IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звездни офиса, в които бихме искали да работим по време на пандемия

24 януари 2021 16 30

Те ни вдъхновяват за промени вкъщи

IStockphoto

Докато някои от нас вече се върнаха в офиса, други продължават да работят от дивана в хола или масата за хранене в кухнята. След няколко месеца, прекарани по този начин, всички онези, които не разполагат с бюро и удобен стол, вече са си закупили такива или се оплакват от схващания и болки в гърба. Какво да се прави, коронавирусът разбърка нормалния ни живот и се наложи да си пригодим някое пространство вкъщи, където да изпълняваме задълженията си.

Хубавото на така наречения хоумофис е това, че докато говорите с шефа по телефона, може да сложите дрехите в пералнята или да подремнете по никое време, без да ви направят забележка. Истината е, че каквото и да направите, със сигурност ще сте по-продуктивни, защото нямате излизания за пушене на цигари, пиене на кафе, нито около вас се разхождат колеги, които да ви пречат с приказките си.

През 2020 г. научихме какво е социална изолация и колко е важно да си мием ръцете, за да не се заразим с коронавирус. И докато някои хора на първа линия се молят да работят от вкъщи, но това е невъзможно, други мечтаят да се върнат в офиса, защото са от онези, които трудно действат, когато около тях са децата или половинката, която ги разсейва. Ако погледнем профилите на някои известни личности обаче, със сигурност ще разместим у дома, за да постигнем техния комфорт, показан в социалните мрежи. Снимките им определено ни мотивират за работа и повече креативност.

Вижте 5 домашни офиса на звезди, които бихме посетили с удоволствие, а защо не и да работим:

1. Виктория Бекъм

През изминалата година дизайнерката се наслаждаваше на повече моменти със семейството и съчета грижите за него с работата по нейната модна къща. През декември 2020-а тя показа домашния си офис в Котсуолд, който е обзаведен доста интересно.

Вместо официален костюм, г-жа Бекъм носи пижама на черно-бели райета. А пространството в стаята е напълно достатъчно, за да прави упражнения с нея, когато не е твърде заета.

Признаваме, че масивното дървено бюро на Виктория ще ни подейства респектиращо и ще ни накара да побързаме със задачите за деня. Независимо дали сме по пижама или дънки и мек пуловер,. може да се раздвижим на дивана или на пухкавото ѝ килимче. Има и къде да проведем конферентен разговор, без да се притесняваме от разхвърляни дрехи.

2. Рийз Уидърспун

Известната актриса много често ни кани в дома си, показвайки го чрез снимки в Instagram. Още през март миналата година тя купи луксозна къща, за която похарчи 15,9 милиона долара. Там тя вече живее със съпруга си и децата за постоянно.

Уидърспун явно е доста организирана, защото в един свой пост тя показва подреденото си бяло бюро и пространството около него. Там, освен лаптопа ѝ, има тефтер за бележки и цвете – орхидея, която да ѝ носи добро настроение. Освен това трябва да отбележим, че те са точно до прозореца – добро решение, защото изкуствената светлина разваля зрението.

Рийз залага на удобен офис стол, на който може да прекара повече време, без да се притеснява за гърба си. А зад нея има практична етажерка, която побира много от любимите ѝ книги, рамки със снимки и някои пособия, които звездата не използва постоянно, но е хубаво да са ѝ подръка.

3. Криси Тейгън

Моделът и съпругът ѝ Джон Леджънт обичат домашния уют. А след загубата на третото им дете, тяхната къща е крепост, в която откриват спокойствие. Криси, която е доста активна в социалните мрежи и често снима, докато е вкъщи, работи от различни места на дома. Но по думите ѝ, нейният временен офис е декориран доста „романтично и женствено“.

Тя може да пише на лаптопа, седейки удобно на мекия си диван, разположен в средата на стаята. Той е покрит с одеяло с дълга „козина“. На малката масичка срещу него, освен букет свежи цветя, тя държи и тефтер, в който да си води записки за деня.

В хола на Тейгън понякога цари творчески безпорядък. За да събере мислите си, красавицата си прави визуална дъска с мотивиращи цитати, снимки и нещата, които иска да постигне в най-скоро време. Хубавото е, че хладилникът ѝ е отсреща. А там освен нещо вкусно и енергизиращо, има и от любимото ѝ вино, с което да завърши тежкия работен ден.

4. Карли Клос

Преди да сподели, че очаква първото си дете, моделът се научи как да работи у дома, комуникирайки чрез платформата Zoom. Още докато коремчето не ѝ личеше, красавицата показа как работи на терасата си, съзерцавайки лазурното море.

Лаптоп, таблет, органайзър, химикалка и малки листчета за записки, има на просторната маса на Клос. Разбира се, до тях стоят газирана напитка за освежаване и голям термос.

Завиждаме на Карли и гледката от дома ѝ в Маями Бийч. Дори и да се прехвърлим на бюрото ѝ вътре, защото вече е по-хладно, ще ни бъде доста уютно, защото също като другите дами, тя е подредила всичко – в секцията насреща.

5. Синди Кроуфорд

 
 
 
 

Въпреки че наскоро Синди Кроуфорд и съпругът ѝ си купиха зашеметяващ имот в Маями, те прекарват голяма част от пандемията в дългогодишната си резиденция в Малибу. Още в самото ѝ начало моделът се пошегува, че да работиш от вкъщи е доста трудно. И даде пример с това, че за Instagram снимките ѝ са едни,а всъщност реалността е съвсем друга.

Известният модел показва, че когато трябва да работи за подновяването на социалните мрежи или има важен разговор в Zoom, тя е в просторния си офис. За целта се облича по-официално и слага грим, иначе твори на стъклена маса у дома, на която има разпилени листове с бележки, чаена свещ, чаша с горещо кафе и други дребни работи, които е натрупала с времето.

Каквото и да си говорим, бихме се чувствали по-удобно на второто място, което е декорирано предимно в бяло и носи чувство на спокойствие. Ако продължавате да работите вкъщи, помислете какво може да промените, за да се чувствате добре като тези дами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари