IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Аквамарин

1 февруари 2020 12 00

Препоръчва се на зодия Телец

Istockphoto

Наричат го камък на морската вода заради лазурносиния цвят, който притежава. Това подсказва и името му – аквамарин. От хиляди години той се използва за укротяване на емоциите в тялото, което се бунтува сякаш като морето.

Скъпоценният камък се свързва с изумруда, а в комбинация с опушен кварц може да отблъсква негативни вибрации.

Астрология

Камъкът се препоръчва за носене от хора, които са родени през месец март. Според някои астролози, той е най-подходящ за Телците, но и представителите на знаците Овен, Близнаци и Риби също могат да го притежават, за да привлекат късмета на своя страна.

Смята се, че ако Водолеят има аквамарин, той ще му носи любов и истински приятелства, докато при Рибите той се свързва с привличане на повече информация за онова, което ги интересува. При Везните камъкът предпазва от опасности.

Фъншуй

Дали като предмет в дома или под формата на талисман, той може да ви предпази от негативните вибрации и помисли, идващи от други хора. Свързва се с елемента вода и има възприемчива енергия.

Аквамаринът е подходящ за медитация, защото носи спокойствие и вдъхновение на своите притежатели. В зависимост от цвета му, той подобрява аурата и се свързва с определени чакри.

аквамарин, бижута,

IStockphoto

Любов

Смята се, че аквамаринът е отличен балансьор на емоциите. Действа положително в момент, когато човек е объркан и му помага да си изясни чувствата си. Той помага в общуването и намирането на половинка, с което може да кажем, че по някакъв начин привлича любовта.

Мистични и лечебни свойства на аквамарина

В древността са го смятали за камък на морските богини, който носи смелост, пречиства, успокоява и помага при психични проблеми. За да има по-голяма сила, от време на време той трябва да се измива с вода. Също така той може да се пречиства като се постави в суха морска сол.

Естественият камък може да се носи от хора, които имат желание да се избавят от своите пороци като злоупотребяване с алкохол, цигари, нараняване на хората или изпитването на различни страхове. Чрез него човек може по-лесно да поиска прошка, но и да прости за неща от миналото, които все още не е забравил.

Носенето на естествения камък има още положително действие върху имунната система, функциите на мозъка и сърцето. От друга страна му предписват мистични свойства – насърчава интелектуалния растеж и духовното развитие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари