IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз и синът му Хари – каква е връзката им през годините?

19 март 2021 18 00

След Уилям, той искал Даяна да роди момиче

БГНЕС

Безчувствен ли е един баща, ако отказва да говори със сина си, когато той има нужда, а вместо това го кара „да изложи всичко писмено“? Това се питат хиляди хора след признанията на принц Хари пред Опра Уинфри за влошените му отношения с принц Чарлз. В социалните мрежи продължава да тече дискусия и за това правилно ли се е отнесъл с детето си синът на Елизабет Втора и как би постъпила принцеса Даяна в случая, ако бе жива.

„Бях хванат в капана на системата, както и цялото ми семейство. Баща ми и брат ми също са в капан. Те не могат да си тръгнат и искрено им съчувствам заради това“, сподели съпругът на Меган Маркъл, който първо разговарял с баба си, след това и с баща си, но когато го потърсил отново, срещнал отчуждение, което не очаквал.

36-годишният Хари, който вече се отказа от своята титла в името на любовта и заживя в САЩ, бе категоричен, че се чувства предаден от собствения си баща, но въпреки всичко ще се опита да се сближи отново с него.

„... Той е преминал през нещо подобно, той знае каква е болката и Арчи е негов внук. Но в същото време, разбира се, винаги ще го обичам. Но има много нараняване и аз ще продължа да правя това мой приоритет – да се опитам да излекувам тази връзка“, разказва още той.

Каква всъщност е истината за връзката между принц Чарлз и по-малкия му син?

Хари и

Макар и да събра множество критики с това, че не оказал подкрепа на Хари и Меган след решението им да се отделят, връщайки се назад в годините ще видим, че по-големият син на кралицата е грижовен баща. Но дали той показвал достатъчно обичта си към децата след смъртта на Даяна?

Чарлз бил разочарован, че Хари не е момиче

Не е тайна, че след като принц Уилям се родил, въпреки разклатения му брак, Чарлз мечтаел за момиче и се разочаровал, когато научил пола на второто си дете.

„Чарлз винаги е искал момиче“, потвърждава Андрю Мортън, цитирайки принцеса Даяна в книгата си. Когато той научил, че е родила момче, първият му коментар бил: „О, Боже, та то е момче!“.

Но не само полът разстроил Даяна в родилното. Съпругът ѝ се пошегувал, че „той дори има рижава коса“, с което подметнал, че бебето не е от най-добре изглеждащите. По-късно продължил да коментира, че иска момиче.

„По-лошото е, че по време на кръщенето на Хари през декември Чарлз каза на майката на Даяна: „Бяхме толкова разочаровани – мислехме, че ще бъде момиче“, пише още кралският биограф.

По-късно принц Чарлз продължава да изтъква колко държи на момичетата в рода. Когато Кейт Мидълтън очаква второто си дете, той обявява гордо пред списание People, че с Камила се надяват на внучка.

Чарлз иска да кръсти Хари на себе си

Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор. Това е пълното име на брата на принц Уилям. В своята книга „Даяна: Нейната истинска история“, кралският биограф Андрю Мортън посочва, че той искал да кръсти втория си син на себе си.

„Избрах Уилям и Хари, но Чарлз направи останалото“, казва тя и добавя, че съпругът ѝ много настоявал първото му име да бъде Артур, но накрая тя го разубедила.

Good Housekeeping отбелязва, че Чарлз е популярно име сред членовете на британското кралско семейство. Днес синът на принц Уилям – принц Луи, го има като част от многото си имена. От друга страна експерти посочват, че Шарлот, както се казва неговата сестра, е женски вариант на прозвището.

принц Хари

Хари страда от липса на внимание като малък

Принцеса Даяна и принц Чарлз обявяват официално, че се развеждат през 1992 г. Именно скандалното ѝ интервю пред „Панорама“ разгневява кралицата и тя дава одобрението си за раздялата и задейства процедурата. Тогава британската преса „гръмва“ с най-различни заглавия за проваленото им семейство, а Уилям и Хари са достатъчно големи, за да осъзнаят какво става.

По-малкият син на принц Чарлз се чувства объркан и страда от липса на внимание. А в един от документалните филми за неговата майка споделя, че не виждал достатъчно нито нея, нито баща си, което го карало да се чувства зле.

Разпадането на брака на родителите му, чийто развод е финализиран през 1996 г., оставя трайно въздействие върху характера на Хари. Това твърди от своя страна биографът Робърт Лейси, който е автор на книгата „Битката на братята: Уилям и Хари – приятелство и вражда“. Той е категоричен, че нито той, нито по-големият му брат биха направили тяхната грешка.

„Много хора казват за отношенията им: „Няма значение. Всичко ще се нареди, но историците след десет години ще кажат обратното“, посочва експертът. По думите му, разривът между двамата се увеличава.

Самият принц Чарлз се отдалечава от Хари, когато той търси утеха след смъртта на майка си

Макар и той да не е говорил публично за това по какъв начин е възпитавал Хари и Уилям след като майка им загива в автомобилна катастрофа, Пени Джунър, който също е кралски биограф, коментира пред Daily Beast, че бащата така и не могъл да се сближи достатъчно с него, когато той растял и имал нужда от чисто мъжки съвети. Той описва сина на Елизабет Втора като „вечно зает“, но все пак отбелязва, че винаги се е грижел за това на децата да не им липсва нищо. Но покрай техните физически нужди неглижирал емоционалните, които са много по-важни.

принц Чарлз,

Бащата праща непокорния принц в рехабилитационен център

В тийнейджърските си години принц Хари създава доста главоболия на Чарлз и своята баба. Тогава той постоянно е по купони, пие и пуши безразборно. През 2002 г. е уловен от камери да пуши трева, след което го изпращат в рехабилитационен център в Южен Лондон.

Любимият на Меган Маркъл прекарва само ден на въпросното място, но според близки до семейството, тогава Чарлз взима решение да го изпрати, защото мисли за него и иска да го вразуми. Но негови противници твърдят и досега, че причината е друга – да не продължава да петни кралския двор. Може би постъпването му в Кралските военновъздушни сили, където прекарва близо 10 години, успява да го промени.

Решението на Чарлз да прати сина си в центъра е пресметлив пиар ход, категорична е Пени Джунър, която разкрива, че всъщност Хари веднъж бил на рехабилитация, но не защото баща му се тревожел за него. Тя отбелязва, че още тогава младият мъж тъгувал от това, че го изкарват за по-зле, отколкото всъщност е, за да може неговият родител да се покаже в добра светлина пред медиите.

принц Чарлз

Чарлз все пак одобрява брака на сина му с Меган Маркъл

Актриса, с един неуспешен брак зад гърба си, тя не е най-добрата партия за принц Хари, но като се имат предвид предишните му връзки и бурните му младежки години, той „най-сетне се е кротнал“ и иска да създаде семейство. А това иска и самата кралица. Но какво ли мислел принц Чарлз тогава?

Според източници на списание People, по-скоро принц Уилям е бил загрижен за брат си и в началото твърдял, че прибързва с годежа. Тогава баща им сякаш дал своето одобрение за брака му с Меган и дори се съгласил да я отведе до олтара, за да замести нейния конфликтен татко, с който е скарана.

„Помолих го... и той веднага каза: „Да, разбира се, ще направя всичко, от което Меган се нуждае. Аз съм тук, за да ви подкрепя“, разкрива пред Vogue синът му, по повод документалния филм „Принц, син и наследник: Чарлз на 70“.

След церемонията през май 2018 г., принц Чарлз и съпругата му Камила слагат любимата си снимка от сватбата в рамка, която държат над камината си в двореца Кларънс Хаус. С това те показват уважението си към Хари и Меган.

Меган Маркъл,

За истинския баща на Хари се въртят спекулации

Хладното отношение на принц Чарлз към Хари след желанието му да напусне двореца, подклажда спекулациите, че истинският баща на принца е друг. „Ако му беше син, нямаше да се държи така!“, „Той си отмъщава на Даяна заради това, че синът му е от друг“, пишат потребители в Twitter след интервюто с Опра Уинфри.

Макар и непотвърдена официално, връзката на покойната принцеса Даяна с Джеймс Хюит – инструктор по езда, не остава скрита. Много таблоиди отделят място на своите страници, за да покажат колко голяма е приликата във външния вид на двамата.

„Хюит, естествен женкар, ѝ даде вниманието и привързаността, на които тя се наслаждаваше, а след това и страстта, за която тя копнееше“, пише охранителят ѝ Кен Уорф и уточнява, че двамата били заедно по времето, когато принц Чарлз често прекарвал времето си с Камила.

Малко преди да се разведе, Даяна признава, че всичко между тях приключва, когато той заминава да работи в чужбина и избира кариерата пред нея:

„Да, обожавах го. Да, бях влюбена в него. Но бях много разочарована“.

Въпреки твърденията, че Хари и любовникът на майка му имат прилики, Кевин Уорф опровергава това.

„Хари е роден на 15 септември 1984 г., което означава, че е заченат около Коледа 1983 г., когато брат му Уилям е на 18 месеца. Даяна се запознава с Джеймс Хюит чак през лятото на 1986 г.“, категоричен е той.

А дали баща и син „ще стоплят“ отношенията си, предстои да разберем. Все пак те възобновиха комуникацията помежду си, а и предстои Меган Маркъл да роди момиче – сбъдната мечта и за двамата.

принц Хари

Снимки: БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари