IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Кои предпазват от токсични хора?

13 февруари 2020 09 00

5 кристала, които елиминират негативната енергия

Pixabay

Когато човек изпитва силно главоболие, търси начини да се избави от него, но едва ли се замисля по-подробно какво го е причинило. Най-често здравословен проблем, умората и натрупания стрес през деня влияят негативно на мозъка и чрез болката тялото се опитва да сигнализира, че е време за почивка. Но има и други фактори, които могат да предизвикат този дискомфорт, като негативната енергия, смята инструкторът по медитация Джули Скон. Според нея, ако не се избавим от тази негативна енергия, тя може направо да ни разболее.

„Въпросът, който си задавах в часовете по медитация е как мога да се предпазя от токсичните хора и негативната енергия, която излъчват“, коментира тя пред „Mindbodygreen“. Тогава започва да се интересува от силата на естествените камъни и открива, че много кристали елиминират лошата енергия.

От хилядолетия камъните се използват като амулети, които да пазят от зли очи. Ето 5 кристала, които ще държат токсичните хора надалеч от вас:

1. Чист кварц

Един от най-динамичните кристали. Той не само отблъсква негативната енергия, но и привлича положителна към притежателя си. Планинският кристал, както още го наричат, оказва благоприятно влияние върху всички чакри и може да се използва по време на медитация. Смята се за камък на ума, защото подобрява паметта и концентрацията.

планински кристал

Pixabay

Как да го използвате?

Най-добре е да носите чистия кварц под формата на бижу – пръстен.

2. Черен турмалин

Въпросният кристал се използва най-вече за предпазване от токсични хора, които могат да дойдат в дома ви, тоест за изчистване на определени пространства. Смята се, че амулет с натурален черен турмалин е силен енергиен щит срещу врагове. Може да се носи постоянно, за да балансира емоциите по време на стрес и силно напрежение.

черен турмалин

Pixabay

Как да го използвате?

Ако искате да предпазите жилището си от негативната енергия, може да си купите дребни камъчета турмалин, но трябва да го поставите на конкретни места. Хубаво е да бъде залепен на входната врата или да се сложи по един във всеки ъгъл на помещенията. Ако в офиса ви има токсични хора, черният турмалин, поставен на бюрото ви, ще ви носи повече положителна енергия.

3. Черен обсидиан

Доказано е, че този кристал привлича позитивна енергия и предпазва от негативната, излъчвана от недоброжелатели. Друго негово свойство е да успокоява онези, които го носят със себе си и ги кара да мислят по-положително.

обсидиан Pixabay

Pixabay

Как да го използвате?

Хубаво е да си купите среден размер черен обсидиан и да го поставите на видно място в стаята си, като на излизане го взимате със себе си.

Сподели своята валентинка!

4. Пирит

Много красив камък, който сякаш има златисто-сребристи отблясъци. Той отблъсква енергията на токсичните хора и предпазва организма от вредните лъчи, идващи от електрически устройства. Пиритът балансира хормоните и изчиства аурата по време на медитация.

пирит Pixabay

Pixabay

Как да го използвате?

За предпочитане е да го държите в дома или офиса – между вас и електроуреди, например компютъра или телевизора. Поставен на бюрото, камъкът ще стимулира креативността ви и ще ви мотивира за работа.

5. Черен яспис

Камъкът притежава силни защитни сили. Той отблъсква негативната енергия и засилва интуицията на хората, които го притежават. Понякога човек трудно може да прецени кой точно иска да му навреди и този яспис го насочва към източника, за да го предпази.

Смята се, че бижу или амулет с камъка трябва да се носи, когато някой иска да се отърве от човек, който го притеснява или тормози с действията си.

колие с

IStockphoto

Как да го използвате?

Може да си носите черен яспис вместо скилидка чесън в джоба или като бижу, за да се пазите от негативна енергия навсякъде, където ходите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари