни. В този период е желателно да избягвате разправиите с шефа и да спазвате обещанията си.

Телец

В началото на месеца Венера, вашата управителка ще премине в знака на Козирога, а във вашия знак ще навлезе агресивният Марс. През първите две седмици на месеца ще сте изключително ефективни и работоспособни. Ще се поздравите с добри постижения, ако използвате въпросния период пълноценно. Действайте активно и едновременно с това предпазливо. Шефът и колегите ще оценят усилията ви и ще предложат помощ без да ги молите. През втората половина се заемете с довършването на изостаналите проекти. Тогава ще получите и крайните резултати (може би и финансови) от вложени преди време усилия. В края на месеца не е изключено да попаднете в някаква неудобна ситуация. Преценявайте внимателно новите предложения и не приемайте нищо „на доверие“.

Близнаци

Би било огромна грешка, ако започнете годината с нагласата, че ще изпълните всичките си желания „тук и сега“. Желателно е да проявявате разбиране към околните, но не и да правите нещата вместо тях. В началото на месеца Меркурий, вашият управител, ще премине в знака на Водолея, ще повиши творческия ви потенциал и ще усили въображението. Възползвайте се от момента, но без да прекалявате с фантазиите. Ако сте достатъчно организирани и целенасочени ще убедите околните, че даже качества, които те възприемат като ваши недостатъци, могат да бъдат полезни. През последната седмица може да сте по-раздразнителни. Помислете и ще установите, че няма видима причина, което означава, че сте в състояние да овладеете емоциите и да използвате енергията си за съзидателни дейности. Избягвайте разговорите, свързани с финансовото ви положение. На непредвидени парични постъпления е възможно да се зарадвате в края на месеца.

Рак

Мисълта ви ще е остра, а логиката – силна. Ще ви хрумнат поредица идеи, за които би си заслужавало да отделите сили, но няма да разполагате с достатъчно време за експерименти в началото на месеца и е желателно да подредите програмата си разумно. Да оптимизирате периодите на работа и почивка, за да сте достатъчно производителни. Действайте с равномерно темпо. Ако сте прекалено стремителни хем ще се изтощите бързо, хем ще изнервите околните с претенциите си. Ще успеете да проверите действието на повечето си теории на практика, ако преценявате правилно момента, в който да го направите. Не е желателно да споделяте и обсъждате намеренията си, както и да се заемате с лидерски функции преди да сте получили измерими резултати от нововъведенията си.

Лъв

Освободете се от дребните тревоги, мислете мащабно. Не изисквайте прекалено много от околните. Ако приемете мисълта, че те са различни от вас, със сигурност няма да се ядосате от глупостите, които вършат. С малко повече снизходителност ще си осигурите не само привърженици, но и трайно добро настроение. В началото на месеца ще се наложи да се справите с поредица доста трудни казуси на работното място, а до правилни решения се достига само с трезва мисъл. През втората половина ще сте много по-заети с проблемите на хората около себе си, отколкото със своите собствени. И колегите, и близките непрекъснато ще имат нужда от намесата ви, а вие, с типичната си решителност ще елиминирате затрудненията им така, както се „съсича гордиев възел“. Обстановката ще е напрегната, но пък подходяща за да стабилизирате позициите си.

Дева

Започнете годината със занимания, чрез които да се самоусъвършенствате. Възползвайте се от преминаването на Меркурий във Водолей и се заемете преимуществено с темите, от които към момента изпитвате страх. Проверете дали има възможност да отстраните съществуващи грешки, които след време биха заложили истински „капани“ при изпълнение на текущата ви работа. Работете с присъщия си перфекционизъм и старание. Всичко, направено в началото на януари, ще създаде условия за успешен старт на следващите ви проекти. През втората половина на месеца намалете контактите и не огласявайте намеренията си. Ако се налага да предприемете някакви служебни пътувания, направете го през последната седмица и то след като сте уточнили в детайли маршрута си и даже сте си изработили резервен такъв. Бъдете особено предпазливи, реализирайки каквито и да било финансови и имотни операции.

Везни

Насочете силите си към най-важното. През първата седмица ще ви е малко трудно да се настроите на работен ритъм. Не си поставяйте твърде амбициозни цели и не се опитвайте да „прескочите сянката си“. Във ваш интерес е да разпределите равномерно вниманието си между домашните и професионални задължения. Наслаждавайте се на дребните радости. През втората половина на месеца постепенно ще наберете скорост и работоспособността ви ще е по-висока. А като добавка и задачите, с които се налага да се занимавате ще са по-интересни, по-динамични и с повече възможности за разгръщане на професионализма ви. Ще се редуват напрегнати и спокойни периоди, успехи със затруднения, но ако запазите присъствие на духа ще се справите. Усилията ви ще получат очаквания финансов еквивалент. Отнасяйте се отговорно към здравето си.

Скорпион

Ще постигнете почти идеален синхрон между творчески хрумвания, сила на мисълта и ниво на професионализъм. Условно бихте могли да разделите месеца на две части: пасивна и активна. През първата ще сте по-наблюдателни, по-съзерцателни и, необичайно за вас, но доста по-разумни от обикновено. Не бързайте да стартирате новите си проекти, а по-скоро да подготвите условията за изпълнението им. Стремете се към стабилизиране на позициите си, а не към привличане на вниманието. Със сложните професионални предизвикателства ще се справите през втората половина на месеца или дори почти в края. Обстоятелствата ще ви позволят да разгърнете уменията си максимално, а прословутата ви проницателност ще покаже наличието на изгода там, където всички останали виждат само проблеми. Финансовото ви състояние няма да е пряко свързано с моментните резултати от работата ви, а по-скоро с предишни дейности.

Стрелец

Според една мъдрост „добрите намерения водят към ада“, но пък според друга „блага дума железни врати отваря“. Ако се придържате към втората през първия месец от годината ще постигнете много повече, отколкото ако се опитвате да решавате проблемите с „военни“ тактики. Във ваш интерес е да не манипулирате околните. Усещайки се притиснати, те ще са склонни по-скоро да ви се противопоставят, отколкото да ви съдействат. Насърчавайте вместо да критикувате и целите, които сте си поставили сами ще „влязат в ръцете ви“. Оценявайте малките победи, те са неделима част от големите постижения. Обстановката на работното място в началото на месеца ще е спокойна, отношенията ще са дружелюбни, което ще ви позволи да разгърнете способностите си в широк мащаб. Ще изпълнявате замислите си по-бързо от първоначалните ви предположения. Така ще си осигурите „междинен“ етап, в който да анализирате направеното и да подготвите предстоящото. В края на месеца е вероятно да получите предложения за допълнителна работа, свързана естествено с допълнителни приходи. Преценете всички рискове преди да отговорите окончателно.

Козирог

Вероятно вече сте се убедили, че добрите резултати се постигат преимуществено с разум и много по-рядко с приложение на сила. Очевидно логичният и аналитичен подход към проблемите е за предпочитане пред системата на „пробата и грешката“. През първата седмица на месеца събитията ще се развиват в обичайния си ритъм и нищо няма да смущава динамичния ви стереотип. След като Меркурий излезе от вашия знак, а Венера влезе в него ще сте по-малко разговорчиви, но пък значително по-отстъпчиви. В този период е желателно да участвате активно в екипните дейности. Ще стабилизирате позициите си и ако имате някакви противоречия с околните, ще успеете да ги изгладите. Обстановката наистина ще е спокойна, но това е нещо като „затишие пред буря“, което не би трябвало да приспива вниманието ви. Бъдете нащрек. В края на месеца опонентите и конкурентите ви ще се активизират и може да започнат да ви провокират, да търсят недостатъците или пропуските ви. Запазете спокойствие и наблюдавайте. Околните ще застанат на ваша страна и ще ви спестят необходимостта да доказвате правотата си.

Водолей

Силата на въображението е едно от отличителните ви качества. Годината ще започне с активни контакти, които може да не подскажат перспективи за нов бизнес или разширяването му, но ще ви дадат „храна“ за размисъл. Ще ви ориентират към детайлите, които би трябвало да си изясните, за да стигнете до отговорите на глобални въпроси. Да не забравяме, че Юпитер и Сатурн вече са във вашия знак, което няма как да не повиши амбициите ви за изява. Ако не заличите в съзнанието си разликата между желания и възможности, ще напредвате съвсем бавно, но видимо. Реалните резултати от усилията си ще видите през втората половина на месеца. Дотогава не бива да бързате нито с действията, нито със заключенията. През последната седмица условията ще са благоприятни за връщане към предишни, недовършени проекти. Прегледайте ги старателно и преценете кои от тях имат бъдеще и кои трябва да останат „на изчакване“. Ще получите приходи, само ако не разпилявате вниманието си в няколко посоки.

Риби

Започнете годината с грижа за себе си. Изберете най-удобния начин за повишаване на знанията и подобряване на уменията си. Още в самото начало на месеца ще се убедите, че ви е нужна допълнителна информация, за да осъзнаете смисъла на случващото се около вас. Или пък да се ориентирате „накъде духа вятърът“. Най-бързият начин ще е да се възползвате от чуждия опит, а най-сигурният – да проучите твърденията на доказали надеждността си академични източници. Потокът на текущата работа все още няма да е лавинообразен, така че ще можете да си позволите странични занимания. И следвайки напътствието, че „утрото е по-мъдро от вечерта“, занимавайте се с новостите преди обед. Наученото ще ви влезе в употреба през втората половина от месеца, когато ще успеете да организирате работата си така, че да стигнете до крайната цел по най-краткия път и с минимални усилия. При необходимост от бързи решения оригиналният ви начин на мислене ще компенсира липсата на достатъчно използваеми данни. В края на месеца са възможни някои разногласия на работното място. Не се опитвайте да наложите мнението си, оставете околните сами да стигнат до вашите заключения. Може да не получите допълнителни парични постъпления, но съзнанието, че твърденията ви са били правилни и полезни, само по себе си ще е достатъчно ценна победа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )
ХОРАТА сме различни и всичко е индивидуално
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар