IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Рок за шамара на Уил Смит: Не съм жертва

28 юли 2022 18 00

Комикът призна, че го е заболяло, но е преживял случката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кой не знае за шамара на Уил Смит, кой не е чувал за него?

По време на тазгодишните награди „Оскар“ се получи нещо невиждано досега, което все още не е ясно дали е било режисирано, или импровизирано. Докато Крис Рок се шегуваше с публиката преди да представи претендентите за най-добър документален филм, когато се обърна към Джейда Пинкет Смит. Той се пошегува с нея и обръснатата ѝ глава, като заяви, че няма търпение да я види като редник Джейн в едноименния филм. В него Деми Мур играе главната роля, заради която си премахва цялата коса.

Уил Смит

Снимка: Getty Images

Докато шегата беше приета добре от публиката, Уил Смит не беше на същото мнение. Той се изправи от стола си, качи се на сцената и зашлеви Крис Рок. След което слезе и се разкрещя, казвайки му да не изрича името на жена му. Публиката беше оставена без думи, а комикът се опита да изиграе ситуацията по забавен начин, след което бързо продължи с номинациите.

Рок проговори за инцидента по време на стендъп шоу, което направи заедно с Кевин Харт в Ню Джързи. Той заяви, че го е заболяло от шамара, но бързо се отърсил от ситуацията, защото на следващия ден е трябвало да продължи работата си. Допълни, че не е отишъл в болница, нито е подавал оплакване в полицията. „Не съм жертва“, категоричен бе Рок.

По време на церемонията на 27 март, минути преди да спечели наградата за най-добър актьор, Уил Смит удари Крис Рок на живо по телевизията заради шега към Джейда. Дни по-късно той излезе с официално съобщение относно случката, като заяви, че думите на Рок са били твърде трудни за преглъщане и действието му е било емоционално. Реакцията на Академията не закъсня, като Уил беше освободен като член на журито, както и му е забранено да присъства на церемониите в следващите 10 години.

„Искам да се извиня на Крис. Сгреших и прекрачих границата. Срам ме е, като това не са действията на човека, когото искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта“, каза още Смит.

От март насам Крис Рок на няколко пъти се шегува със ситуацията по време на свои стендъп шоута. Засега обаче той не е говорил в детайли за това как се е почувствал, какво се е случило след това и дали е говорил с Уил или Джейда Смит. Комикът обеща на медиите, че все пак ще получат разказа, но когато се почувства готов да го сподели.

Самата Джейда Пинкет проговори за случилото се, чак през юни по време на епизод от предаването си Red Table Talk. „Относно вечерта на Оскарите. Най-голямата ми надежда е, че тези двама интелигентни, способни мъже ще имат възможността да поговорят, да се излекуват и да се сдобрят“, каза тя. Допълни, че светът има нужда и от двамата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари