IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцовете Хари и Уилям най-накрая се обединиха

6 декември 2022 12 30

Причината е благотворителна дейност

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Чудото се случи и принц Хари най-накрая се обедини с брат си принц Уилям след години на неразбирателство и напрежение помежду им.

40-годишният принц на Уелс и 38-годишният херцог на Съсекс се подписаха под общо писмо, което почита работата на благотворителна организация, която и двамата подкрепят и е в чест на семейство, което обичат и уважават. Изпратеното съобщение дойде на годишната коледна служба за набиране на средства за Мемориалния фонд на Хенри ван Щраубензее – организация с нестопанска цел, създадена от родителите Алекс и Клеър и братята на техния покоен приятел Хенри ван Щраубензее.

Уилям и Хари са покровители на организацията и са били както присъстващи със съпругите си Кейт и Меган, така и специални говорители на празничното събитие през годините. Благотворителният фонд подкрепя училищата и помага за изграждането, възстановяването и подобряването на сгради, като дава възможност на децата да имат по-добри и правилно оборудвани класни стаи и съоръжения. Когато загива в автомобилна катастрофа през 2002 година, Хенри е пътувал към Уганда, за да работи в училище. Братята на Хенри – Томас и Чарли – останаха близки с принцовете и са кръстници на принцеса Шарлот и Арчи.

Елтън Джон,

Снимка: Getty Images

Уилям и Хари заедно са подписали писмото, което беше изпратено към ежегодната коледна галавечер. На нея присъстваха близки приятели на семейството, включително Пипа и Джеймс Мидълтън, които бяха със своите половинки.

„Ние вярваме, че всички тук тази вечер ще се съгласят, че това, което Клеър и Алекс са постигнали през 2009 година не е нищо друго освен изключително. Докато се събирате под един покрив тази вечер, благотворителната организация подкрепя 51 детски ясли, начални и средни училища в селски райони в Уганда, където са завършени 1700 проекта и над 35 000 деца всяка година се възползват, като получават образование, което иначе не биха имали“, пише в писмото.

И въпреки че братята отбелязаха, че благотворителната организация постепенно ще бъде закрита, те споделят, че наследството на Хенри ще продължи да живее чрез невероятните постижения на това, което неговите майка и баща са постигнали през годините. Пожелавайки на присъстващите „приятна вечер и много щастлива Коледа“, Уилям и Хари увериха, че докато средствата позволяват, родителите на Хенри ще продължат да наблюдават своите училища, като издържат децата на Уганда и се уверят, че получават жизненоважно образование, предоставящо възможност за бягство от бедността.

Меган, Хари,

Снимка: Getty Images

Нито Хари, нито Уилям обаче успяха да присъстват на галавечерта по различни причини. Принцът на Уелс се завърна във Великобритания в неделя, след като беше на тридневно посещение в Бостън заедно с Кейт. Двамата завършиха визитата си с раздаването на наградите Earthshot, почитайки пионерите в опазването на околната среда. Колкото до херцога на Съсекс, той е в Калифорния, където живее заедно с Меган и двете им деца – Арчи и Лилибет.

Модерната монархия: Принц Уилям вече и с TikTok

Кралски истории: Как принц Уилям подкрепя Даяна по време на развода?

Кейт Мидълтън ревнувала принц Уилям от млади майки?

Принц Хари като Спайдърмен

Принц Хари реши да бъде супер герой тази година, когато изпрати специално видео съобщение на благотворителната организация Scotty's Little Soldiers.

38-годишният херцог на Съсекс се облече като Спайдърмен за клип, който изпрати на организацията, помагаща на деца и млади хора, които са загубили родител по време на службата му в британските военни сили. Тази година се проведе ежегодното им коледно парти, чиято тема беше „Герои и злодеи“.

„Коледа е времето, когато най-много ни липсват близките. И това е нормално. Но по същото време, може да е възможно да се чувстваме виновни за това, че си прекарваме добре без родителите ни. Аз съм тук, за да ви уверя, че родителите ни винаги искат от нас да се забавляваме. Така че не се чувствайте виновни. Имате право да си прекарвате чудесно. Така че излезте и се забавлявайте. Весела Коледа“, каза принцът.

По време на партито на децата бе казано, че злодеите се опитват да провалят Коледа, като им бе дадено за задача да спасят празника. „Използвайте работата в екип, мозъка си и може да направите всичко. Намерете злодеите и не им позволявайте да провалят Коледа“, каза още Хари.

През 2019 година принцът изпрати различно видео на децата, на което беше облечен като татко Коледа.

Благотворителната организация е основана през 2010 година от Ники Скот, чийто съпруг Лий Скот загива в Афганистан година по-рано. Хари за първи път се среща с нея в Бъкингамския дворец през 2017 година, след което той и съпругата му Меган избраха организацията на Скот като фонд, на който да изпратят събраните пари от сватбата си през 2018 година. Чрез средствата се осигурява подкрепа на децата чрез образование, групови занимания, събития и подаръци, като в същото време предлага подкрепа на родителите и други страни, които се грижат за малчуганите.

„Хубаво е, че някой, който е преминал през същото като нас, се грижи за нас“, казва 12-годишната Емили Рейнолдс, която губи баща си през 2018 година. Допълва, че Хари не само е човек, който съчувства на болката на децата, но е някой, който много добре знае какво е да загубиш родител. „Приятелите ми смятат, че е много готино да получавам писма и съобщения от принц Хари“, казва още момиченцето.

14-годишният Бен О'Донъл, който е бил само на 9 години, когато губи баща си, допълва: „Това не е първият път, в който принц Хари ни показва, че мисли за нас и е хубаво, че отново го виждаме тази Коледа. Той полага много усилия, за да ни покаже, че наистина го е грижа. Чудесно е, че носи костюма на Спайдърмен. Може би той ще бъде следващият Спайдърмен на екран!“.

Ники Скот нарече подкрепата на Хари „невероятна“, обяснявайки че той разбира, че има определени моменти от годината, които могат да бъдат особено трудни за децата. Принцът е само на 12 години, когато майка му принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа през 1997 година.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

„Коледа е един от тези моменти. Правим партито, за да покажем на децата, че не са сами, но също така и да позволим на членовете да се срещнат с други хора в тяхната ситуация и да завържат приятелства. В допълнение, това осигурява възможност за родители/настойници да получат достъп до ресурси и информация, която ще им помогне да подкрепят децата си“, казва Скот.

На 61-ия рожден ден на принцеса Даяна тази година, херцогът на Съсекс почете покойната си майка като изненада получатели на наградата „Даяна“ по време на церемонията през лятото. „Няма ден през последните две години и половина, в който да не мисля за отпечатъка, който тя остави не само върху мен и брат ми, но и върху живота на всички ни“, каза той по това време.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Принцът заяви, че вижда наследството на Даяна във всеки един от участниците и в общността, която наградата „Даяна“ е създала. „Виждам наследството ѝ всеки път, когато се срещна със семейства, млади хора и деца от всички части на света. И виждам наследството на мама всеки път, когато погледна децата си“, завърши Хари.

За още новини от британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари